Biden emir verdi, ABD jetleri vurdu
ABONE OL

Savunma Bakanlýðý Sözcüsü Favad Aman, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, ABD askerlerinin, Leþkergah þehrinde hava saldýrýsý düzenlediðini belirtti.

Taliban mevzilerine yönelik saldýrýda 7 militanýn öldürüldüðünü ifade eden Aman, örgüte ait çok sayýda silah ve mühimmatýn imha edildiði bilgisini paylaþtý.

Taliban'dan henüz konuyla ilgili açýklama yapýlmadý.

Öte yandan ABD Baþkaný Joe Biden'ýn emriyle yabancý birliklerin ülkeden çekilme süreci devam ediyor.

- ÜLKEDE ÞÝDDET OLAYLARI SÜRÜYOR

Afganistan'da barýþ süreci belirsizliðini korurken güvenlik güçleri ile Taliban arasýndaki þiddetli çatýþmalar devam ediyor.

Taliban, haziranýn son haftasýnda baþlattýðý saldýrýlarda Özbekistan ve Tacikistan sýnýrýndaki ilçelerin tamamýna yakýnýný ele geçirdi. Özbekistan'a açýlan en önemli ticaret güzergahý Hayratan Sýnýr Kapýsý'ný iki yönden kuþatan Taliban, güneybatýda Gazne vilayetine yoðunlaþtý.

Afganistan'da ilerleyiþine devam eden Taliban, 8 Temmuz'da ülkenin Ýran sýnýrýndaki Ýslam Kale ve 14 Temmuz'da da Pakistan sýnýrýndaki Spin Boldak Sýnýr kapýlarýný ele geçirmiþti. Taliban, Badahþan, Tahar, Gazne, Herat, Kandahar ve Badgis vilayetlerinde þiddetli saldýrýlarla baskýsýný artýrdý.

AA muhabirinin yerel yetkililerden edindiði bilgiye göre, Taliban 407 ilçenin 150'den fazlasýný, merkezleri dahil olmak üzere ele geçirmiþ bulunuyor.

Ülkede 34 vilayet merkezi hükümet güçlerinin kontrolünde bulunuyor.