Bakan Tekin: Üstünüze düþeni yapmanýzý istiyorum
ABONE OL

Erzurum'daki bayramlaþma programýndan sonra baba ocaðý Uzundere ilçesine geçen Tekin, burada partililer ve vatandaþlarca çiçeklerle karþýlandý.

Tekin, bayramlaþýp bir süre sohbet ettiði vatandaþlarla fotoðraf çektirip Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn selamlarýný iletti.

Bakan Tekin, buruda yaptýðý konuþmada, Milli Eðitim Bakanlýðýnýn 1 milyon 200 bin personeli, 21 milyona yakýn öðrencisiyle 85 milyonun tamamýný ilgilendirdiðini söyledi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn, seçim süreci ve sonrasýnda, eðitimle ilgili bambaþka hayallerinin olduðunu ve "Türkiye Yüzyýlý" diye bir kavram inþa ettiðini vurgulayan Tekin, þöyle devam etti:

"Cumhurbaþkanýmýz, '21'inci yüzyýlda artýk dünyadaki büyük devletler bize sormadan iþ yapamayacak, çünkü bu yüzyýl bizim yüzyýlýmýz olacak' dedi. Türkiye Yüzyýlý'ný inþa edecek ve taþýyacak kadrolar da Milli Eðitim Bakanlýðý ve onun bünyesindeki okullarda yetiþecek. Dolayýsýyla aslýnda Cumhurbaþkanýmýz, bütün bu hayallerini, bütün bu ideallerini hayata geçirebileceði bir pozisyonda bizi deðerlendirmiþ oldu. Bu da heyecanýmýzý, yoðunluðumuzu ve manevi sorumluluðumuzu bir kat daha artýrýyor."

Gelecek kuþaklar adýna ülkedeki insanlarýn daha ekonomik ve daha huzurlu bir ortamda yaþamasý için çok çalýþacaklarýný ifade eden Tekin, bunun için ellerinden gelenin daha fazlasýný yapacaklarýný belirtti.

Uzundere ve Erzurum'a, çalýþtýðý her kurumda ve dönemde elinden geldiði desteði vereceðini aktaran Tekin, görevi süresince vatandaþlardan özellikle "fiili ve kavli" dua istediðini dile getirdi.

- "Öðretmenlerimiz tek baþýna bunu yapamaz"

Kendisinden destek istenilen her konuda elinden geldiðince memlekete hizmet etmeye çalýþacaðýný belirten Tekin, þunlarý kaydetti:

"Çocuklarýnýzý okula gönderiyorsunuz ama okula gönderdiðiniz çocuklara annelik ve babalýk hukukunu ihmal etmeden üstünüze düþeni yapmanýzý istiyorum. Çünkü Milli Eðitim Bakanlýðý ve öðretmenlerimiz, tek baþýna bunu yapamaz. Bir çocuða hem anne hem baba hem kardeþ hem abi hem abla hem de öðretmen olmasýný istediðimizde biraz fazla yük yüklemiþ oluyoruz. O yüzden fiili duadan kastým, önce kendi çocuklarýmýzý güzelce yetiþtirmek için elimizden geldiðince anne baba, nene dede, vazifesini yerine getirmenizi istiyorum. Kavli dua da namazlardan sonra Allah'tan bizim için yardým dileyin. Þimdiden tek arzumuz budur. Herkesin Kurban Bayramý'ný tebrik ediyorum. Büyüklerin de ellerinden öpüyorum."