Baþkan Erdoðan'dan 7 Ekim mesajý: Türkiye, Ýsrail'in karþýsýnda durmaya devam edecek
ABONE OL

Erdoðan, sosyal medya hesabýndaki açýklamasýnda, bugünün 7 Ekim olduðuna dikkati çekerek, þunlarý kaydetti:

"Tam 365 gün önce hayatta olan, çoðu çocuk ve kadýn 50 bin kardeþimiz vahþice katledildi. Gazze'deki hastaneler, farklý inançlara ait ibadethaneler, okullar artýk ayakta deðil. Pek çok gazeteci, sivil toplum kuruluþu temsilcisi, barýþ elçisi artýk aramýzda deðil.

Gazze'de, Filistin'de, bugünlerde Lübnan'da ölen sadece kadýnlar, çocuklar, bebekler, masum siviller deðil; ayný zamanda insanlýktýr, insanlýða hizmet etmesi beklenen kurumlardýr, uluslararasý sistemdir. Tam 1 yýldýr dünyanýn gözü önünde, canlý yayýnda katledilen aslýnda tüm insanlýktýr, insanlýðýn geleceðe dair tüm umutlarýdýr."

Katil Ýsrail hükümetinin 7 Ekim'den bu yana katlettiði on binlerce insaný bugün hüzünle yad ettiðini belirten Erdoðan, "Eþlerini, çocuklarýný, ailelerini kaybeden yüreði yaralý Gazzeli, Filistinli, Lübnanlý kardeþlerime en kalbi taziyelerimi iletiyorum." ifadelerine yer verdi.

Ýsrail'in uzun yýllardýr süren soykýrým, iþgal ve istila politikasýnýn artýk bir son bulmasý gerektiðini vurgulayan Erdoðan, "Unutulmamalýdýr ki Ýsrail 1 yýldýr uyguladýðý, halen de devam etmekte olduðu bu soykýrýmýn bedelini er ya da geç ödeyecektir. Hitler nasýl insanlýðýn ortak ittifakýyla durdurulduysa Netanyahu ve cinayet þebekesi de ayný þekilde durdurulacaktýr. Gazze soykýrýmýnýn hesabýnýn sorulmadýðý bir dünya huzura kavuþamayacaktýr. Türkiye olarak bedeli her ne olursa olsun Ýsrail hükümetinin karþýsýnda durmaya, dünyayý da bu onurlu duruþa çaðýrmaya devam edeceðiz." açýklamasýnda bulundu.

- ERDOÐAN, GAZZE ÝÇÝN HAZIRLANAN VÝDEOYU DA PAYLAÞTI

Cumhurbaþkaný Erdoðan, mesajýyla birlikte, Ýsrail'in Gazze'deki soykýrýmýnýn 1. yýlýna iliþkin hazýrlanan videoyu paylaþtý.

Videonun sonunda Türkçe, Ýngilizce, Arapça ve Ýbranice "Ýsrail'in iþlediði soykýrým Filistinlileri öldürüyor. Ýsrail'in iþlediði soykýrým insanlýðý öldürüyor." mesajýna yer verildi.

Baþkan Erdoðan "Soykýrýmýn Gölgesinde Bir Yýl" panosunu ziyaret etti

Baþkan Erdoðan'dan Orta Doðu uyarýsý: Sinsi bir plan uygulamaya konuldu

Baþkan Erdoðan'ýn Ýstanbul mesajý: Ýstiklal savaþýmýzýn kahramanlarýný rahmetle anýyorum

Baþkan Erdoðan'dan TEKNOFEST Adana'da Sykes-Picot çýkýþý: Lime lime edilmesine göz yummayacaðýz