Baþkan Erdoðan'dan 'Kalkýnma Yolu' mesajý: Tüm bölgenin istikrarýna önemli katký saðlayacak
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Baþkaný Neçirvan Barzani'yi kabul etti.

Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde, basýna kapalý gerçekleþen kabulde, Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan da yer aldý.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN'IN, IRAK KÜRT BÖLGESEL YÖNETÝMÝ BAÞKANI BARZANÝ'YÝ KABULÜNE ÝLÝÞKÝN AÇIKLAMA

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Baþkaný Neçirvan Barzani'yi kabulünde, Türkiye-Irak iliþkileri ve IKBY ile iþbirliði üzerinde fikir teatisinde bulunuldu, bölgesel ve küresel geliþmeler ele alýndý.

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðýndan yapýlan açýklamada, görüþmede, Erdoðan, 20 Ekim'de düzenlenecek IKBY parlamento seçimlerinin hayýrlara vesile olmasý dileklerini iletti.

Erdoðan, Irak Türkmen Cephesi'nin de yarýþacaðý seçimlerin kapsayýcý bir anlayýþla, barýþ ve huzur içinde gerçekleþtirileceðine olan inancýný ifade etti.

Giderek artan Ýsrail saldýrganlýðýnýn bölgeyi topyekun bir savaþ alanýna çevirme riskinin bulunduðuna iþaret eden Erdoðan, Türkiye'nin tüm bölgenin istikrar ve güvenliðine büyük önem atfettiðini, Irak makamlarýnýn ülkeyi çatýþmanýn uzaðýnda tutma gayretlerini takdirle karþýladýðýný belirtti.

Erdoðan, Kalkýnma Yolu Projesi'nin, tüm bölgenin ekonomik kalkýnmasýna, istikrarýna ve kardeþliðine önemli katký yapacaðýnýn, bu projenin IKBY'ye de her açýdan fayda saðlayacaðýnýn altýný çizdi.

Ýçinde bulunulan bu sýkýntýlý dönemde, tüm bölgenin huzur, refah ve iç barýþýna kasteden terör tehdidinin kalýcý olarak ortadan kaldýrýlmasýna yönelik iþbirliðinin kararlýlýkla sürdürülmesi gerektiðini vurgulayan Erdoðan, Türkiye'nin bugüne kadar olduðu gibi bundan sonra da dost ve kardeþ Irak'ýn ve Irak halkýnýn daima yanýnda olacaðýný kaydetti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Arap Birliði Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ý kabul etti

Türkiye'nin Baðdat Büyükelçisi Ýnan'dan Barzani ile görüþme hakkýnda açýklama

Zor zamanlarda yanýmýzda oldunuz