Bakan Tunç'tan UEFA'ya sert tepki: Çok büyük bir hata
ABONE OL

Bartýn'ýn Amasra ilçesindeki Büyük Liman iskelesine demirleyerek ziyarete açýlan Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlýðýna ait TCG Yýldýrým Fýrkateyni'ni gezen Bakan Tunç, gemi hakkýnda bilgi aldý, personelle sohbet etti.

Tunç, ziyaretin ardýndan yaptýðý açýklamada, fýrkateyne büyük ilginin olduðunu söyledi.

TCG Yýldýrým'ýn tarihsel sürecini ve bundan sonra yapacaðý çalýþmalarla ilgili gemi komutanýndan bilgi aldýklarýný aktaran Tunç, "Memleketimizde Yavuz sýnýfý fýrkateynimiz, bu çapta büyük savaþ gemisi Amasra ve Bartýn'ýmýza hiç gelmemiþti. Bugün TCG Yýldýrým'ý mürettebatýyla, komutanlarýmýzla misafir etmekten mutlu olduk. Burada birkaç gün daha demirleyecek. Özellikle okullar da tatil, çocuklarýyla beraber Mavi Vatan'ýmýzýn nasýl savunulduðunun, Mavi Vatan'ýmýzdaki kapasitemizin ne olduðunun burada görülmesi açýsýndan büyük bir fýrsat. Ýnþallah herkes gelecektir." diye konuþtu.

- "ÝNÞALLAH HOLLANDA'YI YENEREK BUNUN CEVABINI VERECEÐÝZ"

Bakan Tunç, UEFA'nýn milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç men cezasý vermesine iliþkin soru üzerine, futbolcunun yaptýðý iþaretin yasak olmadýðýný belirtti.

Bütün dünyada futbol maçlarýnda, futbolcularýn sevinçlerini kendi istedikleri þekilde gösterdiðini dile getiren Tunç, þunlarý söyledi:

"Bu bir siyasi simge deðil. Bozkurt simgesini göstermesi, seyircilerin ona yönelik sevgisine karþý, cevap vermesi çok normal. Karar çok yanlýþ, haksýz bir karar. Kabul edilebilecek bir karar deðil. Maalesef UEFA burada çok haksýzca bir karar aldý ve çok büyük bir hata yaptý. Ýnþallah Hollanda'yý yenerek bunun cevabýný vereceðiz. Merih orada oynayamasa bile arkadaþlarýnýn cevabý bütün dünyanýn, Avrupa'nýn gözü önünde vereceklerine inanýyorum."

Tunç, bu tür yanlýþ kararlarýn verilmemesi gerektiðini vurgulayarak, "Spor, kardeþlik, dostluk, barýþ. Avusturya maçýnda Merih'in oyunu hepimizin gönlünde taht kurdu. Dolayýsýyla yanlýþ bir karar. Bu kararý telafi etmenin yolu inþallah Hollanda karþýsýnda galip gelmek, yarý finale kalmak, 2 maçtan sonra da finalde Merih'in gollerini seyretmek. Ýnþallah o noktaya da gelir. Millilerimizle gurur duyuyoruz. Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzýn da maçta olacaðýný öðrendik. Büyük bir coþkuyla takýmýmýza dua ediyoruz. Rabbim ayaklarýna taþ deðdirmesin. Ýnþallah baþarýlý bir futbolla bunun cevabýný vereceklerdir." ifadelerini kullandý.

  • Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç
  • Bakan Tunç
  • uefa