Bakan Özhaseki: Önümüzdeki ay itibarýyla daðýtacaðýmýz konutlar 75 bini bulacak
ABONE OL

Bakan Özhaseki, AK Parti Doðanþehir Seçim Koordinasyon Merkezinin açýlýþýnda yaptýðý konuþmada, Malatya'nýn depremde aðýr hasar aldýðýný ve yeniden ayaða kaldýrýlmasý için gece gündüz çalýþtýklarýný söyledi.

Deprem zamanýnda belediyelerin hangi partiden olduðuna asla bakmadýklarýný dile getiren Özhaseki, þöyle devam etti:

"1390 belediyeden 815 belediye AK Partili. Hepsini aradýk ve 'ufak tefek önemli iþlerinizi devam ettirin ama her þeyi býrakýn, hepiniz görevli olduðunuz yere gideceksiniz' dedik. Bazen ara ara bu konuyu siyasi politika konusu yapanlara diyorum ki Hatay CHP'de deðil mi ? Evet. Bizim en büyük belediyelerimizden Konya, Bursa, Denizli ve mali yönden en güçlü belediyemiz Kocaeli bunlarýn hepsini Hatay'a gönderdim. Niye, çünkü insan bizim insanýmýz. Baþtaki idare hiç önemli deðil, o gelir geçer. O yüzden her tarafta gece gündüz çalýþtýk."

Deprem bölgesinde binlerce konutun yapýmýnýn devam ettiðini ifade eden Özhaseki, "Önümüzdeki ay itibarýyla daðýtacaðýmýz konutlar 75 bini bulacak. Sonra her ay 10 bin, 15 bin civarýnda konutu bitirip teslim edeceðiz. Doðanþehir ilçemizde 6 bin 900 civarýnda hak sahibi belirlendi. Bunlarýn neredeyse tamamýnýn inþaatýna baþladýk. Ýnþallah onlarý en kýsa zamanda bitirip teslim edeceðiz. Sizler evlerinizde oturana kadar buradan gitmeyeceðiz, bunu bilin." dedi.

AK Parti'nin 22 yýldýr iktidarda olduðunu hatýrlatan Özhaseki, tek amaçlarýnýn millete ve vatana hizmet olduðunu söyledi.

Cumhur Ýttifaký'nýn derdinin millet ve hizmet olduðunu belirten Özhaseki, konuþmasýný þöyle tamamladý:

"Geçtiðimiz seçimde karþýmýzda bir ittifak vardý. Adýna Millet Ýttifaký diyorlardý. Nerde þimdi onlar, yoklar, darmadaðýn oldular. O günlerde birbirlerine övgüler diziyorlardý. Müthiþ demokratlardý, hani ülkeyi kurtaracaklardý, ne oldu? Þimdi baþladý itiraflar. 'Zaten biz bu Kýlýçdaroðlu'nu hiç sevmemiþtik.' Milletvekili diyor ki 'ben zaten buna oy vermemiþtim.' Oradaki baþka bir siyasi parti diyor ki 'Bunun seçilemeyeceði belliydi zaten.' Emin olun, bu söylediðimin hepsini kendileri diyorlar. Allah'tan iþbaþýna gelmemiþler. Gelselerdi bu inþaatlarýn hepsi kalýrdý. Bunun farkýndayýz biz. Bunlarýn hiçbir fikri birbirine benzemiyor."

Programa, AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Ýnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Sami Er, AK Parti Doðanþehir Belediye Baþkan adayý Zekeriya Çelebi, AK Parti Ýl Baþkaný Namýk Gören, MHP Ýl Baþkaný Gökhan Gök ve çok sayýda partili katýldý.

  • Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki
  • Bakan Özhaseki
  • malatya