Bakan Tekin: Hiçbir öðretmenimizin maðdur olmasýna müsaade etmeyeceðiz
ABONE OL

Tekin, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, son dönemlerde öðretmenlere yönelik þiddet olaylarýndan derin bir üzüntüyle haberdar olduklarýný belirtti.

Ülkenin aydýnlýk yarýnlarý için özveriyle çalýþan öðretmenlere yönelik olaylarý, milletin ve ülkenin geleceðine yapýlan saldýrý olarak deðerlendirdiklerini aktaran Tekin, þunlarý kaydetti:

"Þiddetin failleri hakkýnda idari soruþturmalarý ivedilikle baþlatarak hassasiyetle sürdürdüðümüzü ve adli makamlara intikal eden süreçlerin de takipçisi olduðumuzu tüm maarif camiasýna ve vatandaþlarýmýza bir kez daha duyurmak isterim. Þiddet olgusunun, asla taviz veremeyeceðimiz ve tasvip edemeyeceðimiz bir temelde, kimden ve kime yönelik uygulandýðýndan baðýmsýz olarak vicdani, ahlaki, idari ve adli bir suç unsuru oluþturduðu kanaatindeyiz. Bu doðrultuda her türlü þiddet olgusunun önlenmesi ve faillerin hem adli hem idari süreçlerde kamuoyu vicdanýný teskin edecek þekilde cezalandýrýlmasý için gerekli tüm yasal tedbirlerin alýnmasýnda büyük bir titizlikle çalýþtýðýmýzý vurgulamak gerekir."

Tekin, devletin, müsterih, huzurlu ve güvenli bir ortam teþkil ederek kendilerine emanet edilen öðrencilere özverili þekilde eðitim verilebilesinin teminatý olarak her zaman öðretmenlerin yanýnda olduklarýný, yaþanan üzücü olaylar sebebiyle maarifin her bir üyesine geçmiþ olsun dileklerimi ilettiðini ifade etti.

- "MÜDAHÝL OLMAK ÝÇÝN GEREKLÝ ÝÞLEMLER BAÞLATILDI"

Bakan Tekin, bir diðer paylaþýmýnda ise Milli Eðitim Bakanlýðý Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüðünün bahse konu olaylar nedeniyle adli ve idari süreçleri takip ederek davalara müdahil olmak için gerekli iþlemleri baþlattýðýný bildirdi.

Tekin, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Hiçbir öðretmenimizin bu süreçlerde maðdur olmasýna müsaade etmeyeceðiz. Ayrýca öðretmenlerimizi ve eðitim ortamlarýndaki her bir ferdimizi korumaya yönelik varsa gerekli mevzuat güncellemelerini ivedilikle gerçekleþtireceðiz. Bir öðrenci velisi olarak herkesten, çocuklarýmýzý emanet ettiðimiz, yarýnlarýmýzý þekillendiren öðretmenlerimize gereken itimadý, özeni ve saygýyý göstermesini istirham ediyorum."