Bakan Tekin, azýnlýk okullarý temsilcileriyle buluþtu
ABONE OL

Beyoðlu Öðretmenevi'ndeki toplantýya, AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eðitim Bakanlýðý Özel Öðretim Kurumlarý Genel Müdürü Fethullah Güner, AK Parti Ýstanbul Milletvekili Sevan Sývacýoðlu, Beyoðlu Belediye Baþkaný Haydar Ali Yýldýz, azýnlýk cemaatlerinin liderleri, azýnlýk okullarý vakýf baþkanlarý ve azýnlýk okullarý yöneticileri ile öðretmenler katýldý.

Okullarýnda yürüttükleri eðitim faaliyetleri hakkýnda sunum yaparak bilgi veren okul temsilcileri, görüþ, öneri ve beklentilerini paylaþtý.

Bakan Tekin, toplantýda, farklý etnik kimliklerin Türkiye'nin zenginliði olduðuna vurgu yaparak, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn talimatý doðrultusunda azýnlýklarýn eðitim aldýðý okullara iliþkin neler yapýlabileceðine dair azýnlýk okullarý temsilcileriyle istiþarede bulunmak istediklerini söyledi.

Toplantýda, azýnlýk okullarý ve öðrencilerinin daha nitelikli bir eðitime ulaþmasý için yapýlan ve yapýlacak çalýþmalarla ilgili bilgi alýþveriþinde bulunulduðunu aktaran Tekin, "Kadim medeniyetimizin birlikte yaþama kültürüyle dolu mazisi, milletimizin kodlarýnda var olan her türlü farklýlýða ve özellikle ekalli unsurlara duyulan yüksek hoþgörüsü ve tüm kültürleri baðrýna basan büyük devlet geleneðimiz, maarif davamýzda eðitimde fýrsat adaletinin toplumun her bir kesimine eþit ulaþmasý için önemli bir temeli oluþturmaktadýr." diye konuþtu.

Söz alan azýnlýk okullarý temsilcileri de bu istiþare toplantýsýnýn ilk kez yapýldýðýný belirterek, görüþlerini yüz yüze iletme imkaný tanýndýðý için teþekkür etti.

  • MillÝ Eðitim Bakaný Yusuf Tekin
  • Bakan Tekin
  • Yusuf Tekin