Bakan Varank: Bunu hep beraber baþaracaðýz!
ABONE OL

Kocaeli'deki programlarý kapsamýnda Togg aracýyla Gebze ilçesindeki tarihi Çoban Mustafa Paþa Camisi'ne gelen Varank, burada öðle namazý kýldý. Kent meydanýnda park edilen Togg'a yoðun ilgi gösteren vatandaþlardan bazýlarý aracýn sürücü koltuðuna oturdu, önünde fotoðraf çektirdi.

Namazýn ardýndan AK Parti'nin seçim standýný ziyaret eden Varank, Togg ile fotoðraf çektirdikten sonra partiye üyelik baþvurusu yapan 84 yaþýndaki Naciye Öztürk'e referans oldu. Bakan Varank, Gebze Çarþýsý'nda esnafý ziyaretinde de vatandaþlarla fotoðraf çektirdi, bir dükkandan parfüm satýn aldý.

- "Yolumuza ayný kararlýlýkla devam etmemiz lazým"

AK Parti Gebze Seçim Koordinasyon Merkezi açýlýþýnda konuþan Varank, bugün TÜBÝTAK Aþý ve Ýlaç Geliþtirme Kampüsü'nü açtýklarýný anýmsatarak, böyle önemli tesisi, sadece Kocaeli'ne deðil Türkiye'ye kazandýrdýklarýný belirtti.

Bakan Varank, 21 senedir Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde, ülkeyi muasýr medeniyetler seviyesinin üzerine çýkarmak için mücadele ettiklerini dile getirerek, þunlarý söyledi:

"21 senenin sonunda þimdi önemli dönüm noktasýndayýz. 14 Mayýs'ta Türkiye olarak karar vereceðiz. Türkiye ayný kararlýlýkta bu hizmet kervanýna devam edecek mi, yoksa iþ bilmeyenlerin, hiçbir þey üretmeden sadece demagoji yaparak siyaset yapanlarýn mý yanýnda yer alacak? Türkiye ayaklarýnýn üstünde tam baðýmsýz bir ülke mi olacak, yoksa birilerinin aðzýnýn içine bakan ülke mi? Bunun kararýný 14 Mayýs'ta hep birlikte vereceðiz. Biz þuna inanýyoruz, nasýl 21 senedir bu aziz millet 15 seçimdir doðru kararý verdiyse, Allah'ýn izniyle bu seçimde de doðru kararý verecek. Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzý tekrar Cumhurbaþkaný olarak o koltuða oturtacak. Bunu hep beraber baþaracaðýz."

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn, hak ettiði zaferleri ve baþarýlarý bu ülkeye kazandýrdýðýný anlatan Varank, "Ýþte Togg bunlardan biri. TCG Anadolu bunlardan biri. 21 yýldýr bu ülkeye kazandýrdýðýmýz eserler, aslýnda bunlarýn birer niþanesi. Ýþte bu özgüveni, Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz bu ülkeye kazandýrdý. Onun için bizim istikametimizi bozmamamýz lazým. Yolumuza ayný kararlýlýkla devam etmemiz lazým." diye konuþtu.

Bakan Varank, dünyadaki siyasi çalkantýlarýn, türbülanslarýn ve savaþlarýn devam edeceðini belirterek, þöyle devam etti:

"Ýþte dünyada böyle konjonktür varken Türkiye gemisini yolunda tutabilecek bir kaptan var. O da kim, Recep Tayyip Erdoðan. Emin olun, bu dalgalý denizde Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzýn siyasi tecrübesinden baþka bu gemiyi yüzdürebilecek kaptan yok. Onun için saðlam durmamýz lazým. 14 Mayýs'ta bir olmamýz lazým. Kararlýlýkla sandýklara gitmemiz ve oyumuzun rengini belli etmemiz lazým. Bu seçim acaba mý denilecek seçim deðil? Bu seçim, 'ya ben bu arkadaþa kýzmýþtým, kalbim biraz kýrýldý' diyebileceðimiz seçim deðil. Bu seçim, Türkiye'nin kaderini tayin edecek bir seçim. Onun için o þuurla hareket etmemiz lazým. Sandýklara gitmemiz lazým, Allah'ýn izniyle sandýklarý patlatmamýz lazým."

- "Bunlar Türkiye'ye kaos düzeni vadediyorlar"

Üretmenin derdinde olan AK Parti'nin karþýsýnda açýkladýklarý her projeye karþý çýkan ekip bulunduðunu söyleyen Varank, Millet Ýttifaký cumhurbaþkaný adayý Kemal Kýlýçdaroðlu'nun, "Otomobil üretiyorlardý, hani nerede otomobil?" diye sorduðunu hatýrlatarak, "Peki, nerede otomobil, burada Gebze'de. Peki þimdi aðýzlarýný açabiliyorlar mý? Açamýyorlar. Sadece Türkiye'nin otomobilinde deðil Türkiye'nin her meselesinde aynýlar. Türkiye'nin yararýna ne varsa, bunlar karþý çýktý. Türkiye'ye hangi hizmeti getirmek istediysek, bunlar karþý çýktý." þeklinde konuþtu.

Varank, 7'li koalisyon kurulduðunu ifade ederek, þunlarý kaydetti:

"Ne diyorlar? '7 cumhurbaþkaný yardýmcýsýyla, 1 cumhurbaþkaný bir araya gelecek, ülkeyi yöneteceðiz' diyorlar. 'Hepimiz ayný anda karar vereceðiz, karar verdiðimizde netice alacaðýz' diyorlar. Soruyorum; býrakýn ülkeyi, býrakýn þirketi, apartmanýnýzda bir yönetici, 7 de yardýmcýsý olsa, hepsi ortak karar verip, apartmaný yönetmeye çalýþsa o apartmaný yönetebilirler mi? Ýþte bunlar Türkiye'ye kaos düzeni vadediyorlar. Aslýnda 'Türkiye'ye kaos getireceðiz' diyorlar. Onun için bunlara müsaade etmememiz lazým. Bakýn, yola çýkarken 'biz güçlendirilmiþ parlamenter sistemi getireceðiz' dediler. Bugün bakýyorsunuz, o genel baþkanlardan hiçbiri Meclis'e girmiyor. Peki bir tane genel baþkan bile Meclis'e girmiyorsa, o Meclis mi güçlüdür, genel baþkanlarýn dahil olduðu Meclis mi?

Aslýnda baþýndan beri bu milleti kandýrýyorlar. 'Ucube bir sistem var, biz bu sistemi deðiþtireceðiz.' dediler. Ama bakýyorsunuz, bugün millete 5 yýllýk vaatlerde bulunuyorlar. Demek ki, bunlarýn derdi sistemle deðil. Bunlarýn derdi koltuk sevdasýyla, koltuk. Bakýn birbirlerine nasýl koltuk daðýtýyorlar. 'Seni bakan yaptým, seni cumhurbaþkaný yaptým' diyorlar. Ýþte bunlarýn bu koltuk sevdasýný, bizim seçimde sandýða gömmemiz lazým. Bu eski Türkiye anlayýþýný, bu koltuk kapma sevdasýný sandýða gömmemiz lazým. Bu eski Türkiye'yi sandýða gömmeye var mýsýnýz? 7'li koalisyonu tarihin çöplüðüne göndermeye var mýsýnýz? Allah'ýn izniyle bunu baþaracaðýz. Bunu baþardýðýmýzda, çok farklý bir Türkiye'ye kapý aralamýþ olacaðýz."

- "Bunlarýn derdi çýkar kavgasý"

ÝYÝ Parti'nin Kocaeli birinci sýra milletvekili adayýna iliþkin eleþtirilerde bulunan Varank, konuþmasýný þöyle sürdürdü:

"Devletin arazilerini iþgal edip, kaçak inþaat yaptýðýný biliyoruz deðil mi? Devlet o inþaatlarý yýkarken, fotoðraflarýný çeken basýn mensubunu dövdürttüðünü biliyoruz deðil mi? Ayný zamanda þehit kardeþine küfür ettiðini biliyoruz deðil mi? Þimdi böyle bir adam Kocaelileri temsil edebilir mi? 'Millet iradesinden yanayýz' diyorlar, ama ayný adamý getirip kendi listelerinin en üstüne yazýyorlar. Çünkü bunlarýn milletle dertleri yok. Millete sorsalar, o adamý listenin birinci sýrasýna eminim ki ÝYÝ Partililer de yazdýrmazdý. Ama millete bunu sormuyorlar.

Bunlarýn derdi çýkar kavgasý. Çýkarlarýna geldiði için böyle þaibeli ismi bile listenin baþýna yazabiliyorlar. Ama Allah'ýn izniyle bunlara cevabý sandýkta vereceðiz. Biz inanýyoruz ki, Cumhur Ýttifaký'yla, bu millete hizmet etme sevdasý olan kadrolarla, 14 Mayýs'ta Kocaeli'nden 14'te 14 yaparýz. Bunu baþarýrýz, kendimize güveneceðiz, kendimize inanacaðýz."

Açýlýþa, Büyükþehir Belediye Baþkaný Tahir Büyükakýn, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, Radiye Sezer Katýrcýoðlu, AK Parti Ýl Baþkaný Þahin Talus, Gebze Belediye Baþkaný Zinnur Büyükgöz, milletvekili adaylarý, il ve ilçe yöneticileri, partililer ile vatandaþlar katýldý.

Varank, açýlýþýn ardýndan Togg ile geldiði Ýzmit ilçesinde ilgiyle karþýlandý.

AK Parti Ýl Baþkaný Talus'un kullandýðý araç, ilçenin en iþlek noktasý Cumhuriyet Bulvarý'ndaki Fethiye Caddesi giriþine park edildi. Toog'u gören vatandaþlar, aracý inceledi.

Partililerle bulvarda yürürken dükkanlarý ziyaret edip esnafa hayýrlý iþler dileyen Varank, çocuklara da oyuncak hediye etti.