Bakan Varank: Terör örgütleri kimin karþýsýndaysa onu desteklememiz lazým
ABONE OL

AK Parti Bursa milletvekili adayý Varank, Yýldýrým ilçesi Eðitim Caddesi'nde partisinin seçim ofisinin açýlýþýnda yaptýðý konuþmada, 14 Mayýs gecesi zaferi hep beraber kutlayacaklarýný söyledi.

Bursa'nýn dört bir tarafýnda coþkuyu, heyecaný yaþadýklarýný belirten Varank, þöyle konuþtu:

"Hangi ilçeye gidersek gidelim, hangi mahalleye gidersek gidelim, Bursalý diyor ki 'Þu sandýk bir önümüze gelsin. Þu bay bay Kemal'i tarihin çöplüðüne bir gönderelim.' Onun için biraz daha sabredeceðiz. 14 Mayýs'a bir þey kalmadý ama Allah'ýn izniyle bu eski Türkiye kalýntýlarýnýn hepsini tarihin çöplüðüne göndereceðiz. Bu yýkým ekibini, bu kirli pazarlýklarýn koalisyonunu bir daha neþvünema bulamayacak þekilde sandýða Allah'ýn izniyle gömeceðiz."

Bakan Varank, 21 yýldýr bu ülkeyi kalkýndýrmanýn derdinde olduklarýný, aziz milleti hak ettiði yatýrýmlarla buluþturduklarýný vurguladý.

Milleti hizmetlerle buluþturmak için Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde çalýþmaya devam ettiklerini anlatan Varank, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Biz hangi iþi yaptýysak karþýmýza dikildiler. Þimdi biz bunlarýn aklýna uysaydýk Bursa'da bir þehir hastanesi olur muydu? Þimdi biz bunlarýn aklýna uysaydýk bir Osmangazi Köprüsü olur muydu? Biz Karadeniz'de Türkiye'ye deðer katan, ekonomimizi büyüten bir gaz keþfi yaptýk. Bizimle dalga geçtiler deðil mi? 'Her sene gaz buluyordunuz, ne oldu' dediler deðil mi? Þimdi bu ay hiçbir vatandaþýmýz fatura ödemiyor. Niye biliyor musunuz? Çünkü Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz bir kararname imzaladý. 'Madem ki gazý bulduk, biz vatandaþýmýza bir müjde verelim' dedi. Orada kaldý mý? Hayýr. Bir yýl boyunca evlerde kullanacaðýmýz 25 metreküp doðal gazý da bedava yaptý mý? Peki biz bunlarýn aklýna uysaydýk Karadeniz'de gaz keþfedebilir miydik? Peki ben size soruyorum. Þehir Hastanesi, Togg'u, gazý, Osmangazi Köprüsü olan bir Bursa mý müreffehtir, olmayan bir Bursa mý müreffehtir? Biz yatýrýmlar yapmaya devam edeceðiz. Ekmeðimizi büyütmeye devam edeceðiz."

"ALLAH'IN ÝZNÝYLE TÜRKÝYE'NÝN ÖNÜ AÇIK OLACAK"

Varank, 14 Mayýs'ta Cumhur Ýttifaký'ný en yüksek oyla Meclis'e göndereceklerini, Bursa'dan en yüksek oyu almak için çalýþtýklarýný belirtti.

Muhalefeti eleþtiren Varank, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Karþýmýzdaki yýkým ekibi o eski Türkiye'yi getirmeye çalýþýyor ama iþi o kadar ileri götürdüler ki iktidar olmak için o kadar yanýp tutuþuyorlar ki kirli pazarlýklarýn boyutunu çok daha öteye taþýdýlar. Þimdi kiminle pazarlýk yapýyorlar biliyor musunuz? Terör örgütleriyle pazarlýk yapýyorlar. PKK'nýn sözde liderleri her gün açýklama yapýyor mu? Ne diyor? 'Selahattin Demirtaþ'ý, hapishanedeki teröristleri 14 Mayýs'ta dýþarý çýkaracaðýz' diyor deðil mi? Kime güvenip bunu söylüyorlar? Kýlýçdaroðlu'na güvenip söylüyorlar. Sadece PKK deðil, FETÖ'nün teröristleriyle pazarlýk yapýyorlar. Þu anda FETÖ'cüler her gün mesaj yayýnlýyor. '14 Mayýs'ta Türkiye'ye döneceðiz. Ne kadar KHK'lý FETÖ'cü varsa askere, polise, adliyeye tekrar yerleþtireceðiz' diyorlar mý? Kime güvenip diyorlar? Kýlýçdaroðlu'na. Terör örgütlerine müsaade etmememiz lazým. Bizim devletimiz, milletimiz, aziz vatanýmýz çok kýymetli, çok deðerli. Onun için bu teröristlere yol vermememiz lazým. FETÖ kimin karþýsýndaysa onu desteklememiz lazým. PKK kimin karþýsýndaysa onu desteklememiz lazým. Ýþte o zaman Türkiye çok farklý bir ufka yol alacak. Ýþte o zaman memleketimizin önüne baþka fýrsatlar gelecek. Bu eski Türkiye artýklarýný þu sandýða bir gömelim, Allah'ýn izniyle Türkiye'nin önü açýk olacak."

Varank, 14 Mayýs seçimlerini en güzel neticeyle kazanmalarý gerektiðini ifade ederek, sözlerini þöyle tamamladý:

"Ýnþallah biz beraber olursak, bir olursak, burada Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ý, Çerkez'i, Makedon'u, Boþnak'ý her bir vatandaþýmýz, her bir kardeþimiz ay yýldýzlý al bayraðýn sevdasýnda olursa evelallah bu ülkenin baþaramayacaðý hiçbir þey olmaz. Biz bunu gayet iyi biliyoruz. Bakýnýz 'inanýyorum' demiyorum, gayet iyi biliyoruz. Neden biliyor musunuz? Bizim yetiþen gençlerimiz o kadar kaliteli ki þu anda dünyanýn konuþtuðu SÝHA'larý, ÝHA'larý yapan þirketin yaþ ortalamasý kaç biliyor musunuz? 28. 28 yaþýnda gençler dünyadan ses getiriyor. Onun için biz gençlerin önüne örnekler koyuyoruz. Diyoruz ki 'Türkiye'nin otomobilini elektrikli yaptýk ama bizim gençlerimiz hidrojenle çalýþan otomobil yapacak. Biz uzaya ÝMECE uydusunu yolladýk ama bizim gençlerimiz insanlý uzay mekiklerini uzaya yollayacak.' Bu ülkeden daha nice Selçuk Bayraktarlar, Aziz Sancarlar çýkacak. Biz buna inanýyoruz. Onun için evlatlarýmýzý desteklemeye devam ediyoruz. Gençlerimizi desteklemeye devam edeceðiz. Ýnþallah en güzel neticeyle yolumuza son sürat devam edeceðiz."

Konuþmanýn ardýndan kurdele kesilerek seçim ofisinin açýlýþý gerçekleþtirildi.

Açýlýþ törenine, Bursa Büyükþehir Belediye Baþkaný Alinur Aktaþ, Yýldýrým Belediye Baþkaný Oktay Yýlmaz, AK Parti Ýl Baþkaný Davut Gürkan, AK Parti Bursa milletvekili adaylarý ve çok sayýda partili katýldý.