Bakanlar Kasapoðlu ve Varank gençlerle bir araya geldi
ABONE OL


Kordon boyunda AK Parti Ýzmir Gençlik Kollarý Baþkanlýðý tarafýndan düzenlenen programda konuþan Bakan Varank, gençlerle bir arada olmaktan duyduðu mutluluðu dile getirdi.

Bakan Varank, 21 yýldýr bu ülkede taþ üstüne taþ koymanýn, aziz milletin hak ettiði hizmetleri onlarla buluþturmanýn mücadelesi içinde yollarýna kararlýlýkla devam eden bir siyasi hareket olduklarýný kaydederek, halka hizmet Hakk'a hizmettir anlayýþýyla, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde büyük mücadele verdiklerini ifade etti.

Vesayet mücadelesinin içinde ülkeye deðer katacak yatýrýmlara çað atlatacak hizmetleri hiçbir zaman ihmal etmediklerini anlatan Varank, "Ýþte Türkiye'nin otomobili. Buraya Türkiye'nin otomobile ile gedik. Türkiye'nin otomobili deðiþen, dönüþen otomotiv endüstrisinde Türkiye'nin 'ben de varým' dediði, kendi endüstrisini gelecek teknolojilere hazýrladýðý müthiþ bir proje. Halkýmýzýn onu sahiplenmesi, bizlere teþekkür etmesi, sokaklarda caddelerde gösterdikleri sevgi yaptýðýmýz iþin ne kadar önemli olduðunu, karþýlýðýnýn nasýl geldiðini gösteriyor. Biz Türkiye'yi kalkýndýrmanýn, muasýr medeniyetlerin üzerine çýkarmanýn böyle projelerle olacaðýný biliyoruz." diye konuþtu.

Bakan Varank, Togg gibi ÝHA, SÝHA, gözlem uydusu ÝMECE'nin de önemli olduðunu vurgulayarak, þöyle devam etti:

"21 yýldýr yaptýðýmýz yatýrýmlarýn karþýlýðýný almaya baþladýk. Dünya artýk Türkiye'nin geliþtirdiði teknolojileri, elde ettiði baþarýlarý konuþuyor. Genç giriþimcilerin milyar dolar deðerlerine ulaþan þirketlerini konuþuyor. Bu yolda devam edersek 21 yýldýr yaptýðýmýz yatýrýmlarýn karþýlýðýný önümüzdeki dönemde daha farklý almaya baþlayacaðýz. Bunun yolu 14 Mayýs'taki o doðru tercihten geçiyor. Bu ülke projelere mi oy verecek yoksa her hizmeti kötülemeye çalýþmýþ bir ekibe mi oy verecek? 14 Mayýs'ta gençlerimizin doðru tercih yapacaðýna inanýyoruz."

BAKAN KASAPOÐLU

Gençlik ve Spor Bakaný Mehmet Muharrem Kasapoðlu da gençlerin enerji kaynaklarý ve motivasyonlarý olduðunu söyledi.

Alandaki gençlerin söylediði "Samanyolu" adlý þarkýya bir süre eþlik eden Kasapoðlu, kullandýðý Togg'un plakasýnýn 35 IZM 35 olduðuna deðinerek, "Ýzmir'in arabasý bu." dedi.

Yarýn TCG Anadolu'nun Alsancak Limaný'nda olacaðýný aktaran Kasapoðlu, "Bunlar hep bu ülkenin evlatlarýna güvenin eseri. Onlar gençleri sýnýflara ayýrmakla, ötekileþtirmekle meþgul. 2002 Türkiye'sini belki hatýrlamýyorsunuz. Kýlýðý, kýyafetinden, yaþam biçiminden dolayý ötekileþtirilen gençleri hatýrlamýyorsunuz. Türkiye'yi o tür karanlýklara döndürmek isteyenler hala var. Ama þunu görüyoruz, bu aziz millet, bu gençlik ülkeyi karanlýklara gömmek isteyenlere fýrsat vermeyecek." ifadelerini kullandý.

AK Parti Ýzmir milletvekili adayý da olan Kasapoðlu, o karanlýk dönemde, 28 Þubat sürecinin karanlýklarýnda bir lider doðduðunu belirterek, "O ilk seçim sloganýmýzda 'yakýn ýþýklarý Türkiye aydýnlansýn' dedik. O aydýnlýk hiçbir zaman sönmeyecek. 14 Mayýs çok önemli bir yol ayrýmý, bu ülkenin aydýnlýklarla karanlýk arasýndaki tercihi. Bu ülkenin vesayetle demokrasi arasýndaki tercihi, bu ülkenin algýyla üretim arasýndaki tercihi." diye konuþtu.

Programa AK Parti Gençlik Kollarý Baþkaný ve AK Parti Ýzmir milletvekili adayý Eyyüp Kadir Ýnan da katýldý.