Bakan Varank'tan Ýmamoðlu'na gönderme: Siz yan gelip yatýyormuþsunuz
ABONE OL

Varank, AK Parti Bursa Ýl Baþkanlýðýnca Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaþma töreninde yaptýðý konuþmada, partisinin davasýnýn Türkiye'ye hizmet etmek üzerine kurulu olduðunu söyledi.

Türkiye'yi muasýr medeniyetler seviyesinin üzerine çýkarma sevdasýyla bu davaya gönül verdiklerini belirten Varank, "Geçmiþ dönemde bu davaya hizmet etmiþ ama ayný coþkuyla hala buraya gelerek 'Acaba ben mevcudiyetimle bu harekete en ufak bir katký saðlayabilir miyim?' diyerek buraya gelen, bizleri yalnýz býrakmayan, o dönemde hizmetleri geçmiþ bütün arkadaþlarýmýza hassaten teþekkür ediyorum." ifadesini kullandý.

Bakan Varank, iki gündür Bursa'da yurtlarda misafir edilen depremzedeleri teþkilat mensuplarýyla ziyaret ettiklerini, bayram kahvaltýsýnda da bir araya gelip bayramlaþtýklarýný hatýrlattý.

"Annesini, babasýný, çoluðunu çocuðunu býrakmýþ, evini býrakmýþ bu masum gönüllere dokunabilir miyim?" düþüncesiyle bu ziyaretleri gerçekleþtirdiklerini anlatan Varank, þöyle devam etti:

"Ýþte dava hareketi demek bu demek deðerli arkadaþlar. Biz çýkar için deðil, bir karþýlýk beklediðimiz için deðil, halka hizmet Hakk'a hizmettir anlayýþýyla bu davaya omuz vermeye çalýþýyoruz. Onun için bakansa o bakanlýk görevlerini yaparken, mahalle teþkilatýndaki bir arkadaþýmýzsa o da oradaki sorumlulukla görevlerini yaparak bu davaya en büyük hizmeti veriyor. Emin olun bir bakanla sandýðýn baþýnda duran arkadaþýmýz arasýnda hiçbir fark yok. Hatta sizin verdiðiniz emek benim açýmdan çok daha deðerli, çok daha kýymetli. Ýnþallah partimiz bize nerede görev verirse, Genel Baþkanýmýz bize nerede görev verirse, nerede ihtiyaç duyarsa orada bu davaya hizmet etmeye devam edeceðiz. Yorulmayacaðýz, sýkýlmayacaðýz, of puf etmeyeceðiz. Çünkü bileceðiz ki bizim verdiðimiz emek, bu kutlu davayý devam ettirecek. Türkiye'yi muasýr medeniyetler seviyesinin üzerine çýkaracak gayreti hep birlikte, beraberce vereceðiz."

- ÝMAMOÐLU'NA GÖNDERME

Varank, bayramýn birinci gününde Hatay'da bulunan Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu'nun bir röportajýndaki, "52 yaþýndayým, hayatýmda ilk kez annemsiz babamsýz bir sabahý yaþýyorum, bir bayramda." sözünü hatýrlattý.

Ýmamoðlu'nun bugünlerde Ýstanbul hariç her yere gittiðini dile getiren Varank, þunlarý kaydetti:

"Hasbelkader bu millete hizmet etmek görevlerinden birini yapýyorsanýz, þimdiye kadar anne babanýzý görmeden bir bayram geçirmemiþseniz zaten siz yan gelip yatýyormuþsunuzdur. Bakýn buradaki arkadaþlarýmýz, resmi görevleri olmamasýna raðmen günlerce çoluðunu çocuðunu, evini görmeden çalýþma yapýyorlar, gayret ediyorlar, vatandaþlarýmýza ulaþmaya çalýþýyorlar. Ben o arkadaþa diyorum ki þimdi aklýn baþýna gelmiþ ama bu senin annesiz babasýz son bayramýn olacak. Biz sizi bu tarihin çöplüðüne öyle bir göndereceðiz, bundan sonra sürekli annenle babanla bayram kutlayabilirsin diyoruz. Biz bu ülkede hep yapmanýn derdinde olduk, taþ üstüne taþ koymanýn derdinde olduk ama karþýmýzda öyle vizyonsuz, öyle ufuksuz, öyle dar görüþlü bir muhalefet var ki biz hangi icraatý yapmaya kalktýysak, biz hangi iþi yoluna koymaya çalýþtýysak, bizim karþýmýzda durdular. O kadar nakýslýklarla, kafa karýþýklýðýyla siyaset yapýyorlar ki emin olun normalde vatandaþlarýmýz bunlarýn söylediklerini takip etseler bir daha bunlarýn yüzüne bakmamalarý lazým."

- "UTANMA DUYGUSU OLAN BÝR ÝNSAN YA ÖZÜR DÝLERDÝ YA DA 'HELAL OLSUN, BÝZ YANILMIÞIZ' DERDÝ"

Bakan Varank, Bursa'nýn Togg'un "baþkenti" olduðunu dile getirerek, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Ne dediler? Biz 'Türkiye'nin otomobilini yapacaðýz' dediðimizde, Sayýn Cumhurbaþkanýmýz, 'Türkiye o kadar kabiliyetli bir ülke ki biz kendimize inanýrsak üstesinden gelemeyeceðimiz evelallah hiçbir þey olmaz. Bizim yerli ve milli bir otomobilimiz olmasý lazým' dediðinde ne dediler? 'Biz otomobil yapamayýz' dediler. 'Yerli ve milli otomobil yapmak intihardýr' dediler. Ama Sayýn Cumhurbaþkanýmýz 'Hayýr, biz bunu baþaracaðýz' dedi ve yola koyuldu. 2019 yýlýnda Türkiye'nin otomobilini kamuoyuna tanýttýðýmýzda bize dediler ki 'Ýki tane araç gösterdiniz ama hani bunun fabrikasý, bunlarý nerede ürettiniz?' Biz Gemlik'te temellerini attýk. Bu sefer ne dediler? 'Siz bu fabrikayý tamamlayamazsýnýz.' 'Nasýl geçmiþte Erbakan Hoca temeller atýyordu, sizler de temeller atýyorsunuz. Bakalým bunu bitirebilecek misiniz?' dediler ama biz bu temellerin üstüne fabrikamýzý inþa ettik ve fabrikanýn açýlýþýný gerçekleþtirdik. O zaman ne dediler? 'Siz bu fabrikayý yaptýnýz ama bunun içerisinde üretim bantlarý yok. Siz insanlarý kandýrýyorsunuz. Bu araçlarý Ýtalya'dan getiriyorsunuz.' Biz araçlarý yollara çýkarmaya baþladýk. Bu sefer dediler ki 'Bu araçlar 2 milyondan aþaðý olmaz. Siz bunlarý kime satacaksýnýz? Bunu kimse almaz.' Araçlar ön satýþa çýktý. Býrakýn bini, 5 bini tam 177 bin vatandaþýmýz bu araçlarý satýn almak için ön sipariþ verdi. Þimdi bütün bakan arkadaþlarýmýz makam aracý olarak Türkiye'nin otomobilini kullanýyorlar. Peki, bizi eleþtirenlerden siz hiçbir ses seda duydunuz mu? Hiç aðýzlarýný açýp bir þey söylüyorlar mý? Normalde utanma duygusu olan bir insan ya özür dilerdi ya da 'Helal olsun, biz yanýlmýþýz' derdi ama bunu yapmadýlar."

Vizyonsuz bir muhalefetle karþý karþýya olduklarýný anlatan Varank, Sabiha Gökçen Havalimaný için "Uçak inmeyen yere havalimaný yapýyorsunuz." diyenler olduðunu belirtti.

"Bir kere havalimaný yapýlmadan uçaðýn inmeyeceðini bilmeyecek kadar cahil. Önce havalimanýný yapacaksýn ki uçak ondan sonra zaten inecek." ifadesini kullanan Varank, þimdi pistlerin yetmediðini, ikinci pistin inþa halinde olduðunu dile getirdi.

Muhalefetin ne geleceði okuyabildiðini ne plandan programdan haberlerinin olduðunu kaydeden Varank, sözlerini þöyle tamamladý:

"Sayýn Cumhurbaþkanýmýz, Türkiye'ye büyük bir müjde verdi dün. Karadeniz'deki doðal gazý karayla buluþturduk deðil mi? Evet. Ne diyorlardý? 'Siz yýllardýr gaz bulduk diyorsunuz, hani bu gaz nerede' diyorlardý deðil mi? Ýþte o gazý karayla buluþturduk ama yetmedi. Bir de bir müjde verdik. Bir yýl boyunca mutfaklarda, ýsýnmada kullanýlan yani ortalama her evde 25 metreküp doðal gaz bütün vatandaþlarýmýza bedava. Biz onun derdindeyiz. Üretmenin derdindeyiz. Allah'ýn izniyle o yaptýklarýmýzýn ürettiklerimizin karþýlýðýný da hep beraber göreceðiz. Bu refahý hep beraber paylaþacaðýz. Ýnþallah bir olursak, beraber olursak, Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn arkasýnda dimdik durursak Türkiye Yüzyýlý'ný da hep beraber inþa edeceðiz. Türkiye, dünyanýn en büyük 10 ekonomisinden biri, Allah'ýn izniyle olacak. Nasýl þu anda dünya siyasetinde, Orta Doðu siyasetinde, bölgemizde Türkiye'yi hesaba katmadan hiçbir plan yapýlamýyorsa Allah'ýn izniyle tüm dünyada Türkiye'nin aðýrlýðýný biz göreceðiz. Türkiye Yüzyýlý'nýn niþanelerini hep beraber yaþayacaðýz. Biz buna inanýyoruz ve bizim tek güvencemiz var. Önce milletimize, sonra Allah'a güveniyoruz. Bizim milletimiz aziz millet. Her zaman feraset sahibidir. Her zaman doðru tercih yapar ve Allah'ýn izniyle bu sefer de doðru tercihi yapacak, Sayýn Cumhurbaþkanýmýzý tekrar cumhurbaþkaný yapacak, Türkiye gemisinin kaptan köþküne oturtacak."

- "TOGG'U DA YAPARIZ, DOÐAL GAZI DA ÇIKARIRIZ, TÜRKÝYE'NÝN MESELELERÝNÝ DE ÇÖZERÝZ"

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Dýþ Ýliþkiler Baþkaný Efkan Ala da Türkiye'deki gidiþatý, dünyada yaþananlarla kýyaslamak gerektiðini söyledi.

Dünyanýn gidiþatýnýn ülkeler için hem fýrsatlar doðurduðunu hem de riskler ortaya çýkardýðýný anlatan Ala, þunlarý kaydetti:

"Eðer güçlü bir irade olmazsa yönetimde, istikrar olmazsa bu yönetimde, Türkiye, etrafýnda ortaya çýkabilecek, dünyada ortaya çýkabilecek riskleri fýrsatlara dönüþtüremez. Bugüne kadar yaptýðýmýz bu. O bakýmdan karþýmýzda bir ittifak yok, bir koalisyon var ve bu koalisyonu, bu 7'li koalisyonu destekleyen ne yazýk ki Kandil'den Pensilvanya'ya, baþlarýný çýkardýlar. Görüyorsunuz konuþmalarý, bir de terör ittifaký var. Biz oysa terörü ülkenin dýþarýsýnda çýkardýk, ülkenin dýþýnda nerede konuþlanmýþlarsa orada mücadele etmeyi konsept olarak benimsedik ve terörle mücadelede konsept deðiþtirdik. Savunma sanayisinde ortaya çýkardýðýmýz, elde ettiðimiz baþarýlarla da gerçekten Türkiye'nin terörle mücadelesinde tarih yazýyoruz. Bugün Türkiye 20'ye yakýn ülkede silahlý kuvvetlerini bulundurabilmektedir. Ýçeride yaptýðýmýz reformlarýn neticesidir bu. Allah aþkýna önceden Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantýlarýndan daha önemli toplantý hatýrlýyor musunuz? Bütün televizyonlar, bütünü basýn MGK toplantýsý günü o kurulun kapýsýnda dururdu ve oradan canlý yayýn yapardý. Ama þimdi Allah'a þükür Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi toplanýyor, onun kapýsýnda duruyor ve oradan canlý yayýn yapýyorlar; 'Acaba Cumhurbaþkanýmýz hangi müjdeleri verdi bugün milletimize?' diye. O bakýmdan içeride yaptýðýmýz reformlarla dýþarýda bu kadar etkiyi saðlýyoruz. Onun için Cumhurbaþkanýmýz tek lider olarak Rusya ve Ukrayna arasýndaki bu problemde inisiyatif aldý ve masaya çözümler götürdü. Siz arkamýzda durdukça, siz bu heyecan içerisinde destek verdikçe biz Togg'u da yapýyoruz. Bakanýmýza da teþekkür ediyorum, gerçekten arkasýnda durdular ve Türkiye bir dünya markasý kazandý. Togg'u da yaparýz, doðal gazý da çýkarýrýz, Türkiye'nin meselelerini de çözeriz. Dünyadaki problemler için de inisiyatif alýrýz."

TBMM Ýnsan Haklarýný Ýnceleme Komisyonu Baþkaný Hakan Çavuþoðlu, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Salman, Bursa Büyükþehir Belediye Baþkaný Alinur Aktaþ ve AK Parti Bursa Ýl Baþkaný Davut Gürkan da katýlýmcýlara hitap ederek bayramlarýný kutladý.

Bayramlaþma törenine, Adalet Bakan Yardýmcýsý Zekeriya Birkan, AK Parti Bursa milletvekilleri ve milletvekili adaylarý, önceki dönem milletvekilleri, belediye baþkanlarý, ilçe baþkanlarý ve partililer katýldý.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mustafa Varank
  • Bakan Varank
  • imamoðlu