Bakan Varank: Bunlar Gemlik'i Ýtalya'da zannediyorlar
ABONE OL

Bakan Varank, Bursa'nýn Gemlik ilçesinde SIRO Batarya Geliþtirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni öncesi Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn da katýlýmýyla ilçe meydanýnda düzenlenen programda halka hitap etti.

Gemliklilerin, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn arkasýnda her zaman dimdik durduðunu belirten Varank, Togg'un üretim yerinin de Gemlik olduðunu anýmsattý.

Togg'un Ýtalya'da ürettirildiðini iddia eden muhalefeti eleþtiren Varank, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Karþýmýzda öyle bir muhalefet var ki öyle cahil bir muhalefet var ki Gemlik'i nerede zannediyorlar biliyor musunuz? Gemlik'i Ýtalya'da zannediyorlar, Ýtalya'da. Çünkü bunlarýn ne Türkiye'den haberleri var ne Bursa'dan haberleri var ne Gemlik'ten haberleri var. Bakýn karþýmýzda hep yýkmanýn derdinde, engellemenin derdinde, 'Biz bu iþi nasýl baltalarýz?', bunun derdinde olan bir muhalefet var. Bunlar Gemlik'i Ýtalya'da zannediyorlar ama benim Gemlikli, Bursalý kardeþim onlara sandýkta öyle bir ders verecek ki onlarý tarihin çöplüðüne gönderecek."

Varank, günlerdir Bursa'da gezdiðini, her gün mutlaka Togg'da çalýþan birileriyle karþýlaþtýðýný söyledi.

Türkiye'de 21 yýldýr taþ üstüne taþ koymanýn derdinde olduklarýný dile getiren Bakan Varank, þunlarý kaydetti:

"Türkiye'nin otomobilinin fabrikasýnýn temelini attýk, þimdi otomobiller üretiliyor. Bugün Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz baþka bir müjde için buraya geliyor. Türkiye'nin ilk otomotiv batarya fabrikasýnýn temelini inþallah yine Gemlik'te atacak. Gemlik kalkýnacak, Bursa kalkýnacak, Türkiye kalkýnacak. 14 Mayýs çok önemli bir tercih. 14 Mayýs'ta biz aslýnda sadece bir oy atmayacaðýz. 14 Mayýs'ta hangi Türkiye olacaðýna karar vereceðiz. Kendi ayaklarý üzerinde duran, baðýmsýz politikalar izleyen, kendi kendine yetebilen bir Türkiye'yi mi istiyoruz? Yoksa birilerinin aðzýnýn içine bakan, sürekli baþka devletlerin kuyruðuna takýlan bir Türkiye mi istiyoruz? Bunun kararýný 14 Mayýs'ta vereceðiz. Biz size güveniyoruz, aziz milletimize inanýyoruz. Allah'ýn izniyle bu seçimi de zaferle geçireceðiz."

"CUMHURBAÞKANI'MIZ GÜCÜNÜ SÝZDEN ALIYOR"

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Dýþ Ýliþkiler Baþkaný Efkan Ala da Togg'un bir dünya markasý olduðunu belirterek, emeði geçenleri tebrik etti.

Ala, ÝHA'larý, SÝHA'larý, gemileri, hýzlý trenleri ve birçok projeyi vatandaþlarýn sandýktan çýkardýðý istikrarla yaptýklarýný anlatarak, "O istikrarýn adý ne? Recep Tayyip Erdoðan. O istikrar olmazsa, o irade olmazsa inanýn bunlarýn hiçbirini yapamayýz. Önceden birçok þey baþlandý yarýda kaldý, þimdi devam ediyor, sonuç alýnýyorsa sizin sandýktan çýkardýðýnýz istikrarla oluyor bu. Dünyada söz sahibiysek, Ukrayna-Rusya Savaþý'nda tek inisiyatif alan, masaya oturan, onlarý masaya oturtan, ara buluculuk yapan Cumhurbaþkaný'mýzsa, gücünü sizden alýyor, sizin sandýktaki iradenizden alýyor." diye konuþtu.

Programda, Bursa Büyükþehir Belediye Baþkaný Alinur Aktaþ ile AK Parti Bursa Ýl Baþkaný Davut Gürkan da katýlýmcýlara seslendi.