Bakovic'ten Türkiye açýklamasý
ABONE OL

TBMM Dýþiþleri Komisyonu Baþkaný Fuat Oktay, Slovenya Meclisi Dýþ Politika Komitesi Baþkaný Predrag Bakovic ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Oktay, heyetle Meclis'te gerçekleþen görüþmede, dünyanýn bölgesel ve küresel düzeyde çok zor zamanlara þahitlik ettiðini anýmsatarak, ziyaretinden dolayý Bakovic'e teþekkür etti.

"Bu zamanlama büyük önem taþýyor. (Bu ziyaret) parlamentolarýmýz ve ülkelerimiz arasýndaki mevcut iliþkilerin nasýl güçlendirileceði ve derinleþtirileceði konusunda görüþ alýþveriþinde bulunmak için paha biçilemez bir fýrsat" diyen Oktay, iki ülke arasýndaki iliþkilere deðindi.

Fuat Oktay, Türkiye ve Slovenya'nýn, stratejik müttefik ve dost olarak mükemmel iliþkilere sahip olduðuna iþaret ederek, iki ülke arasýnda imzalanan 2024-2026 Stratejik Eylem Planý'ný hatýrlattý. Ýki ülke arasýnda yapýlan üst düzey ziyaretlere deðinen Oktay, parlamento diplomasisinin mevcut uluslararasý iliþkilerin yürütülmesinde en önemli unsurlardan biri haline geldiðine dikkati çekti. Oktay, "Karþýlýklý anlayýþýn geliþtirilmesine, deneyimlerin paylaþýlmasý bakýmýndan, parlamentolar arasý iliþkilere büyük önem veriyoruz." ifadesini kullandý.

Türkiye-Slovenya arasýndaki ticaret hacminin 2023'te tüm zamanlarýn en yüksek seviyesine ulaþtýðýný kaydeden Oktay, Bakovic ve beraberindeki heyetle Filistin'de devam eden "soykýrým", Rusya-Ukrayna Savaþý, Balkanlar ve Kýbrýs'taki konular gibi bölgesel ve küresel meseleleri ele alacaklarýný anlattý.

Slovenya Meclisi Dýþ Politika Komitesi Baþkaný Bakovic ise gösterilen misafirperverlikten duyduðu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasýndaki iliþkilerin çok iyi seviyede olduðunu belirtti.

Ýki ülke arasýndaki iþbirliðinin temelinin 2011'de atýldýðýný söyleyen Bakovic, ticaret alanýnda iliþkilerin geliþtiðini, Türk þirketlerin Slovenya pazarýnda daha güçlü bir varlýða sahip olduðunu aktardý.

Bakovic, bilim, kültür ve eðitim alanlarýnda iþbirliði yapýlmasý açýsýndan halihazýrda iki ülke için de çok sayýda fýrsatýn bulunduðunu vurguladý.

Görüþme, basýna kapalý devam etti.