Bakan Özhaseki: Türkiye oyun kurucular arasýna girdi
ABONE OL

Özhaseki, AK Parti Yalova Ýl Baþkanlýðýný ziyaretinde yaptýðý konuþmada, AK Parti belediyeciliðiyle Türkiye'de hizmet döneminin açýldýðýný söyledi.

Her alanda alýnlarýnýn açýk olduðunu belirten Özhaseki, "Ýktidarda o kadar çok iþ yaptýk ki bizden önce gelmiþ geçmiþ bütün cumhuriyet hükümetlerinin 80 yýl boyunca yaptýklarýný bir tarafa koyun. Bizimkiyle 20 yýllýk yaptýklarýmýzý kýyaslayýn. Emin olun bizim yaptýklarýmýz birkaç misli fazla." diye konuþtu.

Özhaseki, maliyeden savunma sanayisine, saðlýktan ulaþýma, enerjiden diðer alanlara AK Parti hükümetlerinin yaptýðý hizmetleri örnekleriyle anlatarak, "Bu alanlarýn her birisini tek tek sayacak olsak arkamýzda bir ekran olsa, bilgisayardan dökülse bütün faaliyetler sabaha kadar sürer. Buna siz farkýndasýnýz zaten." ifadesini kullandý.

Türkiye'de eskiden vesayet sisteminin olduðunu, ülkenin birçok badireyi atlattýðýný vurgulayan Özhaseki, þöyle konuþtu:

"Çok þükür bunlarýn altýndan hepsinin altýndan kalktýk. Tabii burada en büyük pay da bize yol gösteren, liderlik eden Recep Tayyip Erdoðan'ýn. Millet de arkasýnda durdu ve bu kötülüklerin hepsini bertaraf ettik. Özgürlükleri de biz geniþlettik. Ben sadece baþörtüsü meselesi olarak görmüyorum ki özgürlükleri. Doðu'da bakýn bir kardeþimiz kendi ana dili olan Kürtçeyi kullanamýyordu. türküsünü söyleyemiyordu, propagandasýný yapamýyordu. Niye yapamazsýn. Onlarý da biz geniþlettik. Dünyaya da liderlik nasýl olur? Türk milletinin onuru, asaleti nasýl temsil edilir? Bu da sayýn Cumhurbaþkanýmýzla ortaya çýktý. Daha önce yurt dýþýna gidip oralarda iki büklüm duran biz baþbakanlar da gördük."

Özhaseki, Türkiye için o dönemlerin geride kaldýðýný dile getirerek, sözlerini þöyle sürdürdü.

"Allah'a hamdolsun üzerinde artýk oyun oynanamýyor Türkiye'nin. Türkiye oyun kurucular arasýna girdi. Terörden de bertaraf ettiðimiz alanlarda biz istediðimizi yaptýrýyoruz. Akdeniz bir Türk gölü haline geliyor. Tüm bunlarýn hepsinde de bizim sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn ve hükümetimizin müthiþ bir liderliði var. O yüzden AK Parti ailesi olarak sizler lütfen baþýnýz dik tutun her yerde. Övünerek anlatýn bunlarý. Þükür Allah'a, hizmetle dolu geçti. Belediyecilikte de bizler çok güzel iþler yapýyoruz. 1994 çýktýðýmýzda hep demiþtik ki 'Biz hizmet edeceðiz, kimseyi ayýrmayacaðýz, mazeret de üretmeyeceðiz. Deli gibi çalýþacaðýz dedik ve çalýþtýk. Senelerdir temsil ettiðimiz, baþkanlýk yaptýðýmýz þehirler hep öne doðru çýktý."

- ÝSTANBUL'DA REKLAMA AYRILAN PARA KENTSEL DÖNÜÞÜMDEN ÇOK DAHA FAZLA"

Seçime kýsa süre kaldýðýný anýmsatan Özhaseki, ülkeyi adeta karýþ karýþ gezerek vatandaþlarla bir araya geldiklerini kaydetti.

Bakan Özhaseki, kentsel dönüþümün önemine deðinerek, sözlerini þöyle tamamladý:

"Birkaç gün önce Ýzmir'deydim. Önde bir kordon var. Bir de arka taraflarda periþan ihmal edilmiþ Ýzmir var. Ýzmir de deprem bölgesi. Orada da sordum. 25 senedir Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti burayý idare ediyor. 25 tane bina deðiþtirdi mi? Dönüþtürdü mü? Ya 25 tane ne var yani? Sýradan bir müteahhit bile kendi baþýna yapabilir her sene bir binayý. Hiç öyle bir niyetleri yok. Sadece öðrenmiþler 'algý belediyeciliði.' Biz 'hizmet belediyeciliði, gönül belediyeciliði, marka þehirler' diyoruz. 'Gerçek belediyecilik bizim yaptýðýmýz' diyoruz ki doðru, yüzde 100 inanarak söylüyoruz. Onlar da sosyal medyada fenomenlerle, yazarlarla, çizerlerle, yandaþ besledikleri sanatçý tayfasýyla trilyonlar daðýtarak hayatlarýný sürdürüyorlar. Ýstanbul'da reklam ayrýlan para 2 birim, 'deprem geliyor, Ýstanbul Allah korusun tehdit altýnda' diyoruz. Ayrýlan para bir birim. Yani arkadaþýn reklam parasý kentsel dönüþümden çok daha fazla. Böyle bir belediyecilik anlayýþlarý var."

  • Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki
  • Bakan Özhaseki
  • yalova