Beyaz Saray'dan küstah terör örgütü açýklamasý: SDG'yi destekliyoruz
ABONE OL

Kirby, Beyaz Saray günlük basýn brifinginde Amerikan dýþ politikasýna iliþkin açýklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Ýstiklal Caddesi'nde yaþanan patlamayla ilgili soruþturmasýna herhangi bir destek vermediklerini belirten Kirby, "Þu anda bu saldýrýnýn sorumlusunun tam olarak kim olduðunu söyleyecek bir pozisyonda deðiliz. Bu þiddeti o zaman da kýnadýk, þimdi de kýnýyoruz." ifadesini kullandý.

Kirby, son günlerde Türkiye'nin ülkenin çeþitli yerlerinde ve Suriye sýnýrýnda "terör kurbaný" olduðunu belirterek, þunlarý kaydetti:

TERÖR ÖRGÜTÜ SDG'YE AÇIK DESTEK

Bir gazetecinin, "Türkiye'nin kendini savunma hakký olduðunu söyleyerek, (Cumhurbaþkaný Recep Tayyip) Erdoðan'ýn Suriye operasyonuna yeþil ýþýk mý yakýyorsunuz?" sorusuna ise Kirby terör örgütü SDG'yi açýkça desteklediklerini þu ifadelerle açýkladý:

"Türkiye terör saldýrýlarýna maruz kaldý. Ancak özellikle Suriye içinde daha çok ölüme, daha çok masumun ölmesine yol açacak ya da bizim DEAÞ ile mücadele çabalarýmýza zarar verecek bir eylem görmek istemiyoruz. Bizim Suriye'de DEAÞ ile mücadele eden askerlerimiz var. Suriye'de Türkiye ya da baþka bir ülke tarafýndan Amerikalýlarýn hayatýný riske atacak bir eylemi görmek istemiyoruz. Amerikan askerleri burada sahada ve SDG'ye destek veriyor."

Kirby, 22 Kasým'da yaptýðý açýklamada, Türkiye'nin güney sýnýrýnda "meþru terör tehdidi"yle karþý karþýya olduðunu ve kendini her türlü savunma hakký bulunduðunu söylemiþti.

  • Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Ýletiþim Direktörü John Kirby
  • John Kirby
  • terör örgütü SDG