Bakan Varank: Türkiye yaþanan devrimlere öncülük ediyor
ABONE OL

Milletvekili adayý gösterildiði Bursa'da seçim çalýþmalarýna baþlayan Varank, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Bursa Aday Tanýtým Toplantýsý'nda yaptýðý konuþmada hem yeni hizmet seferlerini baþlattýklarýný hem de zaferlerini þimdiden ilan ettiklerini söyledi.

Varank, Baþbakanlýk günlerinden itibaren en kritik zamanlarda Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðine en yakýndan þahitlik ettiðini anlattý.

Sanayi ve Teknoloji Bakaný olarak da 2018 yýlýndan beri millete hizmet bayraðýný hakkýyla taþýmaya gayret ettiðini belirten Varank, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Bu süre zarfýnda, Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn vizyonu doðrultusunda sanayide, teknolojide, giriþimcilikte, inovasyonda ülkemize sayýsýz hizmeti kazandýrmanýn bahtiyarlýðýna eriþtik ama bir husus var ki iþte o bu milletin özgüven meselesiydi. Yýllar boyunca bize 'Yapamazsýnýz', 'Baþaramazsýnýz' diyenlere inat milletimizin kendini ispat meselesiydi. Bu ülkenin isteyince neleri baþarabileceðini tüm dünyaya ilan etme meselesiydi. Ezcümle, ortada bir memleket meselesi vardý. Ýþte tüm dünyaya 'Türkler yaptý' dedirttiðimiz Togg'u yollara çýkarmak, Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde bizim dönemimize nasip oldu."

Bir haftadýr milletin gururlu bakýþlarý altýnda Togg'un ülkenin yollarýnda ilerlediðini vurgulayan Varank, Bursa'nýn Anadolu'yu öz yurt yapan mühür olduðunu ifade etti.

Bakan Varank, "Bu þehirden milletvekili adayý olmak, bu þehre hizmet etmek þereflerin en büyüðü ama bu görevi üstlenirken büyük bir sorumluluðun da altýna girdiðimizin de farkýndayýz. Çünkü Bursa bize Osman Gazi'nin, Orhan Gazi'nin, Yýldýrým Bayezid'in, Murad Hüdavendigar'ýn, Emir Sultan'ýn, Somuncu Baba'nýn emanetidir. Bu emanete sahip çýkmak onur meselesidir." ifadesini kullandý.

- "Türkiye'yi kritik teknolojilerin pazarý deðil üreticisi yapacaðýz"

Varank, 20 yýlda Bursa'ya yapýlan hizmetlere dikkati çekerek, AK Parti hükümetleri olarak bu güce güç katmak için ellerinden geleni yaptýklarýný aktardý.

Son 20 yýlda adaletten sosyal hizmetlere, enerjiden çevreye, saðlýktan sanayiye Bursa'da 175 milyar liranýn üzerinde yatýrým yaptýklarýnýn altýný çizen Varank, þöyle devam etti:

"Sanayi ve Teknoloji Bakaný olarak, Bakanlýk dönemimde en sýk ziyaret ettiðim þehirlerin baþýnda Bursa geliyor. Bursa'da planlý sanayileþmeyi destekleyerek istihdamýn önünü açtýk. Son 20 yýlda OSB sayýsýný 9'dan 17'ye yükselttik. 200 binden fazla kardeþimiz Bursa'daki OSB'lerde istihdam ediliyor. 13 sanayi sitesinde 13 binden fazla vatandaþýmýz evine ekmek götürüyor. 3 endüstri bölgesi kurduk. AR-GE merkezleri ve teknokentler ile Bursa'nýn rekabet gücünü artýrdýk. Bursalý sanayicimize kapýmýzý her zaman açýk tuttuk. Kalkýnma Ajansýmýz ile þehrimizin potansiyelini yükseltecek yatýrýmlar yaptýk. Bu þehrin her ilçesinde, her mahallesinde, her köyünde hizmetlerimiz var. Biz Bursa'yý hiçbir zaman yalnýz býrakmadýk, Bursa da bizi hiçbir zaman yalnýz býrakmadý.

Þimdi sanayiden tarýma, spordan saðlýða bugüne kadar Bursa'ya kazandýrdýklarýmýzýn üstüne yenilerini katmanýn heyecaný içindeyiz. Bursa için yeni hedeflerimiz, yeni hayallerimiz var. Togg gibi bir markayý çýkaran Bursa sanayisi daha büyük hedeflere koþmayý hak ediyor. Bizim bir mottomuz var: Türkiye'yi kritik teknolojilerin pazarý deðil üreticisi yapacaðýz. Ýþte bu yolda Bursa'yý Milli Teknoloji Hamlesi'nin baþkenti yapmak için gayret etmeye devam edeceðiz. Buradan daha nice Togg gibi markalar çýkaracaðýz. Bunun için þehrin ihtiyaçlarýný biliyoruz. Mevcut OSB'leri çevreye saygýlý, yeþil, yeni nesil OSB'lere dönüþtüreceðiz. Togg'un getirdiði ivmeyle, otomotiv dünyasýndaki dönüþümün öncüsü bir Bursa hayalini hep birlikte gerçeðe dönüþtüreceðiz."

Bakan Varank, son dönemde Türkiye'nin gururu olan Osmangazi Köprüsü'nün, Ýstanbul-Ýzmir Otoyolu gibi projelerin Bursa'nýn rekabetçiliðine katkýsýnýn büyük olduðunu belirtti.

Yeni lojistik merkez planlamalarýyla kentin potansiyelini artýrmasýný saðlayacaklarýna deðinen Varank, "Tüm bunlar yeni ihracat rekorlarý demek. Tüm bunlar Bursalý gençler için yeni iþ imkanlarý demek. Tüm bunlar güzel Bursa'nýn marka deðerinin yükselmesi demek. Tabii Bursa baþlý baþýna bir marka þehir. Bu anlamda Bursaspor da bu þehrin en önemli markalarýndan biri. Bursalýlarýn þehrinin takýmýyla nasýl bir bað kurduðunu çok iyi biliyorum. Bursa'nýn spordaki marka deðerini yükseltmek için de inþallah çabamýzý sürdüreceðiz." deðerlendirmesini yaptý.

- "Lider iþ baþýnda belli olur"

Eser ve hizmet siyaseti vurgusu yapan Varank, þu ifadeleri kullandý:

"Bizim siyasetimizin adý eser siyaseti, bizim siyasetimizin adý hizmet siyaseti. Birileri komplolara, türlü türlü tuzaklara, gizli açýk operasyonlara yeltense de biz bir yandan onlarla mücadele edip diðer yandan hedeflerimize yürümeye 21 yýl boyunca devam ettik. Eser ve hizmet siyasetinden asla taviz vermedik. Bir yandan hýzlý trenleri, köprüleri, duble yollarý, Avrupa'nýn en büyük havalimanýný, þehir hastanelerini, tünelleri ve daha nice hizmetleri ülkemize kazandýrdýk. Diðer yandan da türlü vesayet odaklarýyla, terör örgütleriyle, içerden ve dýþardan saldýrýlarla göðüs göðse mücadele ettik. Bir yandan Libya'da, Doðu Akdeniz'de, Karabað'da baðýmsýzlýðýmýzý savunduk, diðer yandan ülkemizin dört bir yanýna hizmet götürmekten geri durmadýk. Yýlmadýk, bir mücadeleyi diðerine tercih etmedik. Güçlü olmak için, namerde muhtaç kalmamak için 'milli' dedik, 'yerli' dedik. Savunma sanayinden otomotive, enerjiden saðlýða her alanda 20 yýl önce hayal dahi edilemeyen adýmlar attýk.

Milli Teknoloji Hamlemizin parlayan yýldýzlarý Togg otomobiliyle, Bayraktar SÝHA'lar ile gurur duymayan tek bir vatandaþýmýz var mý bu salonda? Yok. Bugün Türk SÝHA'larý dünyanýn önde gelen gazetelerinin manþetlerini süslüyor. Baþka ülkelerde bizim SÝHA'larýmýz üstüne þarkýlar yazýlýyor. Eskiden yaþanan devrimleri uzaktan seyreden Türkiye, bugün yaþanan devrimlere öncülük ediyor. Daha birkaç gün önce dünyanýn ilk SÝHA gemisi TCG Anadolu'yu ordumuza teslim ettik. Tüm bunlar isimsiz kahramanlarýn emekleriyle hayata geçiyor ama bunlarýn hayal olarak kalmamasýný saðlayan tek bir þey var o da liderimiz Recep Tayyip Erdoðan'ýn her alanda ortaya koyduðu çelikten iradesi. Emin olun onun iradesi olmasa, yakaladýðýmýz tüm bu baþarýlar sadece birer hayal olarak kalýrdý. O yüzden ne diyoruz? Kumar masalarýndan lider çýkmaz. Lider iþ baþýnda belli olur."

- "Kaos vadeden koalisyonunun gerçek yüzünü milletimize iyi anlatmamýz lazým"

Varank, Rusya-Ukrayna savaþýnda Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn liderliði sayesinde dünyanýn tahýl krizinden kurtulduðunu anýmsattý.

Bu liderliði Erdoðan'dan baþka yapabilecek kimsenin olmadýðýný ifade eden Varank, þunlarý kaydetti:

"Allah korusun, böyle bir savaþta 7'li koalisyonun yönetimde olduðunu düþünün; Türkiye'nin hali ne olurdu? Kendi aralarýnda anlaþýp karar alana kadar Türkiye'yi ateþ çemberinin içine atarlardý. Tahýl krizini çözmek için üretebildikleri tek formül herhalde Rusya ile Ukrayna'ya cumhurbaþkaný yardýmcýlýðý teklif etmek olurdu. Ancak kara mizahýn konusu olabilecek bu kaos koalisyonuna ülkeyi teslim etmemek için sadece bu örnek bile yeterli. Ýþte bu yüzden çok çalýþmamýz, Türkiye'ye kaos vadeden koalisyonunun gerçek yüzünü milletimize iyi anlatmamýz lazým. Önümüzde bir ay var. Vaktimiz dar, hedefimiz büyük. Bursa'da çalýnmadýk kapý, girilmedik gönül býrakmayacaðýz.

Bursa'nýn sadece bir vekil adayý olarak deðil, bu þehre hizmeti geçmiþ olan, bu þehre eserler kazandýrmýþ Bursa'nýn bir evladý olarak ben de bütün enerjimi Allah'ýn izniyle bu þehre vereceðim. Benim için de artýk dönel kavþaðýn adý 'baba'dýr. Artýk en sevdiðim pide 'cantýk'týr. Ben de artýk Heykel'e gitmeyecek, Heykel'e çýkacaðým. Bu þehrin her semtinde Bursalý bir kardeþiniz olarak beni göreceksiniz ve inþallah Togg otomobilimizle bu þehrin sokaklarýnda hep beraber dolanacaðýz. Ýnanýyorum ki Bursalýlar da bizi baðýrlarýna basacak. Ben bu yolda tüm teþkilat mensuplarýmýza, tüm milletvekili adayý arkadaþlarýma Rabb'imden muvaffakiyetler diliyorum."

  • Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mustafa Varank
  • Bakan Varank
  • bursa