Bakan Varank muhalefet seçmenine seslendi: Deðiþim sizin genel baþkanýnýzdan baþlayacak
ABONE OL

Varank, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluþlarý ile Büyük Buluþma" programýnda yaptýðý konuþmada, 14 Mayýs'taki seçimlerde Cumhur Ýttifaký'na ve Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a desteklerinden dolayý Bursalýlara teþekkür etti.

Milletin 14 Mayýs'ta TBMM'de çoðunluðu Cumhur Ýttifaký'na verdiðini anýmsatan Varank, 28 Mayýs'ta da farklý bir neticeyle çok daha baþarýlý bir sonuç alacaklarýna inandýðýný kaydetti.

Varank, muhalefetin bu seçim öncesinde Cumhurbaþkanlýðý Hükümet Sistemi'ni eleþtirerek farklý bir sistemi getirmeyi taahhüt ettiðini hatýrlatarak, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Günün sonunda gördük ki aslýnda milletimizin bu sistemle ilgili bir sorunu yokmuþ. Cumhurbaþkanlýðý Hükümet Sistemi aslýnda Meclis'te kahir ekseriyeti aldýðý için milletimiz tarafýndan ilanihaye tescillenmiþ oldu. Bundan sonra sistem tartýþmalarýný geride býrakmýþ oluyoruz. Seçim döneminde Millet Ýttifaký'nýn ortaya koyduðu birçok vaat vardý. Baþta sistemi deðiþtirmekle ilgili söyledikleri sözler vardý. Bugün geldiðimiz noktada Meclis çoðunluðunu elde edememiþ bir Millet Ýttifaký'nýn bu vaatlerini yerine getirebilmesinin imkaný da tamamen ortadan kalkmýþtýr. Sadece sistem tartýþmalarý deðil, ortaya koyduklarý bütün vaatler de aslýnda artýk yapýlamaz hale gelmiþtir. Biz inanýyoruz ki vatandaþlarýmýz, aziz milletimiz bunun deðerlendirmesini en güzel þekilde yapacaklar, Meclis'te verdikleri desteðin üzerine Sayýn Cumhurbaþkaný'mýza 28 Mayýs'ta güçlü bir destek verecekler."

Varank, eski CHP Milletvekili Abdüllatif Þener'in açýklamasýna deðinerek, "Diyor ki Abdüllatif Þener, 'Meclis çoðunluðu Cumhur Ýttifaký'ndayken Kemal Bey'in seçimi kazanmasýyla verdiði sözlerden hiçbirini gerçekleþtirmesi mümkün olamaz, Meclis'ten hiçbir kanunu geçiremez. Millet Ýttifaký'nýn en büyük iddiasý olan güçlendirilmiþ parlamenter demokrasi artýk hayal olur. Bu yönetim Meclis'ten bütçe bile geçiremez." Gerçekten eðer cumhurbaþkanýysanýz bütçenizi Meclis onaylýyor. Meclis'ten bütçe bile geçirme þansýnýz ortadan kalkýyor. Dolayýsýyla burada artýk Kemal Kýlýçdaroðlu'nun bir cumhurbaþkaný adayý olarak söylediklerinin hepsi sakýt durumdadýr ve inanýyoruz ki milletimiz sandýða giderken bunun takdirini en güzel þekilde yapacaktýr." ifadesini kullandý.

"KAYIKÇI KAVGALARIYLA MUHALEFET YAPILMASI ANLAYIÞI BÝR KENARA BIRAKILACAK"

Bakan Varank, 14 Mayýs seçimlerinin artýk geride kaldýðýný belirterek, "Biz inanýyoruz ki bu seçim atmosferinden sonra, 28 Mayýs seçimlerinden sonra Türkiye'de farklý bir siyasi atmosfer oluþacak. Artýk sadece kayýkçý kavgalarýyla muhalefet yapýlmasý anlayýþý bir kenara býrakýlacak. Türkiye'yi nasýl kalkýndýracaðýmýzý daha saðlýklý tartýþtýðýmýz, þehirlerimizi, ülkemizi sürdürülebilir bir þekilde nasýl daha ileriye götürebileceðimizi, daha saðlýklý tartýþabileceðimiz bir siyasi ortama kavuþmuþ olacaðýz." diye konuþtu.

Muhalefetin her seçim öncesinde ve sonrasýnda yanlýþ soruyu sorduðunu dile getiren Varank, þunlarý kaydetti:

"Öyle bir muhalefet anlayýþý var ki soruyu yanlýþ soruyorlar. Bu seçim öncesinde þu soruyu sordular: 'Acaba Recep Tayyip Erdoðan bu vatandaþtan bu oyu nasýl alýyor?' Ya da seçim sonrasýnda 'Sinan Oðan acaba bu 2,5 milyon oyu nasýl aldý? Biz bu oyu nasýl onun gibi alabiliriz?' Sormalarý gereken soru þu: 'Bu vatandaþ niye bize itibar etmiyor? Biz bu oyu vatandaþtan niye alamýyoruz?' Bu soruyu soramadýklarý için cevabýný da veremedikleri için hiçbir zaman baþarýlý olamýyorlar. Onun için taklit ederek bu milleti kandýracaklarýný zannediyorlar."

Seçimden sonra depremzedelere yönelik kötü sözler söylendiðini anýmsatan Varank, þöyle devam etti:

"Neden yaptýlar bunu? Oradaki kardeþlerimiz Recep Tayyip Erdoðan'a, Cumhur Ýttifaký'na oy verdiði için yaptýlar. Demek ki bunlar aslýnda 'Biz depremzede kardeþlerimize yardým ediyoruz' derken onlara hakikaten yardým etmek istemiyorlarmýþ. Onlarýn gözünü boyayýp oylarýný almaya çalýþýyorlarmýþ. O kardeþlerimizin oy vermediðini gördükleri anda hemen eski versiyonlarýna geri dönmüþler. Ýþte bu zihniyetin bu ülkede baþarýlý olma þansý olmaz."

"TÜRKÝYE BU PAZARLIK SÝYASETÝNDEN ÇOK ÇEKTÝ"

Varank, milletin kimin samimi olduðunu, kimin gerçekten kendisine hizmet ettiðini, kimin milletinin yanýnda olduðunu çok iyi bildiðini vurgulayarak, "Ýstediðiniz tiyatroyu oynayýn, bu vatandaþý kandýramazsýnýz. Hizmet öyle oy almak için de yapýlmaz. Defne'de, Kemal Kýlýçdaroðlu'nun yüzde 90 oy aldýðý bir ilçede biz devlet hastanesini yapýyoruz. Nerenin hangi hizmete ihtiyacý varsa biz o sorumluluðu aldýktan sonra bu bizim vazifemizdir. Bize oy vermiþ vermemiþ bizim için önemli deðil." ifadesini kullandý.

Bakan Varank, her vatandaþýn oyunun önemli olduðunu belirterek, "Biz adaletten yanayýz. Öyle sandýklarýn baþýnda alavere dalavere olmasýn. Kim hangi oyu alýyorsa bu net bir þekilde ortaya çýksýn. Bunun yolu da nedir? Sandýklara sahip çýkmaktýr." dedi.

Hiçbir zaman pazarlýk siyasetinde olmadýklarýný vurgulayan Varank, "Bir Recep Tayyip Erdoðan'a benzemeye çalýþan, bir Sinan Oðan'a benzemeye çalýþan partiler, þimdi de baþka partilerle pazarlýk yarýþýna girmiþler. Oturup birtakým sözleþmeler imzalama derdine giriþmiþler. Bu pazarlýk siyasetinden de Türkiye'ye katký gelmeyeceðini, Türkiye'ye hiçbir fayda gelmeyeceðini en iyi buradaki sivil toplum kuruluþlarý bilir. Burada yaþý müsait olan arkadaþlarýmýz bilir. Türkiye bu pazarlýk siyasetinden çok çekti." diye konuþtu.

Bakan Varank, sözlerini þöyle tamamladý:

"Hangi partiyi destekliyorsanýz destekleyin, bu sizin kendi tercihiniz ama ben samimiyetle þunu ifade etmek istiyorum. 11 seçimdir yenilen Cumhuriyet Halk Partisine samimiyetle oy veren vatandaþlarýmýza þu çaðrýyý yapmak istiyorum: Bakýnýz eðer bu seçimde deðiþim olsun istiyorsanýz deðiþtirmeniz gereken kiþi sizin genel baþkanýnýz, deðiþim oradan baþlayacak."

"KOLTUK DEÐNEÐÝYLE YOL ALINMAZ"

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Efkan Ala da 14 Mayýs seçimlerinde Cumhur Ýttifaký'nýn Meclis'te çoðunluða ulaþtýðýný dile getirerek, þunlarý kaydetti:

"Cumhur Ýttifaký'na Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çoðunluðu veren vatandaþýmýz þunu bilir. Kanun bir yönetim için otomobilin yakýtý gibidir. Yakýtý olmayan otomobil gider mi? Gitmez. O zaman yakýtý veren þimdi otomobilin kendisini de verecek. Ben bunu biliyorum. Allah'ýn izniyle ikisi buluþacak ve yola devam edecek. Çünkü koltuk deðneðiyle yol alýnmaz. Batý demokrasilerinde özellikle Amerika'da buna 'topal ördek' denir. Eðer kaybetmiþse çoðunluðu, yürüyemez. Onun için Türkiye'nin de almasý gereken mesafeler var, çözmesi gereken bölgesel sorunlar var, ülke içinde yapmasý gereken reformlar var."

Programda, Bursa Büyükþehir Belediye Baþkaný Alinur Aktaþ ve AK Parti Ýl Baþkaný Davut Gürkan da birer konuþma yaptý.

Etkinliðe, Bursa'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluþlarýnýn temsilcileri katýldý.

Öte yandan Bakan Varank, program öncesinde Togg ile Kayapa, Hasanaða ve Akçalar mahallelerini ziyaret ederek vatandaþlarla sohbet etti.