Bakan Varank'tan muhalefete: Karþýmýzda bir yýkým ekibi var
ABONE OL

Bakan Varank, Bursa'nýn Osmangazi ilçesinde AK Parti'nin Þehreküstü Seçim Ofisi'nin açýlýþýnda yaptýðý konuþmada, 21 yýldýr Türkiye'de taþ üstüne taþ koyarak vatandaþlara layýk olduklarý hizmetleri sunduklarýný söyledi.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde gece gündüz demeden çalýþmaya devam ettiklerini belirten Varank, Bursa'ya 21 yýlda 175 milyar liralýk yatýrým yaptýklarýný anlattý.

Bursa'nýn marka deðerini yükseltmek için neler yapýlmasýný gerektiðini iyi bildiklerini vurgulayan Varank, þöyle devam etti:

"Sizlerle beraber yol yürümeye devam etmek istiyoruz. Bunun formülü nerede? Onu sizler gayet iyi biliyorsunuz. 14 Mayýs'ta aziz milletimizin yine doðru tercihi yapacaðýna, takdiriyle tekrar Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzý, cumhurbaþkanlýðý koltuðuna oturtacaðýna ve bu hizmet kervanýný devam ettireceðine inanýyoruz. Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzý 14 Mayýs'ta sandýklardan bir kez daha lider çýkarmaya var mýsýnýz? Cumhur Ýttifaký'ný büyük bir çoðunlukla Meclis'e göndermeye var mýsýnýz? Allah sizlerden razý olsun."

Hep üretmenin derdinde olduklarýný dile getiren Varank, "Biz hep yapmanýn derdindeyiz. Birileri yýkmanýn derdinde. Karþýmýzda bir yýkým ekibi var. Biz ne dediysek 'olmaz' dediler. 'Ak' dediysek 'kara' dediler. 'Küçük' dediysek 'büyük' dediler. Biz 'siyah' dediysek onlar 'beyaz' dediler. Böyle bir muhalefetle bu ülkenin yol almasý mümkün deðil. Bu muhalefet ne Türkiye'yi tanýyor ne dünyayý tanýyor ne gelecekte dünyayý neler bekliyor bundan haberdar deðil." diye konuþtu.

"TÜRKÝYE'YE BÝR KAOS VADEDÝYORLAR"

Bakan Varank, eski Türkiye'de hükümetlerin ortalama süresinin 1,5 yýl olduðunu anlatarak, þu ifadeleri kullandý:

"Ýþte bu eski Türkiye'yi tekrar gündeme getirmeye çalýþýyorlar. Türkiye'ye bir kaos vadediyorlar. Diyorlar ki '7 cumhurbaþkaný yardýmcýsý olacak. Bir cumhurbaþkaný olacak. Bu 7 yardýmcý ortak karar verecek, ancak o zaman cumhurbaþkaný hükümet edebilecek.' Böyle bir sistem çalýþýr mý? Sizin apartmanýnýzda böyle bir yönetim olsa buna razý gelir misiniz? E peki apartmanýnýzý vermeyeceðiniz bir yönetime, bunlara Türkiye'yi teslim eder misiniz? Ýþte biz bunlara Türkiye'yi teslim etmeyeceðiz. Bu yýkým ekibine Türkiye'yi teslim etmeyeceðiz. Bakýn bu pazarlýkta o kadar ileri gittiler ki þu anda Türkiye'nin düþmaný ne kadar oluþum varsa hepsiyle pazarlýk ediyorlar. Bugün PKK'nýn sözde liderleri kimi destekliyor? Kýlýçdaroðlu'nu destekliyor. FETÖ'nün sözcüleri kimi destekliyor? Kýlýçdaroðlu'nu destekliyor. HDP kimi destekliyor? Kýlýçdaroðlu'nu destekliyor. Bu, Türkiye'nin altýný oyacak olanlara asla müsaade etmememiz lazým. Bizim tek bir derdimiz var. Þu ay yýldýzlý al bayraðýn altýnda müreffeh bir þekilde yolumuza devam etmek. Çocuklarýmýza, gençlerimize çok daha güzel yarýnlar sunabilmek."

Varank, TEKNOFEST'teki yarýþmalara katýlmak için 1 milyon gencin baþvuru yaptýðýný belirtti.

Birlik ve beraberlikle yollarýna devam edeceklerini dile getiren Varank, sözlerini þöyle tamamladý:

"Ay yýldýzlý al bayraðýmýza hep beraber hizmet edeceðiz. Þimdi seçim ofisimizi açýyoruz. Ýnþallah burada çalýþmalarýmýza devam edeceðiz ama benim sizlerden bir ricam var. 14 Mayýs'a kadar kapý kapý dolaþacaðýz. Eþ dost, akrabayý ikna edeceðiz. Özellikle genç kardeþlerimizi ikna edeceðiz. Onlara eski Türkiye'yi anlatacaðýz. Türkiye'ye hangi kaosu vadediyorlar bunu anlatacaðýz. Telefonlarýmýzý açacaðýz, her bir arkadaþýmýza telefon edeceðiz. Bu seçimde 'Recep Tayyip Erdoðan'a oy vereceksin.' diyeceðiz."

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Dýþ Ýliþkiler Baþkaný Efkan Ala da Türkiye'nin bölgesindeki istikrarlý yürüyüþünün devamý için bu seçimlerin önemli olduðunu kaydetti.

Açýlýþa, Bursa Büyükþehir Belediye Baþkaný Alinur Aktaþ, Osmangazi Belediye Baþkaný Mustafa Dündar, AK Parti Ýl Baþkaný Davut Gürkan ve Bursa milletvekili adaylarý ile vatandaþlar katýldý.