Baþkan Erdoðan'ýn sözleri ayakta alkýþlandý: Ýnsan kýlýklý iblisler gibi öldü
ABONE OL

Partisinin genel merkezinde, Geniþletilmiþ Ýl Baþkanlarý Toplantýsý'na katýlan Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, önemli açýklamalarda bulundu.

AYAKTA ALKIÞLANAN SÖZLER

Gece yarýlarý millete karþý bildiðini yayýnladýlar, buruþturduk ve çöpe attýk. Gezi olaylarýnda sokak terörüyle darbe yapmaya kalktýlar, demokrasimize sýký sýkýya sahip çýktýk. 7 Þubat MÝT kriziyle, ardýndan 17-25 Aralýk giriþimiyle seçilmiþ hükümete operasyon çektiler, hiçbirine teslim olmadýk. 15 Temmuz gecesi ölüm kusan silahlara, bomba yaðdýran uçaklara, sinsice, korkakça, namussuzca millete kurþun sýkan bu FETÖ'cü alçaklara, aziz milletimizle sýrt sýrta vererek hadlerini bildirdik. Tanklarýn arasýndan sývýþýp kaçan korkaklar, milletin direniþini keyif kahvelerini yudumlayarak televizyon ekranlarýnda izlerken biz darbecilere meydanlarý dar ettik."

- "KÝBRE KAPILANLARDAN OLMADIK"

Erdoðan, "'Her hesabýn üstünde bir hesap vardýr.' dedik. 'Allah tuzak kuranlarýn en hayýrlýsýdýr.' dedik. 'Kaderin üstünde bir kader vardýr.' dedik. Darbecilerin, hainlerin, gözünü kan ve nefret bürümüþ haysiyet fukaralarýnýn tekmilini birden bozguna uðrattýk. Zaferlerimizle birlikte tevazumuzu da büyüttük. Kibre kapýlanlardan, halkla arasýna mesafe koyanlardan asla ve asla olmadýk." dedi.

Milletin çizdiði rotadan, milletin belirlediði istikametten bir an olsun sapmadýklarýný söyleyen Erdoðan, "Bu zorlu mücadele, özellikle zorlu mücadele boyunca kendimiz bedel ödesek dahi millete ve memlekete bedel ödettirmedik. Teröristler tarafýndan daha ömrünün baharýndayken kalleþçe þehit edilen gençlerimiz oldu. FETÖ'cü melunlarýn kurþunlarýyla topraða düþen dostlarýmýz, henüz 17 yaþýnda þehadet þerbeti içen gencecik evlatlarýmýz oldu." ifadelerini kullandý.

Hayatýný kaybeden dava arkadaþlarýna Allah'tan rahmet dileyen Erdoðan, geçen günlerde trafik kazasýnda hayatýný kaybeden Ankara Ýl Gençlik Kollarý Yönetim Kurulu üyesi Betül Önderoðlu'na da Allah'tan rahmet dileyerek ailesine, arkadaþlarýna ve sevenlerine sabýr ve baþsaðlýðý dileðinde bulundu.

Vefat edenlerin son nefeslerine kadar gururla taþýdýklarý bayraðý, yere deðdirmeden gelecek kuþaklara en güzel þekilde teslim edeceklerini söyleyen Erdoðan, þunlarý söyledi:

"Bugüne kadar olduðu gibi yine yüksek bir þuurla, insanlara örnek olacak bir teslimiyet ve vakar içinde bizlere yakýþan asil bir dava ahlakýyla Türkiye'ye hizmet yolculuðumuzu sürdüreceðiz. Her birinize, mücadelemize verdiðiniz samimi destek için þükranlarýmý sunuyorum. Rabb'ime, þahsýma sizler gibi yol ve dava arkadaþlarý bahþettiði için bir kez daha hamdediyorum. Burada þunu da söylemek istiyorum. Milletin çocuklarýný 'hizmet' diyerek 'himmet' diyerek mankurtlaþtýranlarýn sonu, tarihteki diðer insan kýlýklý iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuþtur. Bu hainler tüm uðraþlarýmýza raðmen maalesef emrinde olduklarý aðababalarýnýn eteðine yapýþarak Türk adaletinden kaçmayý baþardýlar.

Bu dünyadan iþledikleri suçlarýn, hakkýna girdikleri insanlarýn, ifsat ettikleri körpe beyinlerin ve döktükleri þehit kanlarýnýn hesabýný vermeden gittiler ama ilahi adaletten kaçamayacaklardýr. Biliyor ve inanýyoruz ki Allah'ýn cezalandýrmasý çetindir. Rabb'imiz, bu ülke ve bu millete yaptýðý kötülüklerin ve verdiði zararlarýn hesabýný bu hainlerden tek tek soracaktýr. Biz de devlet olarak FETÖ tamamen tasfiye oluncaya kadar mücadelemizi kararlýlýkla devam ettireceðiz. Devletimizin tüm kurumlarýnýn nefesi, ister yurt dýþýnda ister dünyanýn en ücra köþesinde olsun FETÖ'cü sýrtlan sürüsünün ensesinde muhakkak olacaðýz."

Erdoðan, "Baþta dava ve yol arkadaþýmýz Erol Olçak ve kýymetli evladý Abdullah Tayyip olmak üzere, 15 Temmuz gecesi istikbal ve istikbalimiz uðrunda þehit olan bütün kahramanlarý rahmetle, þükranla, minnetle yad ediyor, ruhlarý þad olsun diyorum. Baþ hainin ölümüyle þehit ailelerimizin yüreði biraz olsun soðumuþ, gazilerimiz biraz olsun teselli bulmuþ, Türkiye'ye ihanet edenlerin akýbetinin ne olacaðý böylece görülmüþtür." diye konuþtu.