Baþkan Erdoðan'ýn teklifine Putin'den olumlu cevap: Muhakkak geleceðim
ABONE OL

Putin ile Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Kazakistan'ýn baþkenti Astana'daki Þanghay Ýþbirliði Örgütü (ÞÝÖ) 24'üncü Devlet Baþkanlarý Zirvesi kapsamýnda bir araya geldi.

Görüþmenin basýna açýk kýsmýnda konuþan Putin, Erdoðan ile görüþmekten memnuniyetini dile getirerek, "Sizinle sürekli temas halindeyiz, ülkelerimiz arasýndaki iliþkilerdeki durum, bölgedeki ve dünyadaki durum hakkýnda düzenli olarak görüþ alýþveriþinde bulunuyoruz. Ancak uzun zaman görüþemedik. Görüþmemizden memnuniyet duyuyorum." diye konuþtu.

Ýkili iliþkilere deðinen Putin, "Dünyadaki tüm zorluluklara raðmen Rusya ile Türkiye arasýndaki iliþkiler adým adým ilerliyor. Geçen birkaç ayda ikili ticaret hacminde küçük bir düþüþ kaydedildi ancak yine de oldukça yüksek seviyede, 55 milyar dolar civarýnda." dedi.

Putin, Türkiye ile ortak projelere iliþkin, "Stratejik projelerimizi planlý þekilde hayata geçiriyoruz. Yeni projeler de planlanýyor. Bundan ve geçen yýl yaptýðýmýz çalýþmalarýmýzýn sonuçlarýný deðerlendirmek, yakýn gelecekte atacaðýmýz adýmlarý belirlemek için sizinle bir araya gelmekten mutluyuz." ifadelerini kullandý.

Rusya ile Türkiye arasýnda turizm alanýndaki iliþkilere de deðinen Putin, "Geçen yýl 6,3 milyon Rus turist Türkiye'yi ziyaret etti, turizmde rekor kýrdýk. Vatandaþlarýmýza Türkiye'de saðladýðýnýz elveriþli þartlar için size teþekkür etmek istiyorum." deðerlendirmesinde bulundu.

Baþkan Putin, Cumhurbaþkaný Erdoðan'a davetinden dolayý teþekkür ederek, Türkiye'yi mutlaka ziyaret edeceðini söyledi.