Bakan Varank: Þu anda terör örgütleriyle pazarlýk yapýyorlar
ABONE OL

Varank, Kestel Meydaný'nda Kestel Belediyesince gerçekleþtirilen toplu açýlýþ törenindeki konuþmasýnda, AK Parti'nin bir ilçe belediyesinin yaptýðý hizmetleri muhalefet partilerinin büyükþehir belediyelerinin yapamadýðýný söyledi.

Bu hizmetlere devam etmek istediklerini, bunun da yolunun 14 Mayýs'ta doðru tercih yapmaktan geçtiðini belirten Bakan Varank, "Doðru zamanda, doðru adama oy vermemiz lazým. Eðer sizler sandýkta doðru tercih yaparsanýz bu hizmet kervaný, bu yatýrýmlar, bu projeler devam eder. Ama Allah korusun sandýkta bir kaza olursa Türkiye eski o anýmsamak istemediðimiz, hatýrlamadýk istemediðimiz günlerine döner." diye konuþtu.

14 Mayýs'ta Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ý kaptan köþküne oturtmanýn yetmeyeceðini anlatan Mustafa Varank, mecliste de çoðunluk olmalarý gerektiðini aktardý.

Mecliste kanunlar geçerken Kandil'in, FETÖ'nün deðil, Kestellinin, Bursalýnýn sesinin duyulmasý gerektiðini dile getiren Varank, "Onun için ne yapacaðýz? Cumhur Ýttifaký'ný da sandýkta en yüksek oyla çýkaracaðýz." ifadelerini kullandý.

Karþýlarýnda bir yýkým koalisyonu olduðunu belirten Sanayi ve Teknoloji Bakaný Varank, þöyle devam etti:

"Hayatlarýnda taþ üstüne taþ koymamýþlar ama bu memleketin hayrýna hangi proje varsa onun karþýsýnda durmuþlar. Bakýnýz biz Togg'u ürettik. Buraya Togg ile geldik. Bunlar Togg'a karþý çýkmadýlar mý? Hani araba nerede diye konuþuyorlardý deðil mi? Araba nerede? Kestel'de. Peki bu güzel kýrmýzý arabayý görüyorlar mý? Görmüyorlar. Çünkü bunlar memleketin hayrýna hiçbir þeyi görmediler, görmezler. Bursa'nýn bir þehir hastanesi var deðil mi? Peki biz bunlarýn aklýna uysaydýk Bursa'nýn þehir hastanesi olur muydu? Peki biz bunlarýn aklýna uysaydýk bir Osmangazi Köprüsü olur muydu? Olmazdý. Bunlar iþ bilmedikleri gibi bunlarýn hepsine karþýlar. Togg'u olan bir Türkiye mi güçlü, Togg'u olmayan bir Türkiye mi güçlü? Osmangazi Köprüsü olan bir Türkiye mi güçlü, Osmangazi Köprüsü olmayan bir Türkiye mi güçlü? ÝHA'larýyla, SÝHA'larýyla, TCG Anadolu'suyla bir Türkiye mi güçlü yoksa bunlara sahip olmayan bir Türkiye mi güçlü? Biz bunlarýn eline kalsaydýk þu anda yaya geziyorduk."

Bu sene TEKNOFEST'e tüm Türkiye'den 1 milyon gencin baþvurduðunu vurgulayan Mustafa Varank, þunlarý kaydetti:

"Dünyada 1 milyon genci teknoloji yarýþmalarýnýn arkasýndan koþturan baþka bir etkinlik yok, baþka bir ülke yok. Peki biz bunu nasýl elde ettik? Ýþte 21 yýldýr Ar-Ge'ye, inovasyona yatýrým yaparak elde ettik. Gençlerimize yatýrým yaparak elde ettik. Biz þuna inanýyoruz. Gençlerimize saðladýðýmýz bu imkanlarla gençlerimiz tarih yazacak. Biz þimdi elektrikli otomobili yaptýk ya bu gençler hidrojenli otomobili yapacak. Biz þimdi uzaya uydu gönderiyoruz ya bu gençlerimiz insanlý uzay araçlarýný uzaya gönderecekler. Bir olursak, beraber olursak ay yýldýzlý al bayraða hizmet etme sevdasýyla hep birlikte hareket edersek evelallah baþaramayacaðýmýz hiçbir þey olmaz. Yeter ki biz doðru adama güvenelim. Recep Tayyip Erdoðan'a güvenelim. Onunla beraber yol yürümeye devam edelim."

Karþýlarýndakilerin eski Türkiye'nin artýklarý olduðunu belirten Varank, þöyle konuþtu:

"Biz cumhurbaþkanlýðý hükümet sistemiyle bir istikrar getirdik. Ama bunlar hala o eski Türkiye'yi canlandýrmaya çalýþýyorlar. 'Sana iki bakanlýk verdim, bir cumhurbaþkaný yardýmcýlýðý verdim.' Yahu karpuz dilimi bile bu kadar kolay daðýtýlmaz. Önüne gelene cumhurbaþkaný yardýmcýlýðý veriyorlar. Bu sistemden kaos çýkar. Biz kaos iktidarlarýný artýk bu ülkede görmek istemiyoruz. Bu kirli pazarlýklarla oluþturulan iktidarlarý tarihin çöplüðüne göndermemiz lazým. Bunlar iktidarý elde etmek için kirli pazarlýklarýný o kadar ileri götürdüler ki sadece kendi aralarýnda pazarlýk yapmýyorlar. Þu anda terör örgütleriyle pazarlýk yapýyorlar. PKK'nýn sözde liderlerinin desteklediði aday hangisi? Kýlýçdaroðlu. FETÖ'nün desteklediði aday hangisi? Kýlýçdaroðlu. Bakýn, PKK'lýlar her gün televizyonlara çýkýp ne diyor? 'Bütün arkadaþlarýmýzý hapishaneden çýkaracaðýz 'diyorlar mý? Kime güvenerek konuþuyorlar? Kýlýçdaroðlu'na güvenerek konuþuyorlar. Çünkü o kapalý kapýlar ardýnda kirli pazarlýklar yaptýlar. Amerika'da hamburger yerken kirli pazarlýklar yaptýlar. Zannediyorlar ki bu millet bu ülkeyi PKK'ya FETÖ'ye teslim eder. Asla. Bizim milletimiz canýný verir terör örgütlerine bu ülkeyi teslim etmez."

Sandýkta dimdik durup eski Türkiye'nin kalýntýlarýný tarihin çöplüðüne göndermeleri gerektiðini vurgulayan Bakan Varank, þu ifadeleri kullandý:

"14 Mayýs'a çok bir zaman kalmadý. Bizim çok gayret etmemiz lazým. Öncelikle eþ, dost, akrabaya ulaþmamýz lazým. Herkes eþini, dostunu, akrabasýný tanýr. Kafasýnda soru iþareti olaný tanýr. Bir kere kafasýnda soru iþareti olana bir kere gideceðiz, iki kere gideceðiz ama onun oyunu mutlaka çevireceðiz. Hepimizin telefonlarý var deðil mi? Rehberlerimiz var deðil mi? Oradaki her bir ismi aramamýz lazým. 'Bakýn bu Türkiye'nin kader seçimi' dememiz lazým. 'PKK'nýn desteklediði adayý FETÖ'nün desteklediði adayý sandýða gömmemiz lazým' diye anlatmamýz lazým. Ýþte o zaman 14 Mayýs'tan zaferle çýkarýz."

Programa Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükþehir Belediye Baþkaný Alinur Aktaþ, AK Parti Ýl Baþkaný Davut Gürkan, bazý AK Parti milletvekili adaylarý ve vatandaþlar katýldý.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mustafa Varank
  • Bakan Varank
  • kestel