Bakan Varank: Kýlýçdaroðlu'nun FETÖ'yle birlikteliði bundan daha aþikar olamazdý
ABONE OL

Anadolu rengi Togg ile Osmangazi ilçesindeki Demirtaþ Meydaný'na gelen Varank vatandaþlar tarafýndan coþkuyla karþýlandý.

Varank, burada yaptýðý konuþmada, Cumhurbaþkaný adayý ve CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'nun gün içerisinde Bursa'da miting yaptýðýný hatýrlatarak, "Bugün yedili koalisyonun bir mitingi vardý. Çok cýlýz bir miting. Keþke buraya gelselerdi de Demirtaþ'ý görselerdi. Maþallahýnýz var ama biz bu coþku niye var? Siz bizi baðrýnýza niye basýyorsunuz? Gayet iyi biliyoruz. Bizi baðrýnýza basmanýz bizimle ilgili deðil. Siz aslýnda adam gibi adam Recep Tayyip Erdoðan'a sahip çýkýyorsunuz. Onun için bu meydaný dolduruyorsunuz." dedi.

Pazar günü yapýlacak seçimlerde Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Türkiye gemisinin kaptan köþküne bir daha oturacaðýný belirten Varank, "O dümeni ona teslim edeceðiz. Sayýn Cumhurbaþkanýmýz o kaptan köþkünde otururken onun yol arkadaþlarýný, onun ekibini de desteklemeniz lazým. Onu Ankara'da yalnýz býrakmamanýz lazým. Onun ekip arkadaþlarýný da Meclis'te Cumhur Ýttifaký'ný en yüksek oyla desteklemeye var mýsýnýz?" diye konuþtu.

"KILIÇDAROÐLU'NUN FETÖ'YLE BÝRLÝKTELÝÐÝ BUNDAN DAHA AÞÝKAR OLAMAZDI"

Varank, cumhurbaþkaný adayý Muharrem Ýnce'nin adaylýktan çekildiðini hatýrlatarak konuþmasýný þöyle sürdürdü:

"Adaylýðýný açýkladýðý ilk günden itibaren bütün bu yedili koalisyonun ne kadar destekçisi varsa, ne kadar yardakçýsý varsa Muharrem Ýnce'yi geri çevirmek için adaylýktan vazgeçirmek için uðraþýyorlardý. Baktýlar olmuyor, iyi saatte olsunlarý devreye soktular. Bir kaset kumpasýyla Muharrem Ýnce'yi adaylýktan vazgeçirdiler. Bu kaset kumpaslarý kimin iþi? FETÖ'nün iþi. Daha önce bu Kýlýçdaroðlu'nu bir kaset operasyonuyla CHP'nin baþýna getirmiþlerdi. Þimdi yine bir kaset operasyonuyla onu cumhurbaþkaný yapmaya çalýþýyorlar. Kýlýçdaroðlu'nun postuna bürünmüþ FETÖ'nün operasyonunu görüyoruz. Kýlýçdaroðlu'nun FETÖ'yle birlikteliði bundan daha aþikar olamazdý ama bizim milletimiz bu ülkede FETÖ'ye geçit verir mi? 15 Temmuz'da biz canýmýz pahasýna bu ülkeyi onlara teslim etmedik. Kaset operasyonlarýna pabuç býrakmayýz. Allah'ýn izniyle bu millet FETÖ'ye yol vermeyecek. FETÖ'nün kumpaslarýna yol vermeyecek. 14 Mayýs'ta doðru kararý verecek. Doðru adamý destekleyecek ve terör örgütlerine bu ülkede yol vermeyecek."

"KEMAL KILIÇDAROÐLU ONLAR NEYÝ ÝSTÝYORSA BUGÜNE KADAR ONU YAPTI"

Millet Ýttifaký'nýn terör örgütleriyle kirli pazarlýk yaptýðýný savunan Varank þöyle devam etti:

"Yedili koalisyon FETÖ'yle kucak kucaða pazarlýk yaparken diðer yandan ne yapýyor biliyor musunuz? PKK'yla pazarlýk yapýyor. Kandil'deki PKK terör örgütünün sözde liderleri her gün açýklama yapýyor. '14 Mayýs'tan sonra hapisteki bütün teröristleri dýþarý çýkaracaðýz.' diyorlar. Ne diyorlar? '14 Mayýs'tan sonra özerkliði getireceðiz' diyorlar. Ne diyorlar? '14 Mayýs'tan sonra biz bu ülkede farklý sesimizi çýkaracaðýz.' diyorlar. Þimdi bunlar hangi cesaretle böyle konuþuyor? Kime güveniyorlar? Hangi cumhurbaþkaný adayýna güveniyor? Kemal Kýlýçdaroðlu'na güveniyorlar. Kemal Kýlýçdaroðlu onlar neyi istiyorsa bugüne kadar onu yaptý. Çýktý ne dedi? 'Selahattin Demirtaþ'ý hapisten çýkarmak istiyorsanýz bana oy vereceksiniz.' dedi. 'Ben özerklik þartýný getireceðim.' dedi. Onlar '14 Mayýs'tan sonra eðer Recep Tayyip Erdoðan tekrar iktidar olursa biz Kandil'de mahvoluruz.' dedi. Kemal Kýlýçdaroðlu ne dedi? Ne yaptý? Kuzey Irak'taki askerimizin tezkeresine 'hayýr' oyu verdi. Bunlar þu anda terör örgütleriyle pazarlýk içinde. Biz inanýyoruz ki bu aziz millet, bu ülke için canýný feda eden, canýný diþine takan aziz vatandaþlarýmýz bu terör örgütlerine Türkiye'de yol vermez ama bunun yolu da 14 Mayýs'tan geçiyor. Bizim bu terör örgütlerini ilelebet tarihi çöplüðüne gönderebilmemiz için 14 Mayýs'ta güçlü bir destek vermemiz lazým."

"14 MAYIS'TAN SONRA FARKLI BÝR TÜRKÝYE'YÝ GÖRECEÐÝZ"

Milletle birlikte Cumhurbaþkanlýðý Hükümet Sistemi'ni getirdiklerini Erdoðan'ý onun baþýna geçirdiklerini ifade eden Varank, 14 Mayýs'tan sonra da bu ülkeye hizmet etmek ve milleti hak ettiði yatýrýmlarla buluþturmak için gayreti sürdüreceklerini vurguladý.

Muhalefetin Türkiye'nin otomobili, þehir hastaneleri ve doðal gaz keþfi gibi birçok projeye karþý çýktýðýný dile getiren Varank þöyle konuþtu:

"Bu ülkeye sevdalý olan, bu ülkeye hizmet etmek için canýný diþine takan ve bu ülkeye aþýk sayýn Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan'ý 14 Mayýs'ta yalnýz býrakmamamýz lazým. Hizmetler devam etsin, Türkiye büyüsün, kalkýnsýn istiyorsak sayýn Cumhurbaþkanýmýza güçlü bir destek vermemiz lazým. 14 Mayýs'tan sonra farklý bir Türkiye'yi göreceðiz. Çünkü bugüne kadar yaptýklarýmýz bizim yapacaklarýmýzýn teminatý. Eðer Türkiye'de karada Togg'u yürüten, denizde TCG Anadolu'yu yüzdüren, havada KIZILELMA'yý uçuran, uzaya ÝMECE uydusunu gönderen baþka bir lider varsa onu biz tebrik edelim ama böyle bir lider yok. Bir tane liderimiz var ve inþallah 14 Mayýs'ta sizlerin desteðiyle onu Türkiye gemisinin kaptan köþküne tekrar oturtacaðýz. Dümeni onun eline vereceðiz ve onun yolu arkadaþý olarak Türkiye'yi inþallah selamete, çok daha aydýnlýk yarýnlara çýkaracaðýz."

Varank, bu seçimin kritik bir seçim olduðuna dikkati çekerek "Bu seçim FETÖ'ye karþý Cumhurbaþkanýmýzý destekleme seçimi. FETÖ'nün kumpaslarýna karþý sayýn Cumhurbaþkanýmýza tekrar güçlü bir destek verme seçimi. Onun için boþ durmayacaðýz. Hem iki gün çalýþacaðýz hem de sandýklarý Allah'ýn izniyle patlatacaðýz." dedi.

Bakan Varank'a AK Parti Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ile Refik Özen, AK Parti Ýl Baþkaný Davut Gürkan, Osmangazi Belediye Baþkaný Mustafa Dündar ile partililer eþlik etti.