Bakan Varank: 11 seçimi kaybetmiþ, halen 'ben istifa edeceðim' demiyor
ABONE OL

Varank, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Bursa Ýl Baþkanlýðý 54. Geniþletilmiþ Ýl Danýþma Toplantýsý'nda yaptýðý konuþmada, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn yol arkadaþý olmaktan gurur duyduklarýný söyledi.

Seçimlerde sokak sokak gezerek çalýþan teþkilat mensuplarýna teþekkür eden Bakan Varank, 14 Mayýs'ta baþlattýklarý kutlu yolculuðu 28 Mayýs'ta tamamýna erdireceklerini vurguladý.

Varank, 28 Mayýs'ta Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ý Türkiye gemisinin kaptan köþküne tekrar oturtacaklarýný belirterek, "Yolumuza ayný kararlýlýkla devam edeceðiz. Türkiye Yüzyýlý'ný inþa etmeye Bursa'dan baþlayacaðýz. Biz bir davaya inanan insanlarýz. Bizim davamýz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ilelebet payidar kýlmak, ay yýldýzlý al bayraðýmýzý en yükseklere, gönderin en tepesine çýkarma davasý. Bu manada da Sayýn Cumhurbaþkanýmýz ile 21 yýldýr yol yürüyoruz. Ýnþallah bir 5 sene daha bu seçimi aldýktan sonra yolumuza devam edeceðiz ama davamýz ilelebet payidar kalacak." ifadesini kullandý.

Cumhur Ýttifaký'nýn 14 Mayýs'taki seçimde Meclis'te çoðunluðu elde ettiðini anýmsatan Varank, "Cumhurbaþkanlýðý seçiminde bir parça noksanlýkla karþýlaþtýk ama Allah'ýn izniyle 28 Mayýs'ta bunun telafisini çok daha baþarýlý bir þekilde yapacaðýz. Vatandaþlarýmýz, hemþehrilerimiz Sayýn Cumhurbaþkanýmýza çok daha güçlü bir þekilde sahip çýkacaklar. Biz buna inanýyoruz. Bu 28 Mayýs'ta yapmamýz gereken, üzerimize düþen sorumluluklar var." ifadesini kullandý.

"CHP'YE SAMÝMÝYETLE DESTEK VEREN VATANDAÞLARIMIZA DA GERÇEKTEN ÜZÜLÜYORUM"

Varank, gençlere seslenerek, "Her bir sandýkta ekstra bir tane genç kardeþimizin olmasý lazým. Müþahit kartlarýmýzý alacaðýz. Sandýklarýmýzýn baþýna gideceðiz. Genç, cevval kardeþlerimiz sandýkta görev yapacak. Vatandaþlarýmýza yardým edecek. O oylar sayýlýrken onlarýn baþýnda duracak ve namusuna da sahip çýkacak. Eðer oyumuza sahip çýkmazsak neticeyi alamayýz." diye konuþtu.

Seçim döneminde "yedili koalisyon"un vatandaþlarý kandýrarak, adeta tiyatro oynayýp oy devþirmeye çalýþtýðýný dile getiren Varank, "Aslýnda kendi inanmadýklarýný, kendileri yaþýyormuþ gibi göstererek vatandaþýmýzý ikna edebileceklerini zannettiler ama seçim gecesi baktýlar ki vatandaþýmýzýn tiyatroya karný tok. Vatandaþýmýz kim samimi, kim tiyatro oynuyor, kim aldatýyor, bunun notunu gayet iyi bir þekilde veriyor." dedi.

Varank, Millet Ýttifaký'nýn adayýnýn yüzde 44 oy alabildiðini anýmsatarak, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Seçim gecesi önce Kemal Kýlýçdaroðlu sosyal medyadan, daha sonra iki tane belediye baþkanlarý ekranlarýn karþýsýna geçerek gece yarýlarýna kadar yalan söylediler. Umut tacirliði yaptýlar. Aslýnda kendi ajanslarý bile resmi ortaya koymuþken, 'biz öndeyiz, kazanýyoruz' dediler. Kendi kendilerine Kemal Kýlýçdaroðlu'nu Cumhurbaþkaný ilan ettiler. Ya en azýndan seçim gecesi yalan söylemeyi býrakýn. Umut tacirliði yapmayý býrakýn. O geceyle ilgili siz hiçbir özür duydunuz mu? Televizyonlarýn karþýsýna geçip 'biz kazanýyoruz, öndeyiz' diyenler, 'Kemal Kýlýçdaroðlu Cumhurbaþkaný olacak' diyenler hiç özür dilediler mi? 'Þurada bir eksikliðimiz vardý ya, kusura bakmayýn' dediler mi? Demezler. Ben gerçekten bu Millet ittifaký'na samimi þekilde gönül vermiþ vatandaþlarýmýza, Cumhuriyet Halk Partisi'ne samimiyetle destek veren vatandaþlarýmýza da gerçekten üzülüyorum. Ya sadece bir seçim deðil, 11 seçimdir ayný þeyi yaþýyorlar. Ayný hayal kýrýklýðýný yaþýyorlar ama yaþý müsait olanlar bilirler. Bizim zamanýmýzda 'Elm Sokaðý Kabusu' diye bir film vardý. Ýnsanlar uyuyakalýrdý, kabus görmeye baþlardý. O kabustan hiç çýkamazlardý. Ýþte Cumhuriyet Halk Partililer de bunu yaþýyor. Bir uykuya dalmýþlar kabusu yaþýyorlar. Uyanýyorlar Kemal Kýlýçdaroðu, uyuyorlar Kemal Kýlýçdaroðlu. Her seferinde yalan söylüyor. Her seferinde aldatýyor ama buna mecbur kalýyorlar."

"11 SEÇÝMÝ KAYBETMÝÞ, HALEN 'BEN ÝSTÝFA EDECEÐÝM' DEMÝYOR"

CHP'ye gönül verenlere seslenen Varank, þunlarý kaydetti:

"Bu adamdan size hayýr gelmez. Deðiþim istiyorsanýz önce Kemal Kýlýçdaroðlu'nu deðiþtirmeniz lazým. Önce ondan kurtulmanýz lazým. Sizin partinizde de genç insanlar var. Yetenekli siyasetçiler var. Þundan bir kurtulun ama 11 seçimi kaybetmiþ, halen 'ben istifa edeceðim' demiyor. 'Ben partimi býrakýrým' demiyor. Hiç aðzýndan duydunuz mu? Lafa gelince ileri demokrasileri örnek gösterirler. Dünyada muhalefette olup da 11 seçim kaybedip halen partisinin baþýnda durabilen bir siyasetçi var mý? Dünyada örneði yok. Bu iþe nasýl baþlamýþlardý? Dediler ki 'bir siyasi partinin genel baþkaný cumhurbaþkaný adayý olmamalý' diyerek yola çýktýlar. O laflarýný zaten yediler. Þimdi iþte ikinci tura gidiyoruz. 28 Mayýs'a gidiyoruz. Ýnsanda biraz cesaret olur. Çýkarsýn dersin ki 'eðer ben bu seçimi kazanamazsam partimden istifa edeceðim. Bir daha da kurultayda aday olmayacaðým.' Bunu söyleyebiliyor mu? Bu cesareti var mý? Gerçekten samimiyetle Bursa'dan diyoruz ki CHP'ye oy veren vatandaþlarýmýza gerçekten üzülüyoruz. Deðiþim istiyorlarsa önce þu Kemal Kýlýçdaroðlu'ndan bir kurtulsunlar. Biz de karþýmýzda iyi bir muhalefet görelim. Sürekli yalan söyleyen, tiyatro oynayan bir muhalefetle uðraþmaktan, enerjimizi onlara harcamaktan gerçekten biz de sýkýldýk."

"DEPREMZEDE VATANDAÞIMIZIN NE SUÇU VAR?"

Seçimden sonra depremde hasara uðramýþ þehirlerdeki vatandaþlarýn Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a tekrar güçlü bir destek vermesinin muhalefetin kimyasýný bozduðuna dikkati çeken Varank, þu ifadeleri kullandý:

"Depremzede vatandaþlarýmýza hakaret etmeye baþladýlar. Kendi belediyeleri depremzede vatandaþlarýmýza yaptýklarý yardýmlarý hemen kesmeye baþladý. Bu ne demek biliyor musunuz? Aslýnda bunlarýn yardýmla, vatandaþlarýmýza yardýmcý olmakla, onlarýn yaralarýný dindirmekle ilgili hiçbir dertleri yokmuþ. 'Tiyatro oynuyorlar' diyoruz ya iþte tiyatro oynayarak depremzede vatandaþlarýmýzý kandýrýp oylarýný almaya çalýþýyorlarmýþ. Oylarýný alamadýklarýný gördükleri andan itibaren de depremzede vatandaþlarýmýza hakaret etmeye baþladýlar. 'Demek ki çadýrda yaþamaktan memnunlarmýþ' dediler. Tekirdað Belediyesi otellerde kalan vatandaþlarýmýzý otellerden kovmaya baþladý. Bu karþýmýzdaki zihniyet þimdiye kadar hiçbir zaman dürüst olmadý. Doðru durmadý, hiçbir zaman mert olmadý. Depremzede vatandaþlarýmýza yaptýklarý asla kabul edilebilir deðil ama onlarýn hakkýndan da o vatandaþlarýmýz yine bu seçimde gelecek. Kimin samimi olduðu, kimin gerçekten depremzede kardeþlerimize yardýmcý olmaya çalýþtýðý, kimin de tiyatro oynadýðýný inþallah bu seçimde tekrar onlara gösterecekler. Siz vatandaþý inandýramýyorsanýz, kendi samimiyetinizi gösteremiyorsanýz, bunda depremzede vatandaþýmýzýn ne suçu var? Çýkýn sahaya, samimiyetle çalýþýn, ikna edin ama bunu baþaramayýnca hemen hakarete baþlýyorlar. Aslýnda gerçek yüzlerini de açýk ediyorlar."

Varank, 28 Mayýs'ta Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn yeniden Cumhurbaþkaný olacaðýnýn altýný çizerek, "Ýnanýyoruz ki Türkiye Yüzyýlý'nda farklý bir muhalefetle de karþýlaþacaðýz. Bütün bu yalan söyleyen, iftira atan, tiyatro oynayan muhalefet anlayýþýnýn tamamý tasfiye olacak. Zaten bakýyorsunuz yola nasýl çýkmýþlardý? 'Biz güçlendirilmiþ parlamenter sistem getireceðiz' dediler. Cumhur Ýttifaký çoðunluðu aldý. Ýttifakýn içerisindeki genel baþkanlarý bir tanesi bile Meclis'e giremedi. Bundan sonra farklý bir muhalefeti biz karþýmýzda göreceðiz. Ýnþallah Türkiye Yüzyýlý'ný beraber inþa edeceðiz ama saðlam durmamýz lazým." diye konuþtu.

Toplantýya, AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Efkan Ala, AK Parti Ýl Baþkaný Davut Gürkan, AK Parti Bursa milletvekilleri ile çok sayýda partili katýldý.