Denizli programý kapsamýnda Valiliði ile Ýl Tarým ve Orman Müdürlüðünü ziyaret eden Yumaklý, daha sonra Denizli Gýda Kontrol Laboratuvar Müdürlüðüne geçti.
Burada yetkililerden bilgi alan Yumaklý, testleri inceledi.
Bakan Yumaklý gazetecilere yaptýðý açýklamada, Bakanlýk olarak üretimden sofraya kadar olan sürecin tamamýnda yer aldýklarýný söyledi.
Bu süreçlerin içerisinde en önemli noktalardan birinin de gýda güvenliðiyle ilgili yapýlanlar olduðunu kaydeden Yumaklý, Gýda Kontrol Genel Müdürlüðü bünyesinde 44 laboratuvarýn uluslararasý akreditasyona sahip olduðunu belirtti.
Bakan Yumaklý, Türkiye'de özellerle birlikte toplamda 148 laboratuvarýn bulunduðunu anlatarak, þöyle konuþtu:
"Bu laboratuvarlarýn tamamý farklý hususlarda analizler yapýp sonuçlar oluþturuyorlar ve Türkiye'de üretilmiþ olan ürünlerin ister yurt içi tüketimi olsun, ister yurt dýþý ihracatla ilgili konularý olsun buralardaki zorunluluklarý, yükümlülükleri yerine getiriyorlar. Ýçinde bulunduðumuz laboratuvarýn konusuna giren peynirlerle ilgili bir teblið çalýþmasýný kurum görüþlerine açtýk. Etiketleri itibarýyla yanýltýcý bir sonuca ulaþtýracak olan, farklý peynir türlerinin eritilmesiyle birlikte sanki sütten yapýlmýþ peynir ürünü oluþmuþ gibi algý veren etiketlerin yeniden düzenlenmesiyle ilgili çalýþma baþlattýk. Burada isteðimiz odur ki tüketicilerimiz herhangi bir ürünü aldýklarýnda bunun direkt sütten yapýlýp yapýlmadýðýný, bu peynirin kýrýntýlardan ya da eritilme suretiyle oluþturulan bir peynir olup olmadýðýnýn farkýna etiketi okuyarak varmýþ olsun. Kurum görüþleri geldikten sonra bu konuda da bir netlik oluþacak. Kurum görüþleri ve bizim de uygulamalarýmýz doðrultusunda peynir tebliðini vatandaþýmýzýn gýda güvenilirliðini saðlamak adýna yürürlüðe koymuþ olacaðýz."
Yumaklý tüketicilerin gýda güvenliðini saðlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.