Bakan Soylu: Biz ona müsaade etmeyelim
ABONE OL

Çeþitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Soylu, Kýzýltepe ilçesinde AK Parti Ýlçe Baþkanlýðý önünde vatandaþlara hitap etti.

Soylu, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn selamlarýný ileterek, yarýn Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn kenti ziyaret edeceðini söyledi.

Mardin'den Diyarbakýr'a, Van'dan Þanlýurfa'ya, Bitlis'ten Hakkari'ye kadar bölgenin uzun yýllar yoksulluða, ötekileþtirilmeye mahkum býrakýldýðýný kaydeden Soylu, þöyle konuþtu:

"Sanki bu kadermiþ gibi. Herkes elinden geleni yapmaya çalýþmýþtýr yýllar önce. Ama herkesin yapmaya çalýþtýðýnýn tecrübesini herkesin gayretinin tecrübesini kýymetli Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, þöyle imbikten süzülen bir tecrübe ile aldý. 'Ben ülkemin insaný için ne yapabilirim, bu yoksulluktan ve ötekileþtirmeden nasýl kurtarabilirim, nasýl daha zengin hale getirebilirim, nasýl herkesi kendini daha iyi ifade edebilir hale getirebilirim?' diye adýmlarýný attý. Sadece adým atmadý, risk aldý."

Erdoðan'ýn, bu ülkede insanlarý sadece etnik kökeninden dolayý farklý bir tarafa itmenin, bu ülkeye nasýl kaybettirdiðini gördüðünü belirten Soylu, bu ülkeyi buradan çekip çýkarmanýn ve büyük bir oyunu bozmanýn gerektiðini bildiðini ve gereðini yaptýðýný aktardý.

Türkiye'nin her noktasýnda çocuklarýn, gençlerin ders çalýþtýðý güzel ortamlarýn bulunduðuna dikkati çeken Soylu, "Türkiye'yi bir kaostan ve karmaþadan çekip çocuklarýmýzýn geleceðinin oluþtuðu bir Türkiye'ye döndürme kolay bir iþ deðil. Çünkü bu coðrafya kolay bir coðrafya deðildir." dedi.

Bakan Soylu, "47 plakalarla deðil, 06, 34, 35 plaka alýp daha doðrusu kendini gizleyip Ankara, Ýzmir ve Ýstanbul'a gitmek durumunda olan burada 47 plakadan daha fazla 34, 06, 35 plaka araçlarýn olduðu günler uzak günler deðil." ifadesini kullanarak, þimdi ise böyle bir durumun olmadýðýný anlattý.

Þimdi herkesin kendini ifade edebildiði, herkesin "Müslümanýn, dindarým, Kürt'üm, Arap'ým, Aleviyim" diyebileceði günleri, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn büyük bir devrim ile gerçekleþtirdiðini vurgulayan Soylu, bölgede yapýlan yatýrýmlara deðindi.

Türkiye'nin eski günleri geride býraktýðýný dile getiren Soylu, konuþmasýný þöyle sürdürdü:

"Etrafýmýzdaki coðrafyada risklerimiz var. Çünkü bu coðrafyayý bu hale getiren biz deðiliz. Bu coðrafyayý bu hale getiren, 'Irak'a demokrasi getireceðiz' dediler, Irak'ý karýþtýrdýlar. Afganistan'a 'Barýþ getireceðiz' dediler, Afganistan'ý karýþtýrdýlar. Yemen'den Libya'ya kadar bu coðrafyada ne kadar ayakta durmak isteyen millet varsa hepsini karýþtýrdýlar. Rusya Ukrayna savaþý baþladý, gýda krizine düþtüler. Recep Tayyip Erdoðan olmasaydý kurtulabilecekler miydi, hayýr. O beðenmedikleri sabahtan akþama kadar laf yetiþtirdikleri dudak büktükleri Recep Tayyip Erdoðan dünyayý gýda krizinden kurtarýyor. Peki þimdi baþka bir krizden kurtarmak için çaba sarf ediyor. O da enerji krizi. Almanya da Ýngiltere de titriyor. Hani 50, 100 yýllýk planlar yapýyordunuz, önümüzdeki kýþýn nasýl ýsýnacaðýnýzýn planýný gerçekleþtiremediniz. Bunlarý ilk kez ne yapacaðýný bilmeyecek bir þekilde yakaladýk, bu büyük fýrsattýr. Ýlk kez dünyayý tanýyan, avucunun içi gibi bilen bir liderle yakaladýk. Ýlk kez etrafýmýzdaki coðrafyadaki bu kaosu, kargaþayý, bitirmek için kendini evet bütün bilgisini, tecrübesini ortaya koyan bir lider ile beraber yakaladýk. Daha yapacaðýmýz çok iþ var. Eskiden 3 ay önümüzü göremezdik. Türkiye Sanayici Ýþadamlarý Derneði vardý, böyle Türkiye yönetmek için laflar söyler. Derlerdi ki 'Türkiye yönetilmiyor, üç ay önümüzü göremiyoruz.' Þimdi 2023'ü, 2053'ü, 2071'i planlayan Türkiye. Þimdi Türkiye Yüzyýlýmýzý planlýyor."

Hakkari'de 2016, 2017, 2018 ve 2019'da hiçbir çocuðun týp fakültesini kazanmadýðýný anýmsatan Soylu, 2020'de 4, 2021'de 19, 2022'de 26 öðrencinin týp fakültesini kazandýðýný, çocuklarýn daha güzel okullarda okuyacaðýný aktardý.

Bakan Soylu, konuþmasýný þöyle sürdürdü:

"Daða mý gitmeleri iyi, eline boyunca kalaþnikof almalarý mý daha iyi? Yoksa anasýnýn dizinin dibinde doktor, hemþire, mühendis, öðretmen olmalarý, anasýnýn, babasýnýn atasýnýn elini öpmeleri mi daha iyi? Bu devletin Ýçiþleri Bakaný olarak söylüyorum. Görevim bu ülkenin 780 bin kilometrekaresinde annelerin babalarýn çocuklarýndan, yarýnlarýndan emin olduðu, onlarýn hayalini kurduðu, evlendirdiklerini, çoluk çocuk sahibi yaptýklarýný ve ardýndan da mesleklerinin olduðu bir Türkiye'yi huzur ve güven içerisinde temin etmektir. Görevimizi yapmaya çalýþýyoruz. Bize itimat edin, bize güvenin."

Bunlarý birlik içerisinde yapacaklarýný, daha çok çalýþmaya ihtiyaçlarýnýn olduðunu belirten Soylu, "Geçmiþimizden ve geleceðimizden daha fazla birlik içerisinde olmamýz lazým. Bunu hep beraber saðlayalým, gerçekleþtirelim. Býrakýn kim kavga ediyorsa etsin. Býrakýn kim kendi ülkesini kaosa sürüklemek istiyorsa sürüklesin. Biz ona müsaade etmeyelim." ifadelerini kullandý.

Mardin'in kardeþliðin, huzurun, beraberliðin, bir çok insanýn bir arada nasýl yaþayabileceðini bütün dünyaya en iyi kanýtý olduðuna iþaret eden Soylu, þöyle devam etti:

"Eðer bu Avrupa bu Amerika Mardin'i tanýmýþ olsaydý, Ege Denizi'nde de Akdeniz'de de bir tane çocuk hayatýný kaybetmezdi, boðulmazdý, onlarýn haksýzlýklarýyla karþý karþýya kalmazdý. Biz büyük bir medeniyetin çocuklarýyýz. Daha yapacaðýmýz çok iþ var. Mevlana'dan Yunus Emre'ye, Ýdris-i Bitlisi'den Ahmed-i Hani'ye kadar bu memlekette birçok büyüðümüz var. Onlarýn emanetlerine sýký sýkýya sahip çýkalým. Bizim çocuklarýmýz geleceðiyle dünyayý aydýnlatýr. Doðrunun, hakkýn, hakikatin ve adaletin ne olduðunu gösterir. Onun için yarýn Türkiye'de 20. yüzyýlýn altyapýsýný tamamlayan 21. yüzyýlýn altyapýsýný da tamamlayan gelecek nesillerimizi ayaklarý üzerinde güçlü bir Türkiye'ye ulaþtýran Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan'ý karþýlayacaðýz. Birçok sýkýntýyla karþý karþýya kaldýk. O da siz de. Hiç sizden vazgeçmedi. Doðu ve Güneydoðu'da yoksulluk vardý. Bugün havalimanlar, hastaneler, 81 ilde olduðu gibi üniversiteler, yollar var. Bugün OSB'de boþ yer yok, talep var. Yarýn çok daha iyi olacak. Büyük fabrikalar var."

Tarým arazilerinin sulandýðýný, Türkiye'nin, Mardin'in büyüdüðünü anlatan Soylu, hep birlikte daha iyi olacaklarýný dile getirdi.

Soylu, konuþmasýný þöyle tamamladý:

"Bunu dünyanýn bütün baskýsýna raðmen geri adým atmadan saðlamaya çalýþan ve gayret gösteren 'ben bir tek Allah'ýn ve milletin önünde eðilirim' diyen Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan'ý yarýn Mardin'de inþallah çok güzel karþýlayacaðýz. Hep beraber birliðimizi ve beraberliðimizi gösterelim. Bunu hep beraber saðlayalým. Mardin'in nasýl bir kardeþlik þehri olduðunun faydasýný ne zaman göreceðiz biliyor musunuz? 3 milyon gelen turisti, 6 milyona çýkarttýðýmýz zaman. Her þeye raðmen Recep Tayyip Erdoðan'la inþallah büyük devrimlerin altýna imza atacaðýz."

AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroðlu ve Cüneyt Yüksel de bir konuþma yaptý.