Bakan Varank: Hangi sözü verdiysek onu yerine getirdik
ABONE OL

Mudanya ilçesi "Gençlik Buluþmasý"na katýlan Varank'ý meþalelerle karþýlayan gençler, Togg'a yoðun ilgi gösterdi.

Bakan Varank burada yaptýðý konuþmada, deprem nedeniyle buruk bir bayram yaþadýklarýný, depremzedelerin acýsýný paylaþmak, acýlarýný dindirmek için onlarla beraber dayanýþma içerisinde bir bayram geçirmeye çalýþtýklarýný ifade etti.

Hep beraber bu ülkeyi muasýr medeniyetler seviyesinin üzerine çýkarmak için çalýþacaklarýný belirten Varank, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Türkiye Yüzyýlý'ný beraber inþa edeceðiz. Buraya Türkiye'nin otomobiliyle geldik. Türkiye'nin otomobili aziz milletimizin hayaliydi. 1960 senesinde Devrim otomobiliyle ilgili bir çalýþma yapýldý ama o zamanki siyasi iktidar o güzel projenin arkasýnda duramadýðý için maalesef Devrim otomobili hayal olarak kalmýþtý. Ýþte bizim milletimizin baðrýnda bir ukde olan, Türkiye'nin otomobili projesini biz bu dönemde hamd olsun hayata geçirdik. Sayýn Cumhurbaþkanýmýz 'Türkiye artýk kendi otomobilini üretmeli' dediðinde ona itiraz edenler oldu. 'Türkiye bunu baþaramaz' diyenler oldu. 'Türkiye'nin kendi otomobilini üretmesi adeta intihardýr' diyenler oldu ama o dedi ki; 'Türkiye'nin bu kabiliyeti var. Bu millet kendine güvenirse bir ve beraber olursa üstesinden gelemeyeceði hiçbir þey olmaz' Ýþte bugün geldiðimiz noktada Türkiye'nin otomobilini yollara çýkardýk. Bugün Mudanya'ya geldik halkýmýzla beraber olduk, halkýmýzýn coþkusuna ortak olduk."

Vatandaþlarýn projeyi sahiplendiðini, dualar, tebrikler ettiðini vurgulayan Mustafa Varank, iktidarda olduklarý 21 yýldýr Türkiye'yi muasýr medeniyetler seviyesinin üzerine çýkartmanýn derdinde olduklarýný ifade etti.

Varank, þunlarý kaydetti:

"Taþ üstüne taþ koymanýn derdindeyiz. Türkiye'nin otomobili gibi projelerle Türkiye'yi kalkýndýrmanýn derdindeyiz. Bizim yaptýklarýmýza, bizim hayata geçirdiðimiz projelere sizler zaten en yakýn þahitlersiniz. Ýstiyoruz ki özellikle gençlerimizin desteðiyle biz bu yürüyüþe devam edelim. Biz gençlerimize güveniyoruz. Biz gençlerimize inanýyoruz. Gençlerimizin kabiliyetlerinin ne kadar yüksek olduðunun farkýndayýz. Ýþte Türkiye'nin otomobilinde çalýþan emin olun yüzlerce genç var. Bu projeyi onlar hayata geçirdi. Þu an dünyanýn konuþtuðu insansýz hava araçlarýný üreten Baykar firmasýnýn yaþ ortalamasý 30'un altýnda. Genç kardeþlerimiz enerjilerini ortaya koyuyorlar. Coþkularýný ortaya koyuyorlar. Böyle projeleri hayata geçiriyorlar. Biz genç kardeþlerimizi inþallah desteklemeye devam edeceðiz. Biz onlara inanýyoruz. Biz onlara güveniyoruz. Türkiye Yüzyýlý'nýn asýl mimarý genç kardeþlerimiz olacak. Biz de onlara destek vermeye devam edeceðiz."

Sanayi ve Tekonoloji Bakaný Varank, gençlerle bir araya geldiðinde 2002-2023 kýyasý yaptýðýný, kendi zamanlarý ile þimdiyi karþýlaþtýrdýðýný belirterek, þöyle devam etti:

"Bizim zamanýmýzda þöyleydi, þimdi böyle deðil' diye anlatmaya çalýþýyorum. Genç kardeþlerimiz bana þunu söylüyor. 'Sayýn Bakaným iyi, güzel anlatýyorsun da biz zaten 22 senedir hep sizi gördük. O geçmiþ günleri biz yaþamadýk. Siz bizim önümüze ne koyuyorsunuz? Bize bunu anlatýn' diyorlar. Ben de onlara diyorum ki 'Evet haklýsýnýz, siz belki geçmiþ gelecek kýyasý yapamazsýnýz ama vizyon kýyasý yapabilirsiniz. Sizin önünüze Türkiye'nin yerli ve milli gözlem uydusu projesini kim getiriyor? Türkiye'nin otomobili projesini kim getiriyor? Türkiye'nin teknoparklarýný daha da artýrmayý size kim vadediyor? Siz de bunlarýn kýyasýný yapabilirsiniz. Milli Uzay Programý'ndan kim bahsediyor? Teknogiriþimcilikten kim bahsediyor. Siz de bu ikisini karþýlaþtýrabilirsiniz.' Size bunlarý kim vadediyorsa, size bunlarý kim öneriyorsa onlarla yol yürüyebilirsiniz. Ýþte onun için genç kardeþlerimize diyorum ki sizler lütfen özellikle siyaset arenasýnda deðerlendirme yaparken vizyonlarý karþýlaþtýrýn. Projeleri karþýlaþtýrýn. Kimler size ne vadediyor? Bunlarý karþýlaþtýrýn ona göre tercihinizi yapýn. Biz inanýyoruz ki Türkiye bu mayýs ayýnda da doðru tercih yapacak."

Bugüne kadar hangi söz verildiyse yerine getirdiklerini vurgulayan Varank, "Halkýmýzýn desteði, takdiriyle Türkiye Yüzyýlý kararlýlýkla devam edecek. Biz inþallah sizlere hizmetkar olmaya devam edeceðiz. Bu yolu hep beraber yürüyeceðiz. Bu güzel ilçemizde daha yapacak çok iþimiz var. Biz ne yapacaðýmýzý hangi projeleri uygulayacaðýmýzý biliyoruz evelallah. Þu mayýs ayýný atlattýktan sonra bunlarý birer birer uygulamaya devam edeceðiz. Biz bugüne kadar hangi sözü verdiysek onu yerine getirdik. Hangi sözü verdiysek, hangi hizmeti vadettiysek onu bu milletin huzuruna çýkardýk. Ýnþallah bundan sonra da böyle olacak." diye konuþtu.

Programýn sonunda alanda yapýlan çekiliþle Varank, 3 genç ile Togg ile Mudanya'da gezinti yaptý.