Baþkan Erdoðan'dan Özgür Özel'e davet: KKTC'ye birlikte gidelim
ABONE OL

Baþkan Erdoðan, 18 yýl sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. CHP Genel Baþkaný Özel'le yapýlan görüþmede; yeni anayasa ve ekonomi konuþuldu. Erdoðan, Özel'i Kýbrýs Barýþ Harekatý yýldönümü kutlamalarýna birlikte gitme daveti yaptý.

2 Mayýs'ta CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'i kabul eden Baþkan Erdoðan dün CHP'ye iadeiziyaret gerçekleþtirdi. Erdoðan'ý, CHP Genel Merkezi önünde Özgür Özel karþýladý. 18 yýl sonra CHP'ye ikinci kez giden Erdoðan, Özel ile Genel Merkez önünde tokalaþarak, basýn mensuplarýna poz verdi, el salladý.

TABLO KALICI OLSUN: Görüþme, genel merkezin 12'nci katýnda 1.5 saat sürdü. AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, görüþme ile ilgili "Sayýn Genel Baþkanýmýz, Cumhurbaþkanýmýz bu tablonun kalýcý kazanýmlara dönüþmesi gerektiðini ifade etmiþtir" dedi. "Bütün bu çerçeve içerisinde hem ekonomiden hem siyasi meselelere her konuda ortak tutum geliþtirmek konusunda Türkiye'nin geleceði için ortak siyaset geliþtirilmesi konusunda Cumhurbaþkanýmýzýn hassasiyeti söz konusudur" diyen Çelik görüþmede ele alýnan konularý ise þöyle açýkladý:

YENÝ ANAYASA: Cumhurbaþkanýmýz Türkiye'nin darbe anayasasýndan kurtulabilmesi için atýlmasý gereken adýmlarýn sadece dar bir inisiyatifle deðil en geniþ siyasi uzlaþma zemini ile gerçekleþmesi görüþlerini ifade etmiþlerdir. Türkiye'yi kucaklayan bir toplumsal sözleþme olarak anayasa sürecinin yürütülmesi gerektiðini belirtmiþlerdir.

EKONOMÝ: Cumhurbaþkanýmýz orta vadeli programla elde edinilen kazanýmlarýn korunacaðýný ifade ediyor. CHP tarafýndan istenirse Maliye ve Hazine Bakanýmýz Mehmet Þimþek beyin bilgi verebileceðini ifade etmiþlerdir.

AP SEÇÝMLERÝ: Cumhurbaþkanýmýz, bu faþist dalgaya karþý ortak hareket etmenin önemine dikkat çekti.

TERÖR: Diðer bir konu PKK'nýn Suriye uzantýsýnýn o bölgede oluþturmaya çalýþtýðý teröristan konusudur. Bunu ilk fýrsatta terör odaklarýnýn yeniden gündeme getireceðini deðerlendiriyoruz.

BARIÞ HAREKATI KUTLAMALARI: Kýbrýs Barýþ Harekatý'nýn 50. yýldönümüne geliyoruz. Sayýn Cumhurbaþkanýmýz, Özel ile birlikte güçlü bir þekilde birlik gösterilmesini ifade etmiþlerdir. Barýþ harekatýnýn 50.yýldönümünü hep birlikte anmayý hedef ediyoruz.

GAZZE: Filistin devletinin tanýnmasý konusunda diyaloðu artýrmalýyýz.

KAYYUM ATAMASI: Hangi partiden olursa olsun millete destek veren her belediye baþkanýna destek vereceðiz. Yetkiyi terör örgütüne destek verme tarafýnda kullanýyorsa buna kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Sayýn Cumhurbaþkanýmýz bu konuda tüm siyasi partilerin hassasiyet göstermesi gerektiðini belirtti.