Bakan Özhaseki: Kentsel Dönüþüm Baþkanlýðý kurmak istiyoruz
ABONE OL

Bakanlýktan yapýlan açýklamaya göre, Özhaseki, katýldýðý bir televizyon programýnda gündeme iliþkin deðerlendirmelerde bulundu.

Kentsel dönüþümde uzayan süreçleri kýsaltmak için adýmlar atacaklarýný belirten Özhaseki, Bakanlýk olarak olasý Ýstanbul depremine yönelik kararlar için büyükþehir ve 39 ilçe belediyesinin katýlýmýyla 15 toplantý düzenlediklerini ve yapýlabilecekler üzerine çalýþtýklarýný vurguladý.

Özhaseki, kentsel dönüþüm sürecini týkayan birkaç konu tespit ettiklerine deðinerek, þöyle devam etti:

"Birisi, 3'te 2 olarak çoðunluk kararý alýyoruz ama daha sonra planlama yapýp ruhsat aþamasýna geçerken yüzde 100'ün muvafakatini istiyoruz. Büyük bir zorluk. Bunu yüzde 50+1'e çekmek istiyoruz. Daha sonra buna dayalý olarak ruhsatý alýp iþe de baþlayabilmek istiyoruz. Bir de Tebligat Kanunu bir engel. Tebligat Kanunu'nda da kolaylaþtýrma getirmek istiyoruz. e-Devlet üzerinden ilan, muhtarlýklara aský, evin üzerine ilan, bildirim gibi uygulamalarla süreci kýsaltacak hale getiriyoruz."

KENTSEL DÖNÜÞÜM BAÞKANLIÐI KURULACAK

Özhaseki, kentsel dönüþüm için altýnda 3 ayrý genel müdürlüðün olacaðý bir baþkanlýk kuracaklarýný bildirerek, þunlarý kaydetti:

"Kentsel Dönüþüm Yasasý'ný tüm Türkiye'ye þamil çýkarmaya gayret ediyoruz. Bunun için bir baþkanlýk kurmak istiyoruz. Baþkanlýðýn altýnda 3 tane genel müdürlük olacak. Birincisi sadece Ýstanbul'u takip edecek, ikincisi Türkiye'yi takip edecek, üçüncü genel müdürlük de kaynak oluþturacak. Devletin Hazine arazileri var. Önce bunlarýn planlanmasý lazým. Planlandýktan sonra fonksiyon yüklenmesi lazým ve bunlarýn dýþarýya halka açýk bir þekilde arz edilmesi lazým. Bu satýldýðýnda kaynak gelecek. Burada biriken bütçeyle siz kentsel dönüþümü takip edeceksiniz."

  • Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný
  • Mehmet Özhaseki
  • Kentsel Dönüþüm Baþkanlýðý