Baþkan Erdoðan ve MHP Lideri Bahçeli'nin “Milli Birlik” çaðrýsýna CHP ve DEM üç maymunu oynuyor
ABONE OL

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe giriþiminin ardýndan oluþan Yenikapý ruhunu yeniden hatýrlatan liderler, o dönem muhalefetle saðlanan milli birlik ve dayanýþma atmosferinin önemini bir kez daha vurguladý. Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Ülkemize yönelik tehditler devam ediyor, bu süreçte iç cepheyi güçlü tutmak hayati öneme sahip" derken, MHP lideri Bahçeli de muhalefetin bu çaðrýya kayýtsýz kalmamasý gerektiðini belirtti.

"KADER ÝTTÝFAKI" NEDEN ÖNEMLÝ?

Baþkan Erdoðan ve Devlet Bahçeli, Türkiye'nin terör örgütleri ve küresel tehditlerle mücadelesinde tüm siyasi partilerin ortak bir duruþ sergilemesinin önemini vurguladý. Bu baðlamda, Cumhurbaþkaný Erdoðan ve MHP lideri Bahçeli, muhalefete çaðrýda bulunarak, "Kader Ýttifaký" ile Türkiye'nin güvenlik ve dýþ politika konularýnda ortak bir irade ortaya koymasýný istediklerini belirtti.

"CHP VE DEM KENDÝ ANGAJMANLARININ ESÝRÝ"

MHP Lideri Bahçeli, CHP ve DEM Parti'nin, Türkiye'nin güvenliði konusunda yeterli adýmlarý atmadýðýný ve bu durumun "Kader Ýttifaký" fikrinin önündeki en büyük engel olduðunu söyledi. Muhalefetin bu konuda cesur ve baðýmsýz bir duruþ sergileyemediðini dile getiren Devlet Bahçeli, "CHP, içerideki liderlik çekiþmesi ve çok parçalý yapýsý nedeniyle Türkiye için politika üretme konusunda zayýf kalýyor" dedi.

BAÞKAN ERDOÐAN'DAN, MUHALEFETÝN 'HÝTLER' BENZETMESÝNE TEPKÝ

CHP'nin bazý isimleri tarafýndan yapýlan "Hitler" benzetmesine de tepki gösteren Baþkan Erdoðan, "Tarih ve gerçekler çarpýtýlarak yapýlan bu tür benzetmelerin amacý, Türkiye'nin milli birlik ve beraberliðine zarar vermek" ifadesini kullandý. Cumhurbaþkaný Erdoðan, bu tür benzetmeleri kabul edilemez bulduðunu ve bu söylemlerin Türkiye'nin güvenlik ve beka sorunlarýný görmezden gelme çabasý olarak deðerlendirdi.

MÝLLÝ BÝRLÝK VE DAYANIÞMA ÇAÐRISI

Cumhurbaþkaný Erdoðan ve MHP Lideri Bahçeli'nin yaptýðý bu çaðrý, Türkiye'nin iç ve dýþ güvenlik meseleleri ile ilgili olarak tüm siyasi partilerin ortak hareket etmesi gerektiðine dair bir hatýrlatma niteliði taþýyor. Baþkan Erdoðan, muhalefete seslenerek, "Silahý bir çözüm aracý olarak gören zihniyetle siyaset yapýlmaz" derken, Bahçeli de, "CHP ve DEM'in milli meselelere daha hassas yaklaþmalarý gerekiyor. Gelin, ülkemizin geleceði için bu çaðrýya kulak verin" dedi.

CHP VE DEM ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR

Baþkan Erdoðan ve MHP lideri Bahçeli'nin çaðrýsýna henüz CHP ve DEM kanadýndan henüz cevap gelmedi. Bu durum, muhalefetin "Kader Ýttifaký" çaðrýsýna nasýl bir cevap vereceði konusunda soru iþaretleri oluþturdu.

YENÝKAPI MÝTÝNGÝNDE 'KADER ÝTTÝFAKI' UMUTLARI YEÞERMÝÞTÝ

15 Temmuz 2016 yýlýnda FETÖ'nün hain darbe giriþiminin akamete uðratýlmasýnýn ardýndan Yenikapý'da düzenlenen mitinge dönemin CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu da katýlmýþtý. Burada dayanýþmaya dair umutlar yeþerirken Kýlýçdaroðlu'nun birliðin saðlanmasý gereken günde siyaset yapmasý yine hayal kýrýklýðýna sebep olmuþtu.

Sonrasýnda Kýlýçdaroðlu'nun "Selahattin Demirtaþ dýþarýda olsaydý sivil siyasetin önü çok daha rahat açýlýrdý" ifadeleriyle terörizmden yana olduðunu ortaya koydu.

2023 genel seçimlerin ardýndan Kýlýçdaroðlu koltuðu Özgür Özel'e kaptýrdý. 'Deðiþim' naralarý atan Özel de ayný siyasi anlayýþý sürdürüyor.

FETÖ'CÜLER DEVLET KADEMELERÝNDEN TEMÝZLENDÝ

Türkiye peþ peþe büyük harekatlarla, Irak ve Suriye'de PKK/YPK terörünü sýnýr ötesine püskürttü. Ancak ne Siyonizm planlarýndan vazgeçti ne de tehdit tamamen ortadan kalktý. Türkiye'de bombalar patlamadýðý için, teröristler yol kesip, köy basýp katliam yapamadýðý için kimileri unutmuþ olsa da hala sýnýr ötesinde þehit veriliyor, teröristler inlerinde vuruluyor.

Cumhurbaþkaný Erdoðan: Cezasýzlýk algýsýný ortadan kaldýracaðýz

MHP Lideri Bahçeli: DEM'e uzattýðým el, 'Gelin Türkiye partisi olun' teklifidir

Özel'in derdi 'Ýstanbul Sözleþmesi'