Bakan Tekin: Önümüzdeki günlerde paylaþacaðýz
ABONE OL

Bakan Tekin, Üsküdar'da yer alan "Köklü Mirastan Türkiye Yüzyýlý'na" temalý gezici eðitim týrýnýn açýlýþ töreninde yaptýðý konuþmada, Cumhuriyet Bayramý'ný bayram coþkusuyla kutlamaya özen gösterdiklerini söyledi.

Türkiye genelinde okullarda birçok etkinlik yaptýklarýný belirten Tekin, "Biz de Bakanlýk olarak bunlarýn bir kýsmýný merkezden yürüttük. Bunlardan bir tanesi de burada bugün baþlatacaðýmýz Cumhuriyet'in köklü mirasýný anlatan ve gelecek kuþaklara bir vizyon çizen bir gezici týr olacak." diye konuþtu.

Çocuklarýn gelecek kuþaklara en iyi þekilde hazýrlanmasý için gece gündüz yoðun bir mesai içerisinde olduklarýna dikkati çeken Tekin, projelerden birisinin çocuklarýn sanatsal ve sportif baþta olmak üzere yeteneklerini küçük yaþtan itibaren keþfedip ona göre yönlendirmek olduðunu dile getirdi.

Bakan Tekin, "Meslek liselerimizi, spor liselerimizi, sanat liselerimizi tematik hale getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Sanat liseleriyle ilgili önümüzdeki günlerde bu konuda farklý bir perspektifi yine sizlerle paylaþmýþ olacaðýz. Bu týrýn da çocuklarýmýzýn bu anlamda yeteneklerinin geliþtirilmesi, yüz yýllýk birikiminden hareketle önümüzdeki yüzyýlý 'Türkiye Yüzyýlý' olarak inþa edecek bir kuþak yetiþtirmesini hedefliyoruz." ifadelerini kullandý.

Gezici týrýn içini ziyaret ettiðini aktaran Tekin, görüntülerin etkileyici olduðunu söyledi.

Tekin, çocuklar ve gençlerin gerçekten faydalanabileceði güzel bir etkinlik olduðunu vurgulayarak, "Biz il il dolaþtýracaðýz, 7 bölgede en azýndan. Bu týrda görebilecekleri çok kýsa bir an. Ama buradan çýktýktan sonra hem geçmiþten almalarý gereken dersleri hem de gelecekle ilgili vizyonlarýný ve beklentilerini yeniden revize edeceklerdir diye düþünüyorum." deðerlendirmesini yaptý.

- Etkinlikteki robot sorulan sorulara cevap verdi

Etkinlik alanýnda "En sevdiðin renk ne?", "Boyun kaç?" ile "Hangi kodlama diliyle yazýldýn?" gibi sorular soran Tekin'e cevap veren robot, Bakan'ýn Beþiktaþlý olduðunu bildiðini söyledi.

Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin, törenin ardýndan basýn mensuplarýna yaptýðý açýklamada, Beþiktaþ konusunda bu sene için biraz ümidinin azaldýðýný belirtti.

Önemli olanýn þampiyon olmadýðýný söyleyen Tekin, þunlarý kaydetti:

"Türkiye'de futbolun bir adým öteye gitmesi. Beþiktaþ da buna hizmet ederse mutlu oluruz. Dediðim gibi sahada oynanan spordan çok spor kültürünün yaygýnlaþtýrýlmasý beni ilgilendiren konu. Türkiye'de futbol taraftarlýðý, spor taraftarlýðý yaygýnlaþsýn ama karþýlýklý hoþgörü çerçevesinde yaygýnlaþsýn isteriz. Bizim Milli Eðitim Bakanlýðý bünyesinde bu yýl seçmeli derslerin arasýna 'Spor Kültürü' ismiyle bir ders de koyduk. Burada hem saðlýklý yaþam için çocuklarýmýzýn spor yapmasýný teþvik ediyoruz hem de genel olarak ülke genelinde bir spor kültürünün yaygýnlaþmasýný istiyoruz. Mevzu Beþiktaþ'tan nereye geldi? Ama Beþiktaþ'tan beklediðimiz de bu. Türkiye'nin kültürüne katký vermesi."

Programa, Ýl Milli Eðitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür de katýldý.

  • Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin
  • Bakan Tekin
  • gezici týr