Bakan Varank: Bunun yolu 14 Mayýs'ta doðru tercih yapmaktan geçiyor
ABONE OL

Bakan Varank, Büyükþehir Belediyesince yaptýrýlan Gaziray Parký açýlýþ töreninde, Gaziantep'te olmaktan memnuniyet duyduðunu söyledi.

Yaklaþýk 20 yýldýr bu ülkede taþ üstüne taþ koymanýn, ülkeyi muasýr medeniyetler seviyesinin üzerine çýkarmanýn, bu aziz millet hangi hizmeti hak ediyorsa onlarla buluþturmanýn derdinde olduklarýný belirten Varank, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn 21 yýldýr canýný diþine taktýðýný, bu memleket için çalýþtýðýný ifade etti.

Varank, ülkeyi yatýrýmlarla donatmaya çalýþtýklarýný, 21 yýldýr bu þehre neler yapýldýðýný Gazianteplilerin iyi bildiðini dile getirerek "Bunlarý yapabilmek için içinizde memleket sevdasý, millete hizmet etme aþký olacak ama bunlar yetmez baþýnýzda da adam gibi adam bir lider olacak. Ýþte o zaman bu ülkede her þeyi baþarýrsýnýz. Türkiye'nin otomobili yollarda, ÝMECE uydusu uzayda, TCG Anadolu gemisi denizlerde. Bunlarýn her biri aslýnda Türkiye Yüzyýlý'nýn niþaneleri. Bize çað atlatacak, Türkiye'yi muasýr medeniyetler seviyesinin üzerine çýkaracak kabiliyetler, yetenekler." diye konuþtu.

Türkiye'nin yoluna kararlýlýkla devam etmesi gerektiðini vurgulayan Varank þunlarý kaydetti:

"Bizim Türkiye'yi dünyanýn en büyük 10 ekonomisinden biri yapmamýz lazým. Bunun yolu 14 Mayýs'ta doðru tercih yapmaktan geçiyor. 14 Mayýs bir kader seçimi. 14 Mayýs'ta Türkiye kendi ayaklarý üzerinde durabilen tam baðýmsýz bir ülke mi olacak yoksa birilerinin aðzýna bakan baþka ülkelerin kuyruðuna takýlan bir ülke mi olacak bunun kararýný 14 Mayýs'ta vereceðiz."

Bakan Varank, kendilerinin yapmanýn, birilerinin ise yýkmanýn derdinde olduðunu söyledi.

- "Bizim teröristlere teslim edecek ülkemiz yok"

Birilerinin ülkeyi hep aþaðý çekmenin derdinde olduðunu belirten Varank þöyle devam etti:

"Onun için bizim bu yýkým ekibine müsaade etmememiz lazým. Eskiden bu ülkede kirli pazarlýk siyaseti vardý. 'Sana 2 bakanlýk vereyim, 3 milletvekilini transfer edeyim, ben hükûmeti kurayým, iþimi göreyim.' hesabý vardý. Koalisyonlar vardý bu ülkede. Koalisyonlardan çok çektik ama karþýmýzdaki yýkým ekibi, bu kirli pazarlýklarý o kadar ileri götürdü ki þu anda PKK ile pazarlýk yapýyorlar. Kandil'in sözde liderleri her gün açýklama yapýyor. Ne diyorlar, '14 Mayýs'tan sonra hapisteki bütün teröristleri çýkaracaðýz.' diyorlar. Kime güveniyorlar? Kýlýçdaroðlu'na güveniyorlar. Bunlar bu pazarlýðý o kadar ileri götürdüler ki FETÖ'cülerle pazarlýk yapýyorlar. FETÖ'cüler '14 Mayýs'tan sonra Türkiye'ye döneceðiz.' diyorlar. Kime güvenerek söylüyor? Kýlýçdaroðlu'na güvenerek söylüyor. Bizim teröristlere teslim edecek ülkemiz yok, onun için PKK, FETÖ kimi destekliyorsa onun karþýsýnda durmamýz lazým."

Eski Adalet Bakaný Abdulhamit Gül ise gençlere güvendiðini dile getirerek "Gençlerimiz TEKNOFEST gençliðidir. ÝHA'yý yapan, SÝHA'yý yapan, Türkiye'nin otomobilini yapan gençlerdir. Sizlere güveniyoruz, sizler Türkiye Yüzyýlý'ný kuracaksýnýz." ifadesini kullandý.

Programa Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, AK Parti milletvekili adaylarý ve vatandaþlar katýldý.

Öte yandan Varank'ýn alana geldiði Türkiye'nin yerli otomobili Togg'a vatandaþlar yoðun ilgi gösterdi.