Bakan Tekin: Sivil toplum örgütleri altýn dönemini yaþýyor
ABONE OL

Tekin, AK Parti'nin organize ettiði "Þehir Buluþmalarý" etkinliði kapsamýnda geldiði Adana'da, Evliya Çelebi Uygulama Oteli'nde düzenlenen programda öðretmenlerle görüþtü.

Basýna kapalý programýn ardýndan Seyhan ilçesi Toros Caddesi'ndeki iþ yerlerini gezen Tekin, esnaf ve vatandaþlarla sohbet etti.

Tekin, sonrasýnda Yüreðir Kültür Merkezi'nde gerçekleþtirilen toplantýda sivil toplum kuruluþlarýnýn (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada konuþan Tekin, STK'lerin yaygýnlaþmasýnýn, siyaset, toplumsal yapý ve ekonominin geliþmesinde önemli olduðunu söyledi.

STK'lerin AK Parti iktidarlarý öncesinde yaþadýðý sýkýntýlarý anlatan Tekin, "AK Parti iktidarý döneminde sivil toplum örgütleri, hem toplumsal yapýya katký üretme hem kendi etkinliklerini daha güçlü biçimde yapabilme hem de siyasete yön verebilme anlamýnda altýn dönemini yaþamakta, yaþýyorlar." diye konuþtu.

Bakan Tekin, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Sivil toplum örgütlerinin toplumsal, siyasal yapýya katký verebilmelerinin, özgürce kendi kanaatlerini dile getirebilmelerinin ön þartý, mümkün olduðunca kamu kurumu olmaktan kaçýnmaktan geçiyor. Kamu kurumu gibi davranan, hareket eden yapýlar maalesef hem literatürde sivil toplum örgütü tanýmlamasýna uygun deðil hem de bu iþlevi yerine getiremezler. AK Parti iktidarý döneminde, sivil toplum örgütlerinin altýn çaðýný yaþadýðý bir gerçek. Bu ölçüde de sivil toplum örgütleri üzerine düþeni yapýp hükümete, topluma katký sunuyorlar."

Bakanlýðýnýn, eðitim öðretim süreciyle ilgili bütün sorumluluklarýný yerine getirmeye çalýþtýðýný vurgulayan Tekin, þunlarý kaydetti:

"Yeni dönemde eðitim öðretim süreçlerinde daha etkin ve verimli sonuç alabilmek adýna þöyle bir þey yapmak istiyoruz, bunu da sizlerle paylaþmak isterim. Gelin eðitim öðretim sürecinin toplumun tamamýnýn maddi ya da manevi sorumluluðunda bir süreç olduðunu kabul edelim, hepimiz elimizi taþýn altýna koyalým, hepimiz en azýndan çocuklarla ilgili toplumsal rollerimizi saðlýklý þekilde yapalým. Çocuðumuza anne, baba, kardeþ, aðabey, abla olalým. Biz kendi rollerimizi yapalým, öðretmenimizden de öðretmenlik yapmasýný bekleyelim. Dolayýsýyla bu süreçte de bütün aileleri bu seferberliðin bir parçasý olmaya çaðýrýyorum, davet ediyorum. Sivil toplum örgütlerimizin de bu anlamda toplumsal farkýndalýk yaratmak için göstereceðimiz çabada bizim yanýmýzda olmalarýný, bu seferberliðin bir parçasý olmalarýný arzu ediyorum."

Tekin, konuþmasýnýn ardýndan STK temsilcilerini dinledi.

Toplantýnýn ardýndan Bakan Tekin, Ulu Cami önünde vatandaþlarla görüþerek aþure ikram etti.

Programlarýnda Bakan Tekin'e, AK Parti Adana milletvekilleri Ahmet Zenbilci ve Abdullah Doðru, Yüreðir Belediye Baþkaný Fatih Mehmet Kocaispir ile AK Parti Ýl Baþkaný Ozan Gülaçtý da eþlik etti.

  • sivil toplum
  • toplumsal yapý
  • katýlým
  • Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin