Bakan Özhaseki'den Kahramanmaraþ'taki kalýcý konutlar hakkýnda açýklama
ABONE OL

Temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraþ'a gelen Özhaseki, Kahramanmaraþ Büyükþehir Belediyesini ziyaret ederek, milletvekilleri ve ilgili kurum müdürleri ile basýna kapalý toplantý gerçekleþtirdi.

Daha sonra TOKÝ iþbirliði ile Azerbaycan tarafýndan Hayrullah Mahallesi'nde yapýmýna baþlanan kalýcý konut ve iþ yerlerindeki çalýþmalarý inceleyerek, yetkililerden bilgi alan Özhaseki, ardýndan beraberindekilerle Tarihi Kapalý Çarþý'yý gezerek esnafla bir süre sohbet etti.

Bakan Özhaseki, burada gazetecilere yaptýðý açýklamada, kent genelinde depremzedeler için konut yapýmýnýn devam ettiðini söyledi.

Dulkadiroðlu ilçesine baðlý Doðukent ve yan tarafýndaki Güneþevler'de yaklaþýk 5 bin konutluk hak sahibinin olduðunu aktaran Özhaseki, "Daha önce belediyeyle birlikte vatandaþlar görüþseler de 5 bin konutun bir belediye tarafýndan yapýlabilmesi çok mümkün deðil. Burada bizim düþündüðümüz gibi çok yüksek olmayan, ferah içinde her türlü sosyal donatýsý hazýr olan TOKÝ'nin saðlam konutlarýna ihtiyacý var diye bir karar aldýk. O civardaki 5 bin konutu da inþallah TOKÝ olarak biz yapacaðýz." diye konuþtu.

Toptan bakkaliyeciler esnafýnýn dükkanlarýnýn tamamen yýkýldýðýna iþaret eden Özhaseki, söz konusu bölgenin de TOKÝ tarafýndan yapýlarak hak sahiplerine daðýtýlacaðýný belirterek, þunlarý kaydetti:

"Bugün baþladýðýmýz inþaatlarýn dýþýnda yeni baþlamaya karar verdiðimiz iþlerle birlikte neredeyse Kahramanmaraþ'taki bütün hak sahiplerimizin hem evlerini hem iþ yerlerini verecek kadar bir sayýya ulaþmýþ bulunuyoruz. Bu bizim için sevindirici. Eskiden rezerv alanlarda biraz çevredeki saðlam zeminlerde inþaata baþlamýþken þehrin merkezinde ise her taraf temizlenip bilim adamlarý tarafýndan tam netice verip raporlanamadýðý için iþlere baþlayamýyorduk. Fay hattý geçen yerlerden, risk oluþturan yerlerden bahsedildiði için buralarda netleþtirmeye epeyce emek verdik. Nihayetinde raporlar çýktýktan sonra, gerek Azerbaycan Mahallesi'nde gerek Trabzon Caddesi'nde, Zarifoðlu'nda belediyenin çevresinde ana caddeler üzerinde binlerce konutun yapýmýna da bir taraftan proje, bir taraftan da yaparak devam ediyoruz. Allah nasip ederse önümüzdeki günlerden itibaren yine Kahramanmaraþ'ta yaptýðýmýz konutlarý teslim edeceðiz ama gelecek senenin ortasýna kadar bütün hak sahiplerinin evlerini bitirmiþ oluyoruz."

Özhaseki, gelinen noktanýn son derece sevindirici olduðunu, þehrin merkezinde özellikle Azerbaycan Mahallesi ve çevresindeki yeni mahallelerde inþaatlarýn hýzla devam ettiðini dile getirdi.

Bakan Özhaseki, zemin etüt çalýþmalarýna çok dikkat ettiklerine iþaret ederek, "Kent merkezinde bizi duraksatan hadiselerden biri, zeminin çok uygun olmayýþýydý. Orada da TOKÝ'miz sadece zemini sertleþtirebilmek adýna 40 milyon dolarlýk kazý çalýþmasý yaptý. Þimdi binalar onun üzerine yükseliyor. Bunlarý da en kýsa süre içerisinde bitireceðiz. Gelecek senenin sonuna kadar, inþallah Kahramanmaraþ'ýmýzda 'benim devletten alacaðým var, evimi alamadým, dükkanýmý alamadým' diyen kimse kalmamýþ olacak. Peyderpey her ay vermeye de devam edeceðiz, iþler yoluna girdi diyebilirim. Bir, iki sene sonra Kahramanmaraþ'ýmýz eski cazibesiyle, o cývýl cývýl haliyle herhalde yeniden Türkiye siyasetinde de gündeminde de yerini alabilir." ifadelerini kullandý.

  • Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki
  • Bakan Özhaseki
  • kahramanmaraþ