Bakan Varank: Türkiye gemisinin kaptan köþküne Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzý oturtacaðýz
ABONE OL

Bursa'da seçim çalýþmalarý kapsamýnda Küçük Sanayi Sitesi esnafýný ziyaret eden AK Parti Bursa milletvekili adayý Varank, daha sonra Dikkaldýrým Mahallesi'ne geçti.

Varank, burada kendisini karþýlayan vatandaþlara, 14 Mayýs seçimlerine kýsa süre kaldýðýný, Bursa'yý sokak sokak gezdiklerini söyledi.

Bu seçimin adeta bir kader seçimi olduðunu vurgulayan Varank, "Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz 21 yýldýr bu ülkede taþ üstüne taþ koymanýn, bu ülkeyi yatýrýmlarla, hizmetlerle buluþturmanýn derdinde. Dur durak bilmeden canýný diþine takarak çalýþýyor. Bunun en yakýn þahitleri sizlersiniz. 21 yýldýr hangi baþarýlarý bu ülkeye kazandýrdý, bunun en güzel þahitleri sizlersiniz. Biz istiyoruz ki bu baþarýlar devam etsin. Türkiye, Türkiye Yüzyýlý'ný inþa edecek þekilde yoluna devam etsin. Bunun yolu da 14 Mayýs'tan geçiyor." ifadesini kullandý.

Varank, Bursalýlarýn tam baðýmsýz ve güçlü Türkiye'den yana olduðunu anlatarak, "Tam baðýmsýz ve güçlü Türkiye'nin bir tane lideri var. Milletine sevdalý, milletine aþýk. Bu ülke için canýný ortaya koyan bir lider. Ýnþallah 14 Mayýs'ta bu kutlu yolculuk devam etsin diye Türkiye gemisinin kaptan köþküne Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzý oturtacaðýz." diye konuþtu.

Terör örgütlerinin her gün Türkiye'yi tehdit etmeye baþladýðýný dile getiren Varank, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Bir yandan Kandil'deki PKK'nýn sözde liderleri '14 Mayýs'tan sonra geleceðiz, hapishanedeki teröristleri dýþarý çýkaracaðýz' diyor. '14 Mayýs'ta geleceðiz, özerkliði getireceðiz' diyor. '14 Mayýs'ta Recep Tayyip Erdoðan gelirse bu Kandil'de bizi yok edecek' diyor. Sadece PKK mý? Ýþte FETÖ de her gün Türkiye'yi tehdit ediyor. '14 Mayýs'tan sonra Türkiye'ye geri döneceðiz' diyor. '14 Mayýs'tan sonra askerde, poliste, adliyede ne kadar FETÖ'cü terörist varsa, KHK'lý varsa iþlerine iade edeceðiz' diyor ama bizim milletimiz teröriste pabuç býrakýr mý? Teröristin borusu bu ülkede ötsün ister mi? Onun için 14 Mayýs'a iki gün var diye de durmayacaðýz. Eþ, dost, akraba, hepsini arayacaðýz. Telefon edeceðiz. Diyeceðiz ki 'terör örgütleri kimi destekliyorsa onun karþýsýnda duralým. Terör örgütleri kime itiraz ediyorsa, terör örgütleri kimi istemiyorsa da onu destekleyelim. Ýnþallah Türkiye Yüzyýlý'ný bu þuurla inþa etmeye devam edelim."

Konuþmasýnýn ardýndan vatandaþlara karanfil daðýtan Varank, mahalle esnafýný da ziyaret ederek sorunlarýný dinledi.