Bakan Tekin: Toplumun her kesiminin eðitim sürecinin içerisinde var olmasýný istiyoruz
ABONE OL

Bakan Tekin, Tekbulut ailesi tarafýndan Gebze'de yaptýrýlan 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi'nin açýlýþ törenine katýldý.

Törende konuþan Tekin, eðitim kurumu yaptýrdýklarý ve buna kendi isimlerini vermek yerine 23 Nisan ismi verdikleri için Tekbulut ailesine teþekkür etti.

Okul yapmak isteyen hayýrseverlere arsa konusunda zorluklar çýkarýlmamasý gerektiðini belirten Tekin, imar, planlama, mülkiyet ve benzeri problemlerin yaþanmadýðý, çok sayýda hayýrseverin iþin içinde olduðu bir döneme girilmesini diledi.

Tekin, Bakanlýk olarak hayýrseverlerin katkýlarýný önemsediðini vurgulayarak, "Sadece hayýrseverleri deðil, toplumun her kesimini, eðitim sürecinin içerisinde var olmasýný, bizimle paydaþ olmasýný arzu ediyoruz. Bir sürü televizyon programýnda, gazete açýklamalarýmýzda bunun altýný ýsrarla çizdim. Eðitim, politik ayrýlýklar, politik görüþ ayrýlýklarý dikkate alýnmaksýzýn toplumun tamamýnýn sürecin içerisine dahil olmasý gereken bir mekanizma. Herkesi davet ediyorum, gelin hep beraber eðitim sürecini yürütelim. Katkýlarýnýzý, desteklerinizi bekliyoruz. Hayýrseverlerimizin katkýsýný ayrýca bekliyoruz." diye konuþtu.

- "18 MÝLYON ÖÐRENCÝNÝN EÞÝT ÞEKÝLDE EÐÝTÝM ALMASI BÝRÝNCÝ ÖNCELÝÐÝMÝZ"

BÝLSEM'in, yapýsý gereði çocuklarýn doðalarýnda var olan yeteneklerini keþfetmeye ve bunu geliþtirmelerini saðlayan özgün ve özel bir proje olduðunu anlatan Tekin, böyle bir projeye 23 Nisan ismi verilmesinin de ayrýca takdire þayan olduðunu ifade etti.

Tekin, eðitimde fýrsat eþitliðini temin etmek için 18 milyon öðrencinin eþit þekilde eðitim almasýnýn birinci öncelikleri olduðunun altýný çizerek, "Bundan hiç kimsenin endiþesi olmasýn. Bu felsefeyi, bu etik deðeri devam ettireceðiz çünkü bu bizi ayakta tutan temel unsurlardan biri." ifadesini kullandý.

Hayýrsever Tuðrul Tekbulut da 10 Þubat 2020'de protokolü imzaladýklarýný belirterek, 6 Eylül 2021'de temeli attýklarýný ve 11 Eylül 2023'te de eðitimin baþladýðýný kaydetti.

Konuþmalarýn ardýndan, Bakan Tekin ve protokol üyeleri, 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi'nin açýlýþ kurdelesini kesti.

Törene, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioðlu, Büyükþehir Belediye Baþkaný Tahir Büyükakýn, Gebze Belediye Baþkaný Zinnur Büyükgöz, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacý Ali Mantar, AK Parti Ýl Baþkaný Þahin Talus da katýldý.