Bakan Tunç: Belediye baþkanlarý milletten aldýklarý yetkiyi kötüye kullanmayacak
ABONE OL

Çeþitli temaslarda bulunmak üzere Bartýn'a gelen Tunç, Ulus Belediyesi ziyareti öncesinde vatandaþlara hitap etti.

Bakan Tunç, yeniden Ulus Belediye Baþkaný seçilen Hasan Hüseyin Uzun'un, yeni dönemde ilçe için çok daha güzel eserlere imza atacaðýna inandýklarýný söyledi.

Uzun'a, yeni dönem projelerini hayata geçirmesi için kabine, hükümet olarak her türlü desteði vermeyi sürdüreceklerini belirten Tunç, üçüncü kez belediye baþkaný seçilen Uzun'a desteklerinden dolayý vatandaþlara teþekkür etti.

Belediyelerin ve yerel yönetimlerin "demokrasinin beþiði" olduðunu vurgulayan Tunç, þöyle konuþtu:

"Yerel yönetimler vasýtasýyla vatandaþlarýmýza doðumdan vefatýna kadar her türlü hizmeti götüren kamu kurumlarýmýz ayný zamanda. Seçimle iþbaþýna gelen belediye baþkanlarýmýz, milletten aldýðý desteði yine millete hizmet olarak, devletten aldýðý desteði, milletin kaynaklarýný millete hizmet olarak akýtmak için görevli. Onlarýn yaptýðý eserler, sizlere yönelik gerek sosyal hizmetler gerek ilçenin yeniden imarý, beldenin, belediyenin yeniden imarýyla ilgili, þehrin daha yaþanýlabilir hale getirilmesi için gerçekleþtirilen hizmetler tabii ki artarak devam etmeli."

"MÝLLETTEN ALDIKLARI YETKÝYÝ KÖTÜYE KULLANMAYACAKLAR"

Tunç, kamu kaynaklarýnýn, belediyelere gönderilen kaynaklarýn, son kuruþuna kadar vatandaþa ve millete hizmet olarak kullanýlmasý gerektiðinin altýný çizdi.

Kamu kaynaklarýný suç unsuru bulunan faaliyetlere harcayanlarýn, terörün finansmaný olarak kullananlarýn millet tarafýndan cezalandýrýldýðýný, geçmiþte bunun kötü örneklerinin yaþandýðýný anlatan Tunç, "Bir belediye baþkaný, milletin kaynaklarýný millet düþmanlarýna akýtýrsa orada hukuk devleti devreye girer. Bu noktada devletin yetkili kurumlarý da her zaman bu konuda hassas ve teyakkuzda olacak. Belediye baþkanlarý da bu bilinçle çalýþacaklar ve halktan aldýklarý, milletten aldýklarý yetkiyi kötüye kullanmayacaklar." ifadelerini kullandý.

Tunç, Ulus'a güzel eserler kazandýrdýklarýna deðinerek, yeni dönemde de belediyenin projelerini daha da ileriye taþýmak istediklerini kaydetti.

Bu konuda da her türlü desteði vermeyi sürdüreceklerini dile getiren Tunç, "Sizlerin desteðine, güvenine layýk olabilmek için canla baþla çalýþmaya devam edeceðiz." dedi.

Tunç, konuþmasýnýn ardýndan Ulus Belediye Baþkaný Hasan Hüseyin Uzun'u makamýnda ziyaret etti.

Bakan Tunç'a ziyaretinde, Vali Nurtaç Arslan, AK Parti Bartýn Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Cumhuriyet Baþsavcýsý Faruk Kaynak, AK Parti Ýl Baþkaný Yaþar Arslan da eþlik etti.