BBP Lideri Destici: Sözlerim çarpýtýldý
ABONE OL

BBP Genel Baþkaný Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediði basýn toplantýsýna, Malatya'nýn Kale ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle geçmiþ olsun dileklerini ileterek baþladý.

BBP Kurucu Genel Baþkaný Muhsin Yazýcýoðlu'nun vefatýnýn üzerinden 15 yýl geçtiðini anýmsatan Destici, Yazýcýoðlu'nun ölümünün tüm yönleriyle aydýnlatýlmasýnýn, ihmali, kusuru ya da kastý olanlarýn kanun önünde hak ettiði cezayý almasýnýn takipçisi olacaklarýný söyledi.

Van'da, 27 Eylül'de kaybolan, 21 yaþýndaki üniversite öðrencisi Rojin Kabaiþ'in cesedinin dün Van Gölü Kýyýsý'nda bulunmasýna iliþkin Destici, "Bir suçu engelleyemiyorsanýz, yapmanýz gereken ilk iþ, o suça dair cezalarý gözden geçirmektir. Defalarca söyledik, bir þeyler deðiþene kadar da söylemeye devam edeceðiz. Yürürlükte olan infaz sisteminin deðiþmesi gerekiyor." ifadesini kullandý.

"Adli kontrol þartýyla serbest býrakma" uygulamasýnýn yeni suçlarýn önünü açtýðýný savunan Destici, þöyle devam etti:

"Mahkemelerde uygulanan iyi hal indirimleri, adalet sistemimize duyulan güveni yerle bir ediyor. Ýþlenen çok sayýda suç için, o suçlarýn yasalarda belirlenen cezalarý yeterli deðil. Aðýr suçlarýn kýsa infaz süreleri ve þartlý tahliyeler, suçun maðdurlarý baþta olmak üzere, milletimizin tümünde, adalet duygusunu sarsýyor, yeni suçlara zemin hazýrlýyor. Bu gerçekleri, yüzlerce kez, binlerce kez ifade ettik. Hukuk sistemimizde, tahliyesiz müebbet hapis cezasýnýn bulunmamasýnýn hiçbir haklý gerekçesi ve izahý yoktur. Ýdam cezasý, bugünün Türkiye'si için bir mecburiyettir."

- "BUNU KENDÝLERÝNE YAKIÞTIRIYORSA ONA BÝR ÞEY DEMEM"

Savunma sanayisine katký saðlamak için kredi kartý limiti 100 binin üzerinde olanlardan yýllýk 750 lira pay alýnmasýna iliþkin düzenleme hakkýndaki yorumlarýnýn çarpýtýldýðýný ifade eden Destici, bu durumu yargýya taþýyacaðýný belirtti.

Destici, "Ne diyorlar, 'Ermeni dedi, DEM'li dedi, Yunanlý dedi.' Benim böyle bir ifadem yok. Ama onlar bunu kendilerine yakýþtýrýyorsa ona da bir þey demem, o kendi tercihleri." diye konuþtu.