Bakan Varank'tan Kýlýçdaroðlu'na Togg tepkisi: Neler söylediðini biz hatýrlamýyor muyuz?
ABONE OL

Varank, Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Yüzyýlý Muhtarlar Buluþmasý" programýnda yaptýðý konuþmada, yoðun geçen seçim döneminde gittikleri her yerde muhtarlarla bir araya geldiklerini söyledi.

Gelecek dönemde de muhtarlarla buluþma toplantýlarýnýn devam edeceðini anlatan Varank, muhtarlýk kurumunun milleti temsil noktasýnda en temelde yer aldýðýný kaydetti.

Varank, muhtarlýk kurumunun itibarýný kamuoyunun gündemine Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn getirdiðini anýmsatarak, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Muhtarlarýmýzýn bu görevlerinde 'iadeiitibar' diyebileceðimiz, bu kurumun öneminin altýný çizerken muhtar arkadaþlarýmýzýn çok talepleri oldu. Bunlarý da Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz bir bir yerine getirdi. Özlük haklarýnýz, maaþlarýnýz, SGK primleriniz, silah ruhsatlarýndaki talepleriniz gibi hususlarýnýzýn tamamýný Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz peyderpey yerine getirdi. Bunun yanýnda özellikle sizin temsiliyetinizi hem merkezi hükümet nezdinde hem de yerel yönetimler nezdinde daha ileriye götürmek için de attýðýmýz adýmlar oldu. Ýçiþleri Bakanlýðý bünyesinde Muhtarlar Daire Baþkanlýðýný yine bizim dönemimizde kurduk. Büyükþehir belediyelerinde Muhtarlar Daire Baþkanlýðýný, diðer belediyeler nezdinde Muhtarlar Müdürlüðünü de ilk kez bizim dönemimizde hayata geçirmiþ olduk. En önemlisi 19 Ekim'in de Muhtarlar Günü olarak kutlanmasý, anýlmasý için de 19 Ekim'i Muhtarlar Günü olarak ilan ettik."

Muhtarlarýn temsil kabiliyetini artýrmaya devam edeceklerini bildiren Varank, "Önümüzdeki dönemde bir yeni Bursalý arkadaþýnýz olarak bu þehrin bir temsilcisi olarak da sizlerle yerelde bu süreçleri en güzel þekilde takip etmeye devam edeceðiz." diye konuþtu.

"BÝZ MUHTARLARLA ÝLGÝLENMEYE BAÞLADIKTAN SONRA KILIÇDAROÐLU'NUN DA AKLINA GELDÝ"

Varank, 14 Mayýs seçimlerinde Cumhur Ýttifaký'nýn Meclis'te çoðunluðu elde ettiðini, bu sonuçla Türkiye'de sistem tartýþmalarýnýn geride kaldýðýný dile getirdi.

Seçimin ikinci turunda Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn halkýn takdiri ile yeniden seçileceðini vurgulayan Varank, þöyle devam etti:

"Milletimiz kendi baðrýndan çýkan, 21 yýldýr kendisine büyük bir gayretle hizmet eden Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzý 15 seçimdir yalnýz býrakmadý. Ýnþallah bu seçimde de yalnýz býrakmayacak. Biz hep hizmet etmenin derdinde olduk. Yatýrýmlarýn derdinde olduk. Milleti aldatmaya hiç uðraþmadýk ama karþýmýzda öyle bir muhalefet anlayýþý var ki milleti aldatarak, yalan söyleyerek, 'mýþ' gibi yaparak, 'miþ' gibi yaparak milletimizin takdirini kazanabileceklerini zannediyorlar. Bunu nerede gördük? Muhtarlarýmýzda gördük. Biz muhtarlarla ilgilenmeye baþladýktan sonra Kýlýçdaroðlu'nun da aklýna geldi. Muhtarlarla toplantýlar yapmaya baþladý. Muhtarlarý gündemine almaya baþladý. Ýnanmasa da 'miþ' gibi yaparak milletimizin takdirini kazanabileceðini zannetti."

Varank, Hatay Defne Devlet Hastanesinin kýsa sürede hizmete açýldýðýný hatýrlatarak, "Ýlk günden itibaren ne eleþtiriler yaptýklarýný siz biliyorsunuz. Yok 'Bunun temeli nasýl atýlmýþ?' 'Böyle hastane mi olurmuþ?' Ondan sonra biz bu hastaneyi tamamladýðýmýzda yine kulp takmaya çalýþýyorlar. Aslýnda hastanenin binasý varmýþ da içeride hastalara bakmýyorlarmýþ. Ya þimdi devlet bir inisiyatif almýþ hem de hükümet kendisine oy vermeyen, yüzde 90 Kýlýçdaroðlu'na oy veren bir ilçeye bir hastane yapýp tamamlamýþ. Bunu takdir etmiyorsanýz bile en azýndan susabilirsiniz, rezil olmanýn ne alemi var? Vatandaþlarýmýz þu anda o hastaneden hizmet alýyorlar. Bu iddialarý ortaya atacaðýnýza Kýlýçdaroðlu da iki gün önce Hatay'daydý. Madem bizim yaptýklarýmýza inanmýyorlar. Hastanenin kapýsýna gitseydi, içeri girseydi. Burada hastane var mý, yok mu bunu kontrol etseydi ama bunlarýn öyle bir derdi yok. Varsa yoksa hizmete karþý çýkmak, yapýlanlara itiraz etmek." ifadesini kullandý.

"VATANDAÞI ALDATARAK SÝYASETTE NETÝCE ALABÝLECEKLERÝNE ÝNANIYORLAR"

Bakan Varank, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Sayýn Kýlýçdaroðlu, bir televizyon programýna katýlmýþ. Utanmadan gene ne diyor? 'Biz hiçbir zaman Türkiye'nin Otomobili Projesi'ne karþý çýkmadýk ki' diyor. Ya bizim gözümüz kör deðil, kulaðýmýz saðýr deðil. Senin ve milletvekillerinin Togg ile ilgili neler söylediðini biz hatýrlamýyor muyuz? 'Yerli otomobil yapamazsýnýz' dediðinizi hatýrlamýyor muyuz? Ekranlarýn karþýsýna çýkýp 'Hani bakanlar, baþbakanlar, þirketler bir araya gelmiþtiniz, otomobil yapýyordunuz. Ne oldu?' diye kürsülerden baðýrdýðýný biz hatýrlamýyor muyuz? Bunlar sanki hiç yaþanmamýþ gibi çýkýp kameralarýn karþýsýna diyebiliyor ki 'Biz zaten Türkiye'nin Otomobili Projesi'ne hiç itiraz etmedik. Biz bu projeyle ilgili kötü bir þey söylemedik.' Ýþte vatandaþý aldatarak siyasette netice alabileceklerine inanýyorlar ama öncelikle kim doðruyu söyler, kim samimi, kim deðil, bunu en iyi takdir eden seçmenlerdir."

Türkiye'nin bu muhalefet anlayýþýndan kurtulmasý gerektiðini belirten Varank, "Cumhuriyet Halk Partisine samimiyetle oy veren vatandaþlarýmýzýn her seçimde üzülmesi bizi de rahatsýz ediyor. Onlarýn hayal kýrýklýðýna uðramasýna emin olun biz de çok üzülüyoruz. Onun için o kardeþlerimize diyoruz ki siz deðiþim istiyorsanýz, baþarýlý olmak istiyorsanýz önce deðiþimi genel baþkanýnýzdan baþlatmanýz lazým. Þu baþýnýzdaki adamdan bir kurtulun, 11 seçim kaybetmiþ bir genel baþkan size emin olun yakýþmýyor. Önce onu deðiþtirin. Ondan sonra diðer deðiþimlerin peþine düþün." diye konuþtu.

Varank, 28 Mayýs'ta milletin tercihinin "doðru adam"dan yana olacaðýný vurgulayarak, "Mutlaka sandýða gitmemiz lazým. Oyumuza sahip çýkmamýz lazým. 'Bir oydan ne olur?' demememiz lazým. Eðer bir oyla netice deðiþiyorsa o bir oy önemlidir, deðerlidir, azizdir. Onun için o bir oyu da mutlaka sandýða götürmemiz lazým. Burada muhtarlarýmýza da gerçekten önemli bir iþ düþüyor. Ýnþallah onlarýn da desteðiyle 28 Mayýs'tan sonra hep beraber yolumuza kararlýlýkla devam edeceðiz." dedi.

Bursa Büyükþehir Belediye Baþkaný Alinur Aktaþ ile AK Parti Ýl Baþkaný Davut Gürkan'ýn da katýlýmcýlara hitap ettiði toplantýya, AK Parti Bursa milletvekilleri ve ilçe belediye baþkanlarý katýldý.