Bakan Varank: Gelin 28 Mayýs'ta hep birlikte Türkiye Yüzyýlý'nýn kapýlarýný arayalým
ABONE OL

Varank, Ýstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Güçlü Sanayi Güçlü Türkiye Buluþmasý"nda yaptýðý konuþmada, küresel ve bölgesel onlarca badireye, gizli, açýk saldýrý ve ambargolara raðmen Türkiye'nin, Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde her zaman rotasýnda tutunmayý baþardýðýný söyledi.

Varank, "En zorlu küresel þartlarda dahi kendini kanýtlamýþ güçlü sanayimizle, yeniliklerin sadece takipçisi deðil, öncüsü olan AR-GE ve inovasyon sistemimizle, kendine güvenen giriþimcilerimizle kararlýlýkla yolumuza devam ediyoruz. Kriz çýðýrtkanlarýna inat, ülkemizdeki yatýrým iþtahý hiç olmadýðý kadar yüksek." dedi.

Giriþimcilerin yeni yatýrým, yeni taleplerini karþýlayabilmek için OSB'leri büyüttüklerini, yeni OSB'ler kurduklarýný anlatan Varank, Türkiye'nin artýk Turcorn'larý, Decacorn'larý konuþtuðunu belirtti.

Varank, gençlerin kurduðu giriþimlerin küresel pazarda kendinden söz ettirebildiðini ifade ederek, "Bu tabloya elbette kolayca ulaþmadýk. Her þartta yatýrýmcýsýný kollayan, giriþimcisine cesaret veren, onlarýn önündeki engelleri kaldýran bir siyasi irade, bir lider olmasaydý emin olun bu tablo da olmazdý. Ýþte bunun kýymetini de en iyi iþ insanlarýmýz biliyor, onlar takdir ediyor." diye konuþtu.

- "Bir þirketi bile yönetemeyeceðiniz modelle ülkeyi yönetmeyi vaat eden bir anlayýþla karþý karþýyayýz"

Mustafa Varank, konuþmasýný þöyle sürdürdü:

"Bu seçim döneminde konuþtuðum bütün iþ insanlarýna þu soruyu sordum; 'hükümet olarak desek ki bundan sonra ticaret kanununu deðiþtireceðiz, bundan sonra her þirkette en az 7 tane genel müdür yardýmcýsý olacak, bir tane de genel müdür olacak, bundan sonra þirketlerin genel müdürleri karar almak için 7 tane genel müdür yardýmcýsýnýn onayýna mecbur kalacak. Böyle bir sistemi siz iþ insanlarý olarak kabul eder misiniz?' Bana 'Sayýn Bakaným, siz bizimle dalga mý geçiyorsunuz? Öyle bir sistem çalýþýr mý? Bizim bütün þirketlerimiz batar' dediler. Ýþte bir þirketi bile yönetemeyeceðiniz modelle ülkeyi yönetmeyi vaat eden bir anlayýþla karþý karþýyayýz. Bu kaos vaadini de en iyi iþ dünyasý görüp iþ dünyasý deðerlendirecektir. Ama hamdolsun, 14 Mayýs'ta milletimiz bunlara gereken cevabý verdi. Cumhurbaþkaný Hükümet Sistemi'yle ilgili bütün tartýþmalarý Meclis'teki Cumhur Ýttifaký çoðunluðuyla artýk bitirdi.

Ýnþallah bu hafta sonu da esas cevabýný verecek. Biz buna yürekten inanýyoruz. Milletimiz, Türkiye'yi yönetme iddiasýnda bulunanlardan gerçekçi, ayaklarý yere basan projeler duymak ister. Oysa ki karþýmýzda kaynaðý belirsiz fonlarla Türkiye ekonomisini güçlendireceðini söyleyen, yapýlmýþ projeleri vaat diye sunan bir muhalefet var. Ekonomiye dair býrakýn güven vermeyi, kriz dýþýnda bir söylem dahi geliþtirememiþ bir anlayýþ var. Zaten bu kulvara gelinceye kadar halletmeleri gereken çok temel meseleler ortada duruyor. Sayýn Cumhurbaþkaným, sizler bu muhalefet için '5 koyun emanet edin, kaybedip gelirler' demiþtiniz. Ýþte bunun en ibretlik örneðini aslýnda biz bu seçim döneminde gördük. Kýlýçdaroðlu'na Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel baþkanlýðýný ve Cumhurbaþkaný adaylýðýný emanet ettiler. Sonuç ne oldu? Gitti binde beþ bile oy alamayan partilere 40 vekillik verdi. Ýþte böyle bir zihniyetin ülke yönetiminde olduðunu düþünün. Rusya-Ukrayna savaþýnda ülkemiz kilit ülke olabilir miydi? Suriye'nin kuzeyinde bir terör devletine engel olunabilir miydi? Karabað'da zaferin ortaðý olunabilir miydi? Mavi Vatan'da haklarýmýz savunulabilir miydi? Togg'dan, TCG Anadolu'dan, Kýzýl Elma'dan, Hürjet'ten bahsedebilir miydik? Milletimiz, bu sorularýn cevabýný gayet iyi biliyor. Ýþte onun için diyor ki 'doðru adam Recep Tayyip Erdoðan ve doðru adamla yola devam...'"

- "'Gelin 28 Mayýs'ta hep birlikte Türkiye Yüzyýlý'nýn kapýlarýný arayalým' diyoruz"

Sanayi ve Teknoloji Bakaný Varank, Türkiye'nin hedeflerinin çok büyük olduðunu vurgulayarak, "Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde daha yapacak çok iþimiz, yazacak çok baþarý hikayemiz var. 28 Mayýs tarihi; Türkiye'ye kirli pazarlýklarý, koalisyon dönemlerinin kýsýr tartýþmalarýný hatýrlatan, ülkemize sadece vakit kaybettiren muhalefet anlayýþýna 'elveda' diyeceðimiz bir tarih olacak." dedi.

28 Mayýs'ýn; ulufe daðýtýr gibi aralarýnda koltuk daðýtanlarýn deðil, büyük proje mimarý olanlarýn kazanacaðý tarih olacaðýný belirten Varank, "Ýþte o yüzden karada Togg'u yürüten, denizde TCG Anadolu'yu yüzdüren, havada Kýzýlelma'yý uçuran, uzaya ÝMECE uydusunu çýkaran Sayýn Cumhurbaþkanýmýza, baþta iþ dünyamýzdan olmak üzere bir kez daha pazar günü güçlü bir destek istiyoruz. 'Gelin 28 Mayýs'ta hep birlikte Türkiye Yüzyýlý'nýn kapýlarýný aralayalým' diyoruz." þeklinde konuþtu.