Bakan Tekin: Konteyner kentlerdeki çocuklarýmýz taþýma hizmetinden faydalanacak
ABONE OL

Bakan Tekin, Malatya'da Ýtfaiye Dairesi Baþkanlýðý'nda afet bölgesi eðitim öðretim faaliyetleri deðerlendirme toplantýsýnýn ardýndan yaptýðý konuþmada, mesailerinin büyük bölümünü deprem bölgesine ayýrdýklarýný ifade etti.

"Asrýn felaketi"nin yaralarýný sarmanýn o kadar da kolay olmadýðýný belirten Tekin, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn talimatlarý doðrultusunda deprem bölgesindeki yaralarý sarmak için seferberlik ilan ettiklerini vurguladý.

Malatya'da depremden önce 6 bin 177 derslikte hizmet verdiklerini anýmsatan Tekin, þöyle konuþtu:

"Bu dersliklerimizden 855'i þu an kullanýlamayacak durumda ama bu 855 derslikle ilgili bir telafi ortamý oluþturulmadýðý anlamýna gelmiyor. Eylül ayý baþladýðýnda eðitim-öðretim yýlý tekrar baþladýðýnda Milli Eðitim Bakanlýðý olarak bütün okullarýmýzda eðitim öðretimi sorunsuz bir þekilde baþlatacaðýmýzý taahhüt ediyoruz. Burada kimsenin bir endiþesi olmasýn. Hatta burada bugün planlanan yatýrýmlar tamamlandýðýnda ilin toplam derslik sayýsý yaklaþýk yüzde 15 oranýnda da artmýþ olacak. Bu da çok önemli bir artý."

Kentte derslikle ilgili ihtiyaçlarý gidermelerinin gerektiðini, bunun içerisinde atölye, laboratuvar gibi ekipmanlar da bulunduðunu anlatan Tekin, o konuda da çalýþtýklarýný, eylül ayýna kadar belki daha hýzlý yapýlabilecek formülasyonlarla sorunu çözeceklerini, ihale süreçleri de tamamlandýðýnda Malatya'nýn derslikle ilgili bir sorunu kalmayacaðýný ifade etti.

"MALATYA'DA NORM FAZLASI ÖÐRETMENÝMÝZ VAR"

Bakan Tekin, öðretmen konusunda da Malatya'nýn tüm ihtiyaçlarýnýn karþýlanmýþ durumda olduðunu belirterek, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Son atamalarla Malatya'da doluluk oraný yüzde 105'e ulaþmýþ durumda. Yani norm fazlasý öðretmenimiz oluþmuþ durumda. Bu da gerekli bütün tedbirlerin alýndýðýný gösteriyor. Öðretmen sayýsý problemimiz yok. Öðretmen arkadaþlarýmýzla ilgili konaklama ve barýnma
hizmetleri, onunla ilgili de Bakanlýk olarak bölgedeki 11 ilin il müdürü arkadaþlarýmýzdan rica etmiþtik, tek tek 'öðretmen arkadaþlarýmýzýn konaklamayla ilgili durumlarýný, barýnmayla ilgili durumlarýný öðrenin' diye. Arkadaþlarýmýz bizlere rakamlar verdiler, kendi evinde kalan, evi hasarsýz olan, konaklayacak yer arayan bütün arkadaþlarýmýzýn bu þekilde dökümü yapýldý. Bakanlýk olarak konaklama ihtiyacý olan öðretmen arkadaþlarýmýzýn bu ihtiyaçlarýný giderebilecek tedbirler alýyoruz. Hýzlý yapýlabilecek çelik öðretmen konukevi diyebileceðimiz yapýlar, konteynerlerde barýnma durumu ortaya çýkarsa valiliðimiz zaten konteynerler organize etmiþ. Ýlave olarak Malatya'ya yeni atanan 690 öðretmen arkadaþýmýzla da bu þekilde irtibata geçirilerek konaklama ihtiyaçlarý giderilmiþ olacak. Ýnþallah o genç kardeþlerimizle hiçbir sorun yaþamadan eðitim öðretimlerine baþlamýþ olacaklar."

"KONTEYNER KENTLERDEKÝ ÇOCUKLARIMIZ TAÞIMA HÝZMETÝNDEN FAYDALANACAK"

Tekin, öðrencilerin hem akademik eksiklikleri hem de içerisinde bulunduklarý psikolojik sorunlarý için de tedbirler aldýklarýný dile getirerek, "Ýhtiyaç duyan öðrencilerimiz için psikososyal destek verebilecek rehberlik faaliyetleri yürüyecek. Mevcut durumda taþýmalý eðitim sadece belediye sýnýrlarý dýþarýsýnda yapýlabiliyordu ama Vali Bey'in bir çözüm önerisi oldu, özellikle konteyner kentlerdeki okullarýn yoðunluðunu azaltmak için taþýma kapsamýndaki mesafe aralýðý azaltýlabilir, onu da yapacaðýz. Konteyner kentlerdeki arkadaþlarýmýz da genç çocuklarýmýz, gençlerimiz de taþýma hizmetinden faydalanmýþ olacaklar. Yine ayný þekilde yaygýn eðitim kurumlarýmýz bölgedeki özellikle ev kadýnlarýna hem kendilerine mesleki anlamda katký saðlayacak hem de bu süreçteki morallerini düzeltecek, psikolojilerini düzeltecek yaygýn eðitim kurslarý ciddi sayýda açýlmýþ durumda. O da aslýnda bu psikososyal destek ünitesinin bir parçasý olarak kabul edilebilir. Dört bine yakýn orada kurs çeþidimiz var. Burada açýlanlar deðil açýlmasýný istenen kurslar varsa onlar da talep edilebilir." ifadelerini kullandý.

"BÝZ BÝR AÝLE GÝBÝYÝZ"

Tekin, Bakanlýk olarak deprem bölgesindeki her ilde bir koordinatör görevlendirdiklerini hatýrlatarak, "Biz bir aile gibiyiz, aile ortamý oluþturacaðýz. Aile fertleri nasýl iþlerini ortaklaþa yaparlar? Biz de öðretmenlerimizden baþlayýp, idari personelimizden bakanlýk merkez teþkilatýndaki birim amirlerine kadar bir aile havasý içerisinde bu sorunlarý çözmek için seferber olduk. Allah yolumuzu açýk etsin." diye konuþtu.

Bakan Tekin daha sonra AK Parti Malatya Ýl Baþkanlýðýný ziyaret etti. Parti binasý önünde Ýl Baþkaný Namýk Gören ve yönetim kurulu üyelerince karþýlanan Tekin'in ziyareti basýna kapalý gerçekleþti.