Bakan Varank: Kýlýçdaroðlu, yine bir kaset operasyonuyla Muharrem Ýnce'yi saf dýþý býraktý
ABONE OL

Varank, seçim çalýþmalarý kapsamýnda Bursa'nýn merkez Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi'ne Kapadokya rengi Togg ile geldi.

Emek Mahallesi sakinleri tarafýndan meþalelerle karþýlanan AK Parti Bursa milletvekili adayý Varank, mahalle meydanýndaki Cumhur Buluþmasý'nda yaptýðý konuþmada, 14 Mayýs'ta Türkiye'nin kader seçimine gideceðini söyledi.

Varank, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn 21 yýldýr bu ülkeyi layýk olduðu hizmetlerle buluþturduðunu belirterek, birçok baþarý hikayesinin milletin desteðiyle yazýldýðýný anlattý.

Muhalefetin, iktidarýn yaptýðý her þeyin karþýsýnda durduðunu vurgulayan Varank, "Bunlar ne yaparlar ne yaptýrýrlar. Taþ üstüne taþ koymadýklarý gibi hiçbir iþi de yaptýrmazlar. Biz bunlarýn aklýna uysaydýk, bunlarýn lafýna itibar etseydik, Türkiye'nin otomobilini yapabilir miydik? Yapamazdýk." diye konuþtu.

Varank, Türkiye'nin kendi gemileriyle Karadeniz'de doðal gaz keþfettiðini, vatandaþlarýn bu ay doðal gaz faturasý ödemeyeceðini anýmsatarak, "Biz bunlarýn aklýna uysaydýk Karadeniz'de doðal gaz keþfedebilir miydik? Keþfedemezdik. Þimdi sadece bu ay deðil, bir yýl boyunca evlerde kullandýðýmýz 25 metreküpe kadar doðal gaz bedava. Kim ödedi? Recep Tayyip Erdoðan ödedi. Ýþte biz bu baþarýlarý, bu yatýrýmlarý niye yapýyoruz? Vatandaþýmýzýn hayatýný kolaylaþtýrmak için yapýyoruz. Ekmeðimizi büyütmek için yapýyoruz. Ekmeðimizi büyüteceðiz ki, o ekmek büyüyecek ki vatandaþýmýzýn hissesine düþen refah da artacak." ifadesini kullandý.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn yýllardýr canýný diþine takarak milleti için çalýþtýðýný kaydeden Varank, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Sayýn Cumhurbaþkanýmýzý yalnýz býrakmamamýz lazým. Yedi düvelle mücadele ederken arkasýna baktýðýnda þu aziz milleti, Emek Mahallesi'ni görmesi lazým. Þu fýrtýnalý zamanda dünya çok zor dönemden geçiyor. Türkiye'nin etrafý bir ateþ çemberi. 2 sene pandemiyle uðraþtýk. Rusya-Ukrayna savaþý çýktý. Enerji krizi çýktý. Þimdi hepimizin içini yakan bir depremle mücadele ediyoruz. Dünyada bir fýrtýna var. Bu fýrtýnalý denizde, bu Türkiye gemisini salimen rotasýnda yürütebilecek cesur, baþarýlý, tecrübeli bir tane kaptan var. Recep Tayyip Erdoðan var. Allah'ýn izniyle Sayýn Cumhurbaþkanýmýzý 14 Mayýs'ta o Türkiye gemisinin kaptan köþküne oturtacaðýz."

- "Kaset operasyonlarýna kaptýracak bir devletimiz yok"

Varank, Türkiye kader seçimine doðru giderken terör örgütlerinin seslerinin çýkmaya baþladýðýný, bir yandan PKK, diðer yandan FETÖ'nün Türkiye'yi tehdit etmeye baþladýðýný dile getirdi.

Türk milletinin, teröristlerin bu ülkede borusunun ötmesine müsaade etmeyeceðini anlatarak, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Bu yedili koalisyon var ya iþte bu terör örgütleriyle þu anda pazarlýk halinde. Bir yandan PKK'yla, bir yandan FETÖ'yle pazarlýk halinde ama iþin boyutunu o kadar ileri noktalara götürdüler ki kasetle genel baþkan olan Kemal Kýlýçdaroðlu, yine bir kaset operasyonuyla Muharrem Ýnce'yi saf dýþý býraktý. Ya Allah aþkýna FETÖ'cüler bu ülkede kaset operasyonlarýný, montaj operasyonlarýný geçmiþte de denedi. Milletimiz ona cevabýný en güzel þekilde verdi. Þimdi zannediyorlar ki biz kaset operasyonuyla Muharrem Ýnce'yi saf dýþý býrakýrsak milletimiz bu yedili koalisyona yol verir, onlara iktidar verir. Siz avucunuzu yalarsýnýz. Bizim öyle kaset operasyonlarýna kaptýracak bir devletimiz yok, bir ülkemiz yok."

Varank, muhalefeti eleþtirerek, "5 yýl önce meydan meydan gezdirdikleri, 'Bizim adayýmýz.' dedikleri Muharrem Ýnce'yi kendileri kaset operasyonuyla adaylýktan el çektiriyorlar ama Allah'ýn izniyle sizler buna müsaade etmeyeceksiniz. Sizler bu terör örgütlerinin sesini bu ülkede bir daha çýkarmalarýna müsaade etmeyeceksiniz." ifadesini kullandý.

Türk milletinin kirli pazarlýklara müsaade etmeyeceðini vurgulayan Varank, sözlerini þöyle tamamladý:

"Onun için diyoruz ki þurada 2 gün kaldý. Bu 2 günde de boþ durmayalým. Eþimizi, dostumuzu, akrabamýzý mutlaka arayalým. Onlara diyelim ki 'Aziz kardeþim, bu seçim öyle ama, fakat, lakin deme seçimi deðil', 'Bu seçim benim kafam karýþýk, benim kafamda soru iþaretleri var.' deme seçimi deðil. Bu seçimde terör örgütleri kimin karþýsýnda duruyorsa ona destek vermemiz lazým. Terör örgütleri kimi destekliyorsa onun karþýsýnda durmamýz lazým. Bu þuurla eþimizi, dostumuzu, akrabamýzý arayacaðýz. Onlarý ikna etmeye çalýþacaðýz. Týpký bugün burada olduðu gibi bundan daha büyük bir coþkuyla Allah'ýn izniyle 14 Mayýs gecesi burada bayramýmýzý kutlayacaðýz."

- "Dünyada 20'ye yakýn ülkede Türk askeri barýþa hizmet ediyor"

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Efkan Ala da AK Parti'nin 21 yýllýk baþarýsýnýn arkasýnda milletin olduðunu belirtti.

Ala, Türkiye'nin bir zamanlar parasýyla satýn alamadýðý ÝHA ve SÝHA'larý üretip dünyaya satma noktasýna geldiðini anlatarak, þunlarý kaydetti:

"Yýllarca terörle mücadele ettik. Türkiye'nin içerisinde bir 'Çekiç Güç' vardý, gençler bilmez. Þimdi Türkiye'nin içinde 'Çekiç Güç' yok. Türkiye'nin askeri Suriye'de, Türkiye'nin askeri Irak'ta, Somali'de, Libya'da, dünyada 20'ye yakýn ülkede Türk askeri barýþa, huzura hizmet ediyor. Terörle mücadeleyi de Türkiye'nin dýþýnda nerede konuþlanmýþlarsa o baþlarýnýn olduðu yerde yapýyor. Türkiye'nin arkasýnda siz durduðunuz sürece baþardýklarýmýzý saymakla bitiremeyiz."

Programa, Bursa Büyükþehir Belediye Baþkaný Alinur Aktaþ, Osmangazi Belediye Baþkaný Mustafa Dündar, AK Parti Ýl Baþkaný Davut Gürkan, Cumhur Ýttifaký partililerinin temsilcileri, milletvekili adaylarý ile çok sayýda kiþi katýldý.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mustafa Varank
  • Bakan Varank
  • Cumhur Buluþmasý