Bakan Soylu'dan Tunç Soyer'e tepki: Geçmiþine, soyuna, sopuna bühtan etti
ABONE OL

Mardin'deki temaslarý kapsamýnda Dargeçit ilçesine geçen Bakan Soylu, Midyat Caddesi'nde esnafý ziyaret etti, vatandaþlarla görüþtü, sorun ve talepleri dinledi, karþýlaþtýðý çocuklarla ilgilendi.

AK Parti Dargeçit Ýlçe Gençlik Kollarý Baþkanlýðýnca Özgürlük Parký'nda düzenlenen "Dargeçit Gençlik Buluþmasý"na katýlan Soylu, program öncesinde gençlerle sohbet etti, hatýra fotoðrafý çektirdi.

Soylu, burada yaptýðý konuþmada, içinde gelecek, sevgi, heyecan, kardeþlik, samimiyet olan bu güzel tabloyu karþýsýnda görmenin, bu tablonun bir parçasý olmanýn mutluluðunu yaþadýðýný söyledi.

- "BU ÜLKENÝN VATANDAÞI OLMAKTAN GURUR DUYUN"

Gençlere, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn selamlarýný ileten Soylu, bu bölgede yaþayan vatandaþlarýn, gençlerin, anne ve babalarýn geçmiþte yaþadýðý sorunlara iþaret etti.

Süleyman Soylu, "Kimi çoluk çocuðunu kimi geleceðini kimi geçmiþi ve geleceði arasýndaki iliþkiyi kimi okulunu, öðretmenini, iþini, doktorunu, hastanesini, dükkanýnda kazanacaðýný kaybetti. Maalesef böyle bir zaman diliminden geçtik. Gençler size söylüyorum, Müslümanlýðýnýzla, Kürtlüðünüzle, dilinizle gurur duyun, bu ülkenin vatandaþý olmaktan gurur duyun." diye konuþtu.

Dargeçit'e gelmeden önce Ömerli ilçesini ziyaret ettiklerini hatýrlatan Soylu, Yaz Spor Okullarý'nda sporla buluþan çocuk ve gençlerle görüþtüðünü anlattý.

"Devlet insanlarýn kendi inançlarýyla ve deðerleriyle yaþamalarýný temin eder. Bir devlet imkan varsa halý sahasýný yapar, okulunu yapar, cadde ve sokaklarý ýþýklandýrýr, güvenliði temin eder, hastaneler yapar, havaalaný, Marmaray, Avrasya Tüneli, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü, Ilýsu Barajý yapar, 81 ilde üniversite yapar, imkaný varsa ÝHA'sýný, SÝHA'sýný, helikopterini, kendi arabasýný üretir" ifadesini kullanan Soylu, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn 21. yüzyýlýn baþýndan itibaren bu ülkede bir devrim ortaya koyduðunu belirtti.

Soylu, ülkede devrim niteliðinde gerçekleþtirilen hizmetlere deðinerek, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn, geri durdurulmaya çalýþýlan Türkiye'yi 20 yýldýr, dönüþtürmeye, deðiþtirmeye ve Türkiye'nin gücünü artýrmaya, gençlerin önündeki engebeleri kaldýrmaya çalýþan bir gayret ve çalýþma sergilediðini kaydetti.

- "ARTIK TÜRKÝYE ESKÝ TÜRKÝYE DEÐÝL"

Neredeyse her kýrsal mahallede bir spor sahasý yapýldýðýný ve yapýlmaya devam ettiðini anlatan Soylu, bundan 5-6 yýl önce ne Ömerli'de ne Birkleyn Maðarasý ne Cudi'de ne Beytüþþebap'ta ne Tunceli'de böyle bir tablonun görülebileceðini ifade etti.

Ýçiþleri Bakaný Soylu, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Allah'a þükürler olsun, böyle bir karar verdiniz. Dediniz ki, 'Artýk terörü, yoksulluðu, fukaralýðý elimizin tersiyle iteceðiz, güçlü ve büyük Türkiye ile hep beraber adým atacaðýz. Biz kardeþiz. O gün belki elimizde imkan yoktu ama bugün her þey yapýlmaya çalýþýlýyor. 81 ilde üniversite, mezralara kadar yol, neredeyse birçok yere doðal gaz ulaþtýrýlmaya çalýþýlýyor. Her þey ne varsa getirilmeye çalýþýlýyor. Ömerli'de uzun yýllar sonra ilk kez göç durdu, tersine göç baþladý. Dargeçit'te de baþlayacak. Hakkari'de 2016 yýlýnda týp fakültesini kazanan öðrenci sayýsý sýfýr. 2020'de 5, 2021'de 19, 2022'de 26. Bu yýllar arasýnda ne deðiþti? Bir tek þey, terör bitmiþ, herkes iþine bakmýþ. Aileler de çocuklarýnýn geleceði için çaba sarf etmiþ. Bu kadar net. Herkes kafasýný kendi iþine vermiþ."

- "NE IRAK'A NE ÝRAN'A NE SURÝYE'YE SIRTIMIZI DÖNERÝZ"

Soylu, ülkenin gençlerinin imkan verildiðinde yapamayacaðý iþ olmadýðýný belirterek, bugün ülkenin batýsýnda ne varsa doðusunda da olduðunu, belki daha fazlasýnýn olduðunu vurguladý.

Türkiye'nin etrafýndaki coðrafyadan da sorumlu olduðuna dikkati çeken Soylu, þu görüþleri paylaþtý:

"Ne Irak'a ne Ýran'a ne Suriye'ye sýrtýmýzý döneriz. Ne Orta Doðu'ya ne Balkanlar'a, Afganistan'a hiçbirine sýrtýmýzý dönmeyiz, çünkü onlarýn hepsinin ümidi bu büyük coðrafyadýr. Þunu bir kardeþiniz, Türkiye'nin Ýçiþleri Bakaný, Tayyip Erdoðan'ýn yol arkadaþý olarak söylüyorum, biz göremesek de inþallah siz göreceksiniz. Anadolu coðrafyasý, Diyarbakýr'dan Ýstanbul'a kadar bu topraklar, Suriye'ye, Irak'a, Afganistan ve Pakistan'a huzur ve barýþý getirecek. Bunu 600 yýl boyunca saðlayan ecdadýn torunlarýyýz. Siz Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný'nýn söylediklerine bakmayýn. Onlar bu konuda cehalet içerisindedirler. Osmanlý ile kendi geçmiþimizi ihanetle suçlayan anlayýþý elbette kimsenin kabul etmesi mümkün deðil, doðru da deðil. O bir cehalettir hakikaten, tam kutuplaþtýrma ve kamplaþtýrmadýr. O geçmiþine, soyuna, sopuna bühtan etmektir. Elbette bu kýnanacak bir hadisedir ve bunu kýnýyoruz. Kem söz sahibine haizdir bu kadar basit."

- "BU ÖZGÜRLÜÐÜ TÜRKÝYE'YE TAYYÝP ERDOÐAN'IN POLÝTÝKASI, SÝYASETÝ VE ANLAYIÞI GETÝRDÝ"

Ülkede artýk herkesin inancýný, kimliðini, etnik kökenini rahatça ifade edebildiðini vurgulayan Soylu, herkesin kendi anlayýþý içerisinde bir arada olabilme kabiliyetinde olduðunu aktardý.

Türkiye'nin geçmiþte darbelerle geriye götürüldüðünü dile getiren Soylu, þunlarý kaydetti:

"Bal gibi bu ülkeyi yönetiyoruz. Bugün tahýl koridorunda problem olduðunda Ukrayna ve Rusya arasýndaki savaþta problem olduðu zaman kimse Amerika'yý adam yerine koymuyor ama Tayyip Erdoðan'a 'Bu problemi çözer misin?' diyorlar. Demek ki biz becerebiliyoruz ve üstesinden gelebiliyoruz. Bu özgürlüðü Türkiye'ye Tayyip Erdoðan'ýn politikasý, siyaseti ve anlayýþý getirdi. Onlar bize 17-25 Aralýk'ý yaptýlar, biz Marmaray'ý açtýk, onlar bize 17-25 Aralýk'ý yaptýlar, biz Avrasya Tüneli'ni açtýk. Onlar bize 17-25 Aralýk'ý yaptýlar, biz ÝHA'larý, ATAK helikopterlerini ürettik. Onlar bize 17-25 Aralýk'ý yaptýlar, biz bu ülkede dünyanýn en büyük havalimanýnýn temelini attýk. 6-8 Ekim olaylarýný yaptýlar, Yüksekova Havalimaný'ný açtýk, Doðu ve Güneydoðu'yu terörden temizledik ve gençlerimizin yarýna daha güçlü bir þekilde yükselmesini saðlayabilecek adýmlar attýk. Tayyip Erdoðan'ýn istikametinden hiç vazgeçmedik. Tayyip Erdoðan sadece Türkiye'yi güçlü ve büyük bir Türkiye haline getirmeye çalýþmýyor. Tayyip Erdoðan, medeniyetimizin dününü ve yarýnýný buluþturmaya çalýþýyor. Bugün Cumhur Ýttifaký bunu saðlýyor."

Soylu, dünyanýn her tarafýnda ekonomik problemler olduðuna dikkati çekerek, bundan Türkiye'yi çýkarabilecek kiþinin Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan olduðunu ifade etti.

Gençlerden beklentilerinin yüksek olduðunu anlatan Soylu, gençlere birlik ve beraberlik içinde olmalarýný, çok çalýþmalarýný önerdi.

Dünyanýn, Türkiye'deki medeniyet deðerlerine ihtiyacý olduðuna iþaret eden Soylu, "2023 sadece Cumhuriyetimizin birinci asrý olmayacak. Ayný zamanda öyle bir yükseliþi baþlatacak ki bütün dünyaya parmak ýsýrtacak. Siz çok güçlü bir memlekette çok güçlü bir nesil olarak hayatýnýza devam edeceksiniz ve sadece kendi memleketinize faydanýz olmayacak, etrafýnýzdaki coðrafyaya da faydanýz olacak. Ama çok çalýþmalýsýnýz ve birlik içerisinde olmasýnýz." diye konuþtu.

Programda, Dargeçit Belediye Baþkaný Mehmet Cüneyt Aksoy, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ve AK Parti Ýl Baþkaný Faruk Kýlýç da konuþma yaptý.

Konuþmalarýn ardýndan gençlerin seslendirdiði Türkçe ve Kürtçe þarkýlarý dinleyen Bakan Soylu, baðlama çalarak "Merdo" türküsünü söyleyen gence eþlik etti.

Soylu, gençlerin sorduðu sorularý da yanýtladý.

Programa, AK Parti Ýl Gençlik Kollarý Baþkaný Tarýk Atlý, Dargeçit Ýlçe Gençlik Kollarý Baþkaný Mehmet Derviþ Kýlýç ve gençler katýldý.