Bakan Varank: Bir olursak bu ülkenin üstesinden gelemeyeceði hiçbir þey olmaz
ABONE OL

Bakan Varank, Bursa'nýn Osmangazi ilçesi Kemerçeþme Mahallesi Muhtarlýðýnca 9 yýldýr geleneksel olarak düzenlenen sokak iftarýna katýldý.

Ýftarýn ardýndan katýlýmcýlara hitap eden Varank, tutulan oruçlarýn kabul olmasýný dileyerek, Kadir Gecesi'nin pazartesiyi salýya baðlayan gece idrak edileceðini hatýrlattý.

Varank, Türkiye'nin büyük bir afet yaþadýðýný belirterek, þöyle konuþtu:

"Þunu görüyoruz ki Türkiye'nin her tarafýndan aziz milletimiz kendi elinde ne varsa onun bir kýsmýný þu anda depremzede kardeþlerimizle paylaþýyor. Özellikle belediyelerimiz oralarda kendi þehirlerine hizmet etmenin yanýnda depremzede kardeþlerimize de hizmet ediyor. Zor zamanda aziz Türk milleti nasýl dayanýþma gösterilir, bunu yedi düvele, tüm dünyaya gösteriyor. Allah hepinizden razý olsun. Ýnþallah biz bu birliði, beraberliði devam ettirmek istiyoruz. Biz þuna inanýyoruz; biz bir olursak, beraber olursak ay yýldýzlý al bayraða hizmet etmenin sevdasýnda olursak bu ülkenin üstesinden gelemeyeceði hiçbir þey olmaz."

AÝLEYÝ MERKEZE ALAN UYGULAMALAR HAYATA GEÇÝRÝLECEK

Türkiye'nin otomobili Togg'un Bursa'da ürettiðini anýmsatan Varank, "Bize 'Bu otomobil üretilmez' dediklerinde de biz dedik ki Bursalý hemþehrilerimiz bunu üretecek. Ýþte Türkiye'nin otomobili Bursa'dan çýktý. Biz Allah'ýn izniyle daha nicelerini baþaracaðýz." ifadesini kullandý.

Bir ve beraber olarak daha nice baþarýlarý bu millete kazandýracaklarýný vurgulayan Varank, sözlerini þöyle sürdürdü:

"14 Mayýs'ta seçimlere gidiyoruz. Biz bu seçimlere giderken Sayýn Cumhurbaþkanýmýz 'Özellikle aileyi merkeze alan birtakým uygulamalarý önümüzdeki dönemde devreye alacaðýz' dedi. Biz diyoruz ki 'Aileyi saðlam tutarsak Türkiye'yi saðlam tutarýz.' Onun için birkaç müjdeyi vatandaþlarýmýzla paylaþtýk. Önümüzdeki dönemde Aile Kalkaný Programý'ný devreye alýyoruz. Ne demek bu? Öncelikle bir Aile ve Gençlik Bankasý kuracaðýz. Bu banka üzerinden öncelikli olarak ev hanýmlarýnýn emekli olmasýyla ilgili destekler vereceðiz. Artýk ev hanýmlarýna emeklilik imkaný getiriyoruz. Kendi evinde çalýþan, evini ayakta tutmaya çalýþan ev hanýmýn kardeþlerimiz emekli olmak istediklerinde onlarýn primlerinin 3'te birini inþallah biz ödeyeceðiz."

"ÇOK DAHA GÜÇLÜ BÝR TOPLUMU BERABERCE ÝNÞA EDECEÐÝZ"

Milletvekillerinin þu anda yýpranma payý alarak daha erken emekli olma imkanýný ev kadýnlarýna da getireceklerini aktaran Varank, "Ev hanýmlarýmýz en azýndan evin yükünü çektikten sonra yaþlandýklarýnda bir maaþ imkanýna kavuþmuþ olacaklar." bilgisini paylaþtý.

Bakan Varank, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn, evlilik hazýrlýðýnda olan gençlerle ilgili de müjde verdiðini belirterek, þunlarý kaydetti:

"Evlilik hazýrlýðýnda olan genç kardeþlerimiz var. Özellikle fiyatlarýn da artmasýyla genç kardeþlerimizin sýkýntý çektiðini biliyoruz. Biz önümüzdeki dönemde yeni evlenecek genç kardeþlerimize 150 bin lira faizsiz kredi desteði vereceðiz. Genç kardeþlerimiz evlendikten 4 yýl sonra bunu ödeyecekler. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn aileyi ayakta tutmak için ilan ettiði üçüncü müjde de her evden en az bir çalýþanýn olmasý. Eðer bir hanede çalýþan yoksa o evden bir çalýþan olmasý için biz bu çalýþanlarýn SGK primlerinin tamamýný devlet olarak ödeyeceðiz. Özel sektör eðer bir evde çalýþan yoksa o evden bir insaný istihdam ettiðinde SGK primlerini ödeyeceðimiz için bu insanlarý iþe almak için iþverenler daha istekli olacaklar. Dolayýsýyla aileyi maddi olarak destekleyeceðiz. Ýnþallah toplumumuzu desteklemiþ olacaðýz. Çok daha güçlü bir toplumu beraberce inþa edeceðiz."

Hizmet kervanýný devam ettirmek istediklerine deðinen Varank, "Ben buraya Sanayi ve Teknoloji Bakaný olarak ama ayný zamanda Bursa'nýn milletvekili adayý olarak geldim. Ýnþallah takdir eder, destek verirseniz ben bu þehre hizmet etmeye devam etmek istiyorum. Nasýl Togg'u Bursa'dan yollara çýkardýysak en güzel hizmetleri de Bursa'ya kazandýrmaya devam edeceðiz. Yeter ki bir olalým, beraber olalým. Hep birlikte ay yýldýzlý al bayraðýmýza hizmet edelim. Evelallah biz her þeyin üstesinden geliriz." deðerlendirmesinde bulundu.

Ýftara, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Osmangazi Belediye Baþkaný Mustafa Dündar, AK Parti Ýl Baþkaný Davut Gürkan, AK Parti Bursa milletvekili adaylarý ve çok sayýda kiþi katýldý.