Bakan Varank: Tek dertlerinin çýkar çekiþmesi olduðunu görebiliyoruz
ABONE OL

Varank, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Bursa Ýl Baþkanlýðý Teþkilat Ýftarý'nda yaptýðý konuþmada, partisinin mensuplarýnýn Türkiye'nin dertleriyle dertlenen teþkilatlar olduðunu söyledi.

Davalarýnýn kýsýr politika tartýþmasý, siyasi çekiþme davasý deðil ülkeye, millete hizmet etme davasý olduðunu belirten Varank, "Görüyoruz ki kardeþlerimiz bir vatandaþýmýza daha ulaþabilmek için büyük emek sarf ediyorlar." ifadesini kullandý.

AK Parti'nin prensipleri olan bir parti olduðunu vurgulayan Varank, þöyle devam etti:

"Þu anda son dönemde siyasi çekiþmelere, yedili koalisyonun içerisindeki pazarlýklara baktýðýmýzda tek dertlerinin çýkar çatýþmasý olduðu, çýkar çekiþmesi olduðunu görebiliyoruz. Bakýnýz Türk siyasi hayatýna üç dönem kuralý gibi bir kuralý getirip uygulamayý baþarmýþ bir siyasi hareketiz. Onun için biz prensiplerimize göre hareket edeceðiz. Bu çýkar çatýþmasý içerisinde olanlarý da milletimize göstermeye devam edeceðiz. Nasýl koltuk kavgasý yapýyorlar, nasýl birbirlerinin altýný oyuyorlar; bunlarý milletimizin önüne çýkaracaðýz ve bu davanýn Türkiye'ye hizmet etme davasý olduðunu anlatarak, bu davaya daha fazla insan kazandýrmak, aziz milletimizi bu davaya davet etmek için samimiyetle çalýþmaya devam edeceðiz."

- "Vatandaþlarýmýza davamýzý, bu seçimin önemini anlatmamýz lazým"

Bakan Varank, Cumhurbaþkaný Seçimi ve Milletvekili Genel Seçimi'ne 25 gün kaldýðýný hatýrlatarak, kritik bir dönemeçten geçildiðini dile getirdi.

Nasýl birbirlerine, bu davaya sýmsýký sarýlýyorlarsa bu seçim dönemini de en güzel þekilde geçirmeleri gerektiðini kaydeden Varank, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Kapý kapý dolaþmamýz lazým. Telefon rehberimizdeki her bir arkadaþýmýzý tek tek aramamýz lazým. Sokakta mutlaka vatandaþlarýmýza dilimiz döndüðünce davamýzý, bu seçimin önemini anlatmamýz lazým. Bunu yaparsak Allah'ýn izniyle bu seçimden de galip ayrýlýrýz. Allah'ýn izniyle Sayýn Cumhurbaþkanýmýzý tekrar cumhurbaþkaný koltuðuna oturturuz. Bu kutlu yürüyüþte Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yýl yürüyüþünde biz Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde yolumuza kararlýlýkla devam edebiliriz. Ýnþallah gayret edeceðiz. Ben de bir kardeþiniz olarak emin olun kendimi buraya yeni gelmiþ bir arkadaþýnýz olarak görmüyorum. En baþýndan itibaren bu þehirle irtibatý olan, bu þehre hizmeti geçmiþ olan bir arkadaþýnýz olarak en fazla ben çalýþmaya, en fazla ben yorulmaya sizlere söz veriyorum."

Varank, seçimi atlatýp Türkiye Yüzyýlý'nýn kapýlarýný önce Bursa'dan, sonra da Türkiye'den açacaklarýný belirtti.

14 Mayýs seçimlerinin önemine iþaret eden Varank, þunlarý anlattý:

"Bu seçim 'acaba' deme seçimi deðil, 'ama'lý cümleler kurma seçimi deðil. 'Benim kalbim kýrýlmýþtý, acaba ben oraya gitmeyeyim burada oturayým' deme seçimi deðil. Bu, gerçekten Türkiye'nin kaderini tayin edecek bir seçim. O þuurla hareket etmemiz lazým. O anlayýþla alanda çalýþmamýz lazým. Ýnþallah hep beraber bunu baþaracaðýz ve bu seçimi de Allah'ýn izniyle geride býrakýp bizler ümitvar, hani 'Bizim konutlarýmýzý yapacaksýnýz deðil mi?' diyen depremzede kardeþlerimizin bize olan güvenlerini geride býrakmayarak, onlarý yolda býrakmayarak inþallah bu seçimi atlatacaðýz ve tekrar baþarýlý olacaðýz diyorum."

- "Yedi partinin yedi sene kalsalar yedi dakikalýk iþ yapacak kapasiteleri yok"

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Dýþ Ýliþkiler Baþkaný Efkan Ala da Türkiye'de attýklarý her aritmetik adýmýn yurt dýþýnda geometrik karþýlýk bulduðunu aktardý.

Siyasý istikrarýn arkasýnda durulmasý gerektiðini vurgulayan Ala, "Bizim petrol kuyularýmýz bizim siyasal istikrarýmýzdýr. Siyasal istikrarýn arkasýnda duralým, önünü açalým, Tayyip Erdoðan ve AK Parti'nin Türkiye'yi hedeflerine taþýmasýna fýrsat verelim. Aksi takdirde aday gösterebilmeyi 1,5 yýl sonra baþarabilmiþ, ondan sonra da masadan kalkmýþ oturmuþ, kalkmýþ oturmuþ, genel baþkan kalkmýþ belediye baþkaný masaya oturmuþ. Böyle bir yapý, bu kadar problemin yaþandýðý bir coðrafyada Türkiye gibi bir ülkeyi yönetemez." ifadesini kullandý.

AK Parti'nin alternatifi olmadýðýný belirten Ala, þöyle konuþtu:

"Hiçbir proje duydunuz mu? Hiçbir sorunun çözümüne iliþkin derde deva bir söz duydunuz mu? Yok. Kendi aralarýndaki problemleri, oturma sýrasý problemini, erken kim gidecek kim konuþacak problemini çözdükten sonra çýkýyorlar sanki Türkiye'nin önemli bir problemini çözmüþ gibi rehavet içerisinde açýklamalar yapýyorlar. Kardeþim sen daha Türkiye'nin hiçbir problemini dile bile getiremedin, çözemedin ki çözüm kapasiten senin masanla sýnýrlý. Yedili koalisyon herkesin bildiði sýrrý da açýkladý. Bunlar altý kiþi deðilmiþ biz biliyorduk da kendileri gizlemeye çalýþýyor, yedi partiymiþ. Yedi partinin yedi sene kalsalar yedi dakikalýk iþ yapacak kapasiteleri yok. Onun için bunlarý anlatacaðýz hep birlikte milletimize. Ben biliyorum ki milletimiz zaten maþeri vicdanýnda olup bitenleri bizden çok daha iyi tartýyor, ölçüyor."

Ýftara, Bursa Büyükþehir Belediye Baþkaný Alinur Aktaþ, AK Parti Ýl Baþkaný Davut Gürkan, AK Parti'li Bursa milletvekilleri ve milletvekili adaylarý, ilçe belediye baþkanlarý ile partililer katýldý.