Bakan Özhaseki: Çelik karkastan evler yapýyoruz
ABONE OL

Yalova Belediyesince Altan Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluþlarýnýn temsilcileri için verilen iftara katýlan Özhaseki, yaptýðý konuþmada, Anadolu coðrafyasýnýn dünyanýn en eski yerleþim yeri olarak geçtiðini söyledi.

Türkiye'nin yerin altýnda iki önemli sorununun bulunduðuna dikkati çeken Özhaseki, þunlarý dile getirdi:

"Her güzelin kusuru olduðu gibi bu vatanýn da ne yazýk ki iki tane kusuru var. Ýkisi de yerin altýnda. Gerisi de Cenab-ý Allah güzellikleri vermiþ zaten ama yerin altýnda iki tane kusurumuz var. Birisi ne hikmettir, fitne odaklarý bitmek bilmiyor arkadaþlar. FETÖ'sünden ÝÞÝD'ine, PKK'sýndan DHKPC'sine yerin altýnda yuvalanan ve bizim huzurumuzu bozmak isteyen, bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen envaiçeþit örgütlerdir. Bunlar, dünyanýn belirli bir merkezinden destekleniyorlar. Onlarý durmadan böyle bir destek verilerek, güç verilerek, imkan verilerek baþýmýza bela etmeye çalýþýyorlar."

- "ALLAH'A HAMDOLSUN, ÞEHÝRLERÝMÝZÝ, DAÐLARIMIZI, KÖYLERÝMÝZÝ TEMÝZLEDÝK"

Bazý devletlerin demokrasi adý altýnda girdikleri coðrafyalara kan, gözyaþý, ayrýlýk ve bela götürdüklerini anlatan Özhaseki, bunu yapabilmek için de terör örgütlerine destek verdiklerini söyledi.

"Deðerli arkadaþlarým, bakýn bu gerçekleri yüzlerine haykýrarak söylüyoruz." diyen Özhaseki, þöyle devam etti:

"Biraz önce söylediðim örgütlerin neredeyse tamamýný destekleyen ne yazýk ki okyanus ötesindeki ülke var. Avrupa Birliði'nde bizi dost olarak tarif eden, bazýlarýnda stratejik ortak gibi tanýmladýklarý ülkeler var. Bunlarýn hepsine emin olun silahlarý da onlar veriyorlar. Biz, bu gerçekliði biliyoruz. Ne yapmak istediklerini de biliyoruz. Allah'a hamdolsun þehirlerimizi, daðlarýmýzý, köylerimizi temizledik. Bir koridor oluþturduk. Artýk hareket kabiliyetleri kalmadý. Ülkede onlara katýlan kimse de kalmadý. Huzuru tesis ettik."

- "ÞU ANDA HAREKETLÝ 500'E YAKIN FAY HATTI VAR"

Türkiye'nin en büyük ikinci sorununun ise deprem gerçekliði olduðuna iþaret eden Özhaseki, deprem ülkesi Türkiye'nin bu anlamda gerekli önlemleri almasý gerektiðini vurguladý.

"Bilim adamlarý diyorlar ki Himalayalar'dan baþlayarak Alpler'e doðru giden çizgi üzerinde beþ tane eski ülke var. O beþ ülkeden birisi de Türkiye." diyen Özhaseki, þu ifadeleri kullandý:

"Son yüzyýl içerisinde bizim karalarýmýzda ve denizlerimizde meydana gelen 6 ve üzerindeki þiddetle ilgili tarif ettiðimiz deprem sayýsý 231. Sadece ana karamýzda meydana gelen yýkýcý deprem sayýsý ise artmýþ arkadaþlar. Ölen insan sayýmýz 130 bin ve þu anda hareketli 500'e yakýn fay hattý var. Þu andaki bilim, bunlarýn nerelerde olduðunu tahmin edebiliyor, çizgileri kestirebiliyor ama hangi tarihte nasýl bir þiddetle dýþa vuracaðýný, nasýl bir tesir meydana getireceðini bilemiyor. Bizim bu gerçeklikten hareketle konutlarýmýzý, iþ yerlerimizi çok güvenli yapmamýz icap ediyor. En son malumunuz 6 Þubat'ta birinci gece yarýsý, gündüz öðle vakti meydana gelen çok uzun süren iki tane deprem meydana geldi.

Bu iki depremin neticesinde tam 18 ilimiz etkilendi. 14 milyon insan da zarar gördü. Yýkýlan konut sayýsý 680 bin. Dile kolay 680 bin ve iþ yerlerimizin sayýsý da 170 bin yani 850 bin baðýmsýz birim yýkýldý. Birçok þehrimiz harap oldu. 53 bin 500 kardeþimiz de topraða verildi. Maddi boyutunu mu soruyorsunuz bu iþin? 104 milyar dolar olarak hesaplanýyor. Manevi boyutu, onu ölçecek bir alet hala icat olmadý."

- "SELFÝE ÇEKÝLÝP GÝDEN DEPREM TURÝSTÝ, ÇOK ÞÖHRETLÝ BELEDÝYE BAÞKANLARIMIZ VAR"

6 Þubat depremi sonrasý bölgede yürüttükleri çalýþmalarla ilgili bilgi veren Özhaseki, özellikle Yalova ile birlikte önemli büyükþehir belediyelerini Hatay'da görevlendirdiklerini dile getirdi.

"Bir taraftan Cumhurbaþkaný'mýz, bakanlarýmýz, AFAD'daki görevli arkadaþlarýmýz, valilerimiz, kaymakamlarýmýz, naçizane ben. Bütün belediyelerimizi oraya görevlendirdik." diyen Özhaseki, þunlarý kaydetti:

"Mustafa Bey de þahit, oralarda çok çalýþtýk ama bir de oralara sadece özel jetlerle gelip, yanýnda sosyal medya ekibini getirip, selfie çekilip giden deprem turisti, çok þöhretli belediye baþkanlarýmýz var. Allah onlara da iyilik versin. Ne diyelim? Þükür, þimdi binden fazla þantiyemiz var. Binlerce ev yapýyor, yüz binlerce ev yapýyor. 3 bin 433 köyde þu anda çalýþmalarýmýz devam ediyor. Çelik karkastan evler yapýyoruz. Teslimatlarý da baþladý. Bu salý günü inþallah yine devam edeceðiz biten evlerimizi teslim etmeye. 75 bin konutu teslim etmiþ olacaðýz. Ondan sonra da her ay 10 bin, 15 bin evi vermeye devam edeceðiz. Devlet olarak bizler, bu kardeþlerimize sahip çýktýk. Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz söz verdi. Bizler, o sözleri yerine getireceðiz Allah'ýn izniyle. Deðerli kardeþlerim, kýssadan hisse.

Þimdiden Kuzey Anadolu Fay Hattý'nýn uzandýðý Adalar segmenti kýrýlmak üzere. Bunu hepimiz biliyoruz. Bütün bilim adamlarý da söylüyorlar. Adalar'daki böyle bir kýrýlma, baþta tabii ki Ýstanbul'u çok yoracak. Kocaeli'yi, Bursa'yý etkileyecek ama Yalova'mýzý da etkileyecek. O zaman bize düþen tek þey, kentsel dönüþümü doðru bir þekilde gerçekleþtirmek."

-"'BENÝ PARLATIN' DÝYE SOSYAL MEDYADA TRÝLYONLARCA PARA AKITIYORLAR"

Ýstanbul'da 14 ilçede yürüttükleri çalýþma sýrasýnda tüm belediyelerin AK Parti'li belediyeler olmasýnýn dikkatini çektiðini belirten Özhaseki, Cumhuriyet Halk Partisinden bir belediyenin dahi olmamasýný eleþtirdi.

Benzer bir durumun Ýzmir'de de yaþanmaya devam ettiðini dile getiren Özhaseki, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Ýstanbul'da bir tek Cumhuriyet Halk Partili belediye bir binayý deðiþtirmek, dönüþtürmek için uðraþýyor mu? Hayýr. Ne yapýyorlar peki? Çiçek, böcek, sanatçý, yandaþ. Akþamlarý çaðýrýyorlar, türküler söyletiyorlar, paralarý veriyorlar. Bir de iyi öðrenmiþler. Algý belediyeciliði yapmak. Reklama acayip para veriyorlar. Olmamýþý olmuþ gibi, yapýlmamýþý yapmýþ gibi sunuyorlar. 'Beni parlatýn.' diye sosyal medyada trilyonlarca para akýtýyorlar. Yazýktýr arkadaþlar, günahtýr, bunlar kamu kaynaklarý. Ýstanbul'da kentsel dönüþüme ayrýlan para 500 milyon liranýn altýnda ama ajanslarýn sadece parlatma hareketi için sosyal medyaya verilen para tam iki misli. Günah deðil mi arkadaþlar? Yazýk deðil mi? Bizi bir an önce kentsel dönüþüme aðýrlýk vermemiz lazým. Biz, bunu yapmaya hazýrýz. Siz de buralarda eðer izin verirseniz Mustafa Baþkanýmýz'ýn önünü açarsanýz, onun hazýrladýðý her projeye ben destek vereceðim."

Kentsel dönüþümde bakanlýk, belediye ve vatandaþ olmak üzere üç ayaklý hareket edilmesi gerektiðini vurgulayan Özhaseki, "Biz hazýrýz. Bakýn ben Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný olarak açýk ilanda bulunuyorum. Ulusal televizyonlarýmýz da burada. Hangi partili belediye baþkaný olursa olsun, eðer kentsel dönüþüm yapmak istiyorsa lütfen gelsin. Sonuna kadar kapýmýz açýk. Elinden tutacaðým, yanýnda duracaðým, para verilmesi icap ediyorsa para, arsa verilmesi icap ediyorsa arsa vereceðim. Yeter ki gelsin. Bu konuda asla parti ayrýmý olmaz." ifadelerini kullandý.

Ýftar programýna Yalova Valisi Hülya Kaya, AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüþ ve Meliha Akyol, Yalova Belediye Baþkaný Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapýlý, sanatçý Cengiz Kurtoðlu, sivil toplum kuruluþlarýnýn temsilcileri ve partili yöneticiler katýldý.

  • Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki
  • Bakan Özhaseki
  • yalova