Bakan Özhaseki: (Kentsel dönüþüm) Bizim bir an önce buraya girip bu iþleri bitirmemiz lazým
ABONE OL

Araplar Mahallesi'nde kentsel dönüþüm maðdurlarýyla buluþan Özhaseki, burada yaptýðý konuþmada, "Asrýn felaketi" olarak adlandýrýlan 6 Þubat'taki Kahramanmaraþ merkezli depremlerde 680 bin ev, 170 bin iþ yeri ve 850 bin baðýmsýz birimin yýkýldýðýný anýmsattý.

Depremler nedeniyle 104 milyar dolar maddi hasar oluþtuðunu bildiren Özhaseki, 53 bin 500 kiþinin hayatýný kaybettiðini, 14 milyon insanýn depremden etkilendiðini dile getirdi.

Özhaseki, 46 bin konutu tespit ettiklerini, ayýn 19'unda 30 bin konutu daha hak sahiplerine teslim edeceklerini belirtti.

Bir yandan da olasý depremlere hazýrlandýklarýný, projeler açýkladýklarýný aktaran Özhaseki, "Oradaki belediye CHP'liymiþ, baþka bir þeyliymiþ umurumda bile deðil. Ýnsan, bizim insanýmýz, hepimiziz, ayný yerdeyiz. Biz hizmet edeceðiz." ifadelerini kullandý.

6 Þubat'ta meydana gelen depremler sýrasýnda Genel Baþkan Yardýmcýsý olduðunu hatýrlatan Özhaseki, sözlerini þöyle sürdürdü:

"En büyük belediyemiz Konya, Kocaeli, Bursa, Denizli belediyeleri. Hepsini Hatay'a gönderdim. Baþýnda CHP'li var mý, yok mu diye bakmadým ki. Þimdi altyapýsýna para ayýrdýk. En çok parayý yine Hatay'a ayýrdýk, neden? Çünkü hasar orada çok. Bizim derdimiz hizmet. Onun dýþýnda baþka bir derdimiz yok Allah'ýn izniyle. Biz hizmet edeceðiz, gece gündüz demeden çalýþacaðýz."

- "Artýk tahammül edilemez bir boyuta geldi"

Bakan Özhaseki, Araplar Mahallesi'ndeki sýkýntýyý bildiðini ancak yetki alanýnda olmadýðý için bir þey demediðini dile getirerek, "Þu geldiðimiz nokta da artýk tahammül edilemez bir boyuta geldi. Senelerdir bu insanlar dýþarýdalar. Bizim bir an önce buraya girip bu iþleri bitirmemiz lazým. Deprem bölgesinde yüz binlerce evi yapan iktidar, Mamak'taki 8 bin evi yapamaz mý, bundan kolay ne var. Allah'ýn izniyle dünden yaparýz biz bu iþleri." diye konuþtu.

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduðunu hatýrlatan Özhaseki, bilim insanlarýnýn saydýðý 5 riskli ülkeden birinin Türkiye olduðunu, þu anda kýrýlmamýþ 500'e yakýn fay hattý olduðunu söyledi.

Depreme karþý hazýrlýk yapýlmasý, konutlarýn dirençli hale getirilmesi gerektiðine iþaret eden Özhaseki, adeta bir seferberlik ilan ettiklerini ve her yerde kentsel dönüþümün peþinde koþtuklarýný vurguladý.

- "Emeklilere saat sýnýrlandýrmasý olmadan ulaþýmý ücretsiz yapacaðýz"

Cumhur Ýttifaký'nýn Ankara Büyükþehir Belediye Baþkan adayý ve Keçiören Belediye Baþkaný Turgut Altýnok da yaptýðý konuþmada, Keçiören'e yaptýklarý hizmetleri anlatarak, diðer bölgelere de sosyal tesis, spor tesisi, kütüphane yapýlmasý gerektiðini söyledi.

31 Mart'ta seçilmesi durumunda Mamak Araplar Mahallesi'nde kentsel dönüþüm maðduriyetini çözeceklerini, hýzlýca yeni bir planlama yapacaklarýný belirten Altýnok, "Burada gördüðüm eksiklikleri yapacaðýz. 31 Mart'tan sonra emeklilere saat sýnýrlandýrmasý olmadan ulaþýmý ücretsiz yapacaðýz. Ýsterseniz otobüse, isterseniz minibüse ya da metroya ücretsiz bineceksiniz, baþýmýzýn tacý olan emeklimize 31 Mart'tan sonra Ankara'da ücretsiz olacak. Gelir gelmez elektrikli otobüsleri alacaðýz, Ankara'da ulaþým ve trafik sorununu bitireceðiz." diye konuþtu.

Altýnok, verilen destekleri birçok alanda arttýracaklarýný belirterek, þunlarý kaydetti:

"Doðal gaz desteðini 3 aydan 4 aya çýkartýyoruz. Su fiyatlarýný 31 Mart'tan sonra ilk Belediye Meclisi'nde yüzde 50 indireceðiz. Üniversite öðrencilerimize ulaþým ücretsiz olacak. Mamak'ý hak ettiði hizmetlerle donatacaðýz. Ankara'mýzý bir dünya baþkenti yapacaðýz."

  • Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki
  • Bakan Özhaseki
  • araplar mahallesi