Bakanlar, Ankara'nýn baþkent oluþunun yýl dönümünde kutlama mesajý paylaþtý
ABONE OL

Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç, sosyal medya hesabýndaki paylaþýmýnda, "Aziz milletimizin baðýmsýzlýk mücadelesinin merkezi, Cumhuriyetimizin kalbi Ankara'nýn baþkent oluþunun 101'inci yýlý kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk baþta olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarýný, aziz þehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anýyorum." ifadelerine yer verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakaný Mahinur Özdemir Göktaþ da "Cumhuriyetimizin kuruluþunda ve istiklal mücadelemizde merkez olan Ankara'nýn baþkent oluþunun 101. yýl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Bu vesileyle baþta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaþlarý olmak üzere tüm þehit ve gazilerimizi saygýyla ve þükranla yad ediyorum." deðerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakaný Mehmet Nuri Ersoy ise þunlarý kaydetti:

"Yüzyýllýk baþkent Ankara. Cumhuriyetimizin kalbi, istiklal mücadelemizin merkezi olan Ankara'mýzýn baþkent oluþunun 101'inci yýl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin simgesi olan Ankara'mýz kültürel zenginliði ve tarihi mirasýyla ülkemizin dünyaya açýlan kapýsýdýr. Ülkemizin bugünlere ulaþmasýna öncülük eden Ankara'mýzýn eþsiz tarihi ve kültürel mirasýný en güçlü þekilde yaþatacak, tanýtacak ve gelecek nesillere aktaracaðýz. Cumhuriyetimizin temellerinin atýldýðý Ankara'nýn baþkent oluþunun 101'inci yýl dönümü vesilesiyle bu eþsiz topraklarý bizlere emanet eden baþta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarýmýzý rahmetle ve minnetle anýyorum. Baþkentimizin 101'inci yýlý kutlu olsun."

Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin, "Milli Mücadelemizin karargahý, Cumhuriyetimizin kurulduðu þehir Ankara'mýzýn baþkent olarak kabul ediliþinin yýl dönümünü kutluyorum. Bu anlamlý günde baþta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaþlarýný, tüm þehit ve gazilerimizi saygý ve rahmetle yad ediyorum." ifadelerini kullandý.