Bakan Varank: Ayný yolda yürüyorsunuz, pazarlýk yapýyorsunuz!
ABONE OL

Bursa'nýn Ýnegöl ilçesine "Kapadokya" rengi Togg T10X ile gelen Varank, sanayicilerle istiþare toplantýsýna katýldýktan sonra Heykel Meydaný'nda toplanan Ýnegöllülere hitap etti. Varank, meydana Togg ile giriþ yaparken, yoðun ilgi nedeniyle hitap edeceði otobüse ilerlemekte güçlük çekti.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn vatandaþlarýn takdiriyle 14 Mayýs'ta Türkiye gemisinin kaptan köþküne tekrar oturacaðýný belirten Varank, "Onun yol arkadaþlarýný, takým arkadaþlarýný, Cumhur Ýttifaký'ný Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de büyük bir çoðunlukla iktidar yapmaya var mýyýz?" ifadesini kullandý.

Varank, her þeyin en iyisini hak eden bu millet için durmadan çalýþtýklarýný ve projeler geliþtirdiklerini, Türkiye'nin otomobili Togg, þehir hastaneleri ve otoyol projelerini hayata geçirdiklerini anlattý.

Büyük projeleri hayata geçirirken muhalefetin kendilerine hep karþý çýktýðýný ancak onlara aldýrýþ etmediklerini kaydeden Varank, "Bizim takým kaptanýmýz bu ülkenin deðil dünyanýn bir numaralý takým kaptaný. Onun için biz bu kervana Allah'ýn izniyle devam edeceðiz. Bizi engellemeye çalýþanlara hiçbir zaman kulak vermedik, aldýrýþ etmedik, yolumuza devam ettik." diye konuþtu.

Varank, muhalefetin Türkiye'nin Otomobili Togg'un Ýtalya'da üretildiði konusunda iddialarda bulunduðunu hatýrlatarak, "Bakýnýz burada Ýtalyanca bir afiþ var. Ne diyor Ýtalyan biliyor musunuz? 'Biz yapmadýk, Türkler yaptý.' diyor. Karþýmýzda dünyadan bihaber, Türkiye'den bihaber, Bursa'dan bihaber o kadar cahil bir muhalefet var ki Gemlik'i Ýtalya'da zannediyorlar." deðerlendirmesinde bulundu.

- "Terörle mücadeleyi artýk sýnýrlarýmýzýn dýþýna taþýdýk"

AK Parti olarak bu ülkede terörü bitirdiklerine dikkati çeken Varank, terörle mücadeleyi artýk sýnýr dýþýna taþýdýklarýný, þu anda terör neredeyse bulup imha ettiklerini aktardý. Bakan Varank, þöyle devam etti:

"Bakýnýz Kandil'deki PKK terör örgütünün sözde liderleri her gün açýklama yapýyor. 'Biz 14 Mayýs'tan sonra hapishanelerdeki teröristleri dýþarý çýkaracaðýz.' diyorlar. '14 Mayýs'tan sonra Ýmralý'daki o terörist baþýnýn tecridini bitireceðiz.' diyorlar. '14 Mayýs'tan sonra biz özerkliði getireceðiz.' diyorlar. Bunlar her gün açýklama yapýyorlar. Peki kime güvenerek bunu yapýyorlar? Kýlýçdaroðlu'na güvenerek yapýyorlar. Kýlýçdaroðlu çýkmýþ diyor ki 'Ýktidar bizi teröristlerle kucak kucaða gösteriyor.' Hayýr, biz kucak kucaða göstermiyoruz. Siz zaten o teröristlerle kucak kucaðasýnýz. Ayný yolda yürüyorsunuz. Pazarlýk yapýyorsunuz. Teröristler diyor ki '14 Mayýs'tan sonra özerkliði getireceðiz.' Kýlýçdaroðlu ne diyor? '14 Mayýs'tan sonra Avrupa Birliði'ndeki özerklik þartýna koyduðumuz çekinceyi kaldýracaðýz.' Teröristler diyor ki '14 Mayýs'tan sonra terörist arkadaþlarýmýzý hapishanelerden çýkaracaðýz'. Kýlýçdaroðlu ne diyor? 'Eðer Selahattin Demirtaþ'ý hapisten çýkarmak istiyorsanýz bana oy verin.' diyor. Hem ayný söylemleri dile getiriyorsun, ayný yolda yürüyorsun, bir de bizi suçluyorsun. Bizim aziz milletimiz bu kirli pazarlýklara müsaade etmez. Teröristlerin borusunun bu ülkede ötmesine müsaade etmez."

- "Terör örgütleri kimi destekliyorsa onlarýn karþýsýnda durmamýz lazým"

Türkiye'nin hayati önem taþýyan bir seçime gittiðini vurgulayan Varank, þunlarý kaydetti:

"14 Mayýs'ta bu teröristler, terör örgütleri kimi destekliyorsa onlarýn karþýsýnda durmamýz lazým. FETÖ terör örgütü her gün açýklama yapýyor. '14 Mayýs'tan sonra Türkiye'ye döneceðiz.' diyor. '14 Mayýs'tan sonra arkadaþlarýmýz görevlerine dönecek.' diyor. Kýlýçdaroðlu ne diyor? '14 Mayýs'tan sonra biz bu FETÖ'cü KHK'lýlarý tekrar iþine iade edeceðiz.' diyor deðil mi? Ayný þeyleri söylüyor ama bu ülkede tekrar FETÖ'nün yeþermesine müsaade eder misiniz? Terör örgütlerini bu ülkede tekrar sesleri çýksýn diye onlara yol verir misiniz? Ýþte onun için çok dikkatli olmamýz lazým. 14 Mayýs'ta bu ülkenin kader seçiminde çok dikkatli olmamýz lazým. 14 Mayýs'a kadar durmadan, dinlenmeden, kapý kapý dolaþmamýz lazým. Eþ, dost, akrabayý ziyaret etmemiz lazým."

Varank, bu seçimin terör örgütlerini tarihin çöplüðüne gönderme seçimi olduðunu belirterek, "Bu ülkeye bu hizmetleri kazandýran, ufku olan, vizyonu olan, karada Togg'u yürüten, havada Kýzýlelma'yý uçuran, denizde TCG Anadolu'yu yüzdüren, ÝMECE uydusunu uzaya gönderen lidere oy vermemiz lazým." dedi.

Ýnegöl'e yapýlacak projeler hakkýnda da bilgi veren Varank, yeni dönemde ilçeyi daha da güzelleþtirmek için çalýþacaklarýný sözlerine ekledi.

Programa, Bursa Büyükþehir Belediye Baþkaný Alinur Aktaþ, Ýnegöl Belediye Baþkaný Alper Taban, AK Parti Ýl Baþkan Vekili Kamil Bayramiç ve AK Parti Bursa milletvekili adaylarý katýldý.