Baþkan Erdoðan'dan muhalefete tepki: Kendi içlerinde horoz dövüþünden beter bir kavga halindeler
ABONE OL

Baþkan Erdoðan, partisinin 29 Ekim Bulvarý Özay Gönlüm Meydaný'nda halka hitap etti.

Sözlerine, "Bugün Denizli yine bir baþka güzel. Esen yeller seni söyler Denizli, açan güller seni söyler Denizli, bütün yollar seni söyler Denizli, yarenimsin, cananýmsýn, canýmsýn Denizli. Rabb'im seni kem gözlerden korusun." diyerek baþlayan Cumhurbaþkaný Erdoðan, havasý ayrý güzel, insaný ayrý güzel, coðrafyasý bir baþka güzel Denizli'de olmaktan büyük bir memnuniyet duyduðunu söyledi.

Halk müziðe sanatçýsý Özay Gönlüm'ün derlediði Denizli türküsünde? "Asmam yýkýldý, suyu sýkýldý. Bugün goca gýzý görmedim caným sýkýldý." dediðini aktaran Erdoðan, "Bizim de Denizli'ye gelip sizlerle kucaklaþmayýnca canýmýz sýkýlýyor." ifadelerini kullandý.

Yaklaþýk on aylýk hasretin ardýndan yine Denizlililerle beraber olduklarýný dile getiren Erdoðan, geçen yýl mayýstaki seçimlerde Cumhur Ýttifaký'na, Cumhurbaþkanlýðýnda yüzde 44, milletvekilliðinde yüzde 45 oranýnda verdiði destek için Denizlililere teþekkür etti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, þöyle devam etti:

"Ama bu oy oranlarýnýn aramýzdaki muhabbetin seviyesini yansýtmadýðýna inanýyorum. Denizli'den en az yüzde 50'nin üzerinde oy bekliyoruz. Buna hazýr mýyýz? Buna var mýyýz? Ýnþallah 31 Mart'ta bu hedefimize ulaþacaðýmýza inanýyorum. Eksiklerimizi tamamlayacaðýz. Mesajlarýmýzý ulaþtýramadýðýmýz insanlarýmýz varsa bir yolunu bulup mutlaka onlara ulaþacaðýz. Ülkemize dair hayallerimizi ve hedeflerimizi çok daha etkili bir þekilde anlatmaya gayret edeceðiz. Cumhur Ýttifaký'na gönül veren kardeþlerimizle birlikte CHP baþta olmak üzere muhalefetten umudunu kesen insanlarýmýzý da muhabbetle baðrýmýza basacaðýz. Daha fazla çalýþarak, daha fazla koþturarak Denizli'de hak ettiðimiz ve olmayý arzuladýðýmýz yere mutlaka geleceðiz. Denizli'nin de Türkiye Yüzyýlý mücadelemizde bizi yalnýz býrakmayacaðý kanaatindeyim."

"BUNDAN 8-9 AY ÖNCE BERABER ÜLKEYÝ YÖNETMEKTEN BAHSEDÝYORLARDI"

Türkiye'yi 21 yýlda asýrlýk demokrasi ve kalkýnma atýlýmlarýyla buluþturduklarý gibi Türkiye Yüzyýlý'nýn inþasýnýn da kendilerine nasip olacaðýný ifade eden Erdoðan, alandakilere buna hazýr olup olmadýklarýný sordu.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, þöyle konuþtu:

"Muhalefetin trajikomik hallerini görüyorsunuz deðil mi? Kendi içlerinde horoz dövüþünden beter bir kavga halindeler. Horoz dövüþünün bile bir adabý var ama muhalefetin kavgasýnda onu bile göremiyorsunuz. Dün iltifat yaðmuruna tuttuklarýna, bugün en aðýr hakaretleri savurmaktan çekinmiyorlar. Bundan 8-9 ay önce beraber ülkeyi yönetmekten bahsediyorlardý. Bugün birbirlerinin kuyusunu kazýyor, iç iþlerine müdahale ediyorlar. Hem cumhurbaþkaný adaylarý hem de cumhurbaþkaný yardýmcýlarý için bizim yaptýðýmýz eleþtirilerin daha fazlasýný þimdi kendileri söylüyorlar."

Cumhurbaþkaný Erdoðan, muhalefetin ülkeye eser kazandýrmak ve millete hizmet etmek gibi en küçük bir derdi olmadýðýný, siyasetteki varlýk amaçlarýnýn sadece çýkarlarýný korumak, iktidar alanlarýný geniþletmek, yoldaþlarýný hançerleme pahasýna da olsa siyasi kariyer basamaklarýný týrmanmaktan ibaret olduðunu söyledi.

"Muhalefeti ise yapýlan her iþe takoz koymak olarak anlýyorlar. Halbuki doðru olan hayýrlý iþlere destek vermek, yanlýþ iþlere karþý çýkmaktýr." diyen Erdoðan, doðru yanlýþ bakmadan her iþe karþý çýkanýn halinin yalancý çobanýn iþine benzeyeceðini, bir süre sonra kimsenin ne dediðine bakmayacaðýný, CHP baþta olmak üzere Türkiye'deki muhalefetin durumunun tam da böyle olduðunu vurguladý.

"SEÇÝMLERÝ ÞEHÝRLERÝMÝZÝ TÜRKÝYE YÜZYILI'NA HAZIRLAYACAK ADIMLARIN ÝLKÝ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Kendilerinin kimin ne yaptýðýna, ne dediðine, ne söylediðine aldýrmadan sadece iþlerine baktýklarýný ifade eden Erdoðan, "Ayinesi iþtir kiþinin lafa bakýlmaz. Ülkemizi cumhuriyetimizin ilk asrýnýn en iddialý kalkýnma projesi 2023 hedefleriyle biz buluþturduk. Ayný þekilde ülkemizi cumhuriyetimizin ikinci asrýnýn vizyonu Türkiye Yüzyýlý'na da biz kavuþturacaðýz. Bunun için yapmamýz gereken önemli þey birliðimize, beraberliðimize, kardeþliðimize sahip çýkmaktýr. Önümüzdeki seçimleri iþte bu anlayýþla þehirlerimizi Türkiye Yüzyýlý'na hazýrlayacak adýmlarýn ilki olarak görüyoruz." diye konuþtu.

Alandakilere, "Þimdi Denizli'den öyle bir ses verin ki dünyanýn dört bir yanýndaki dostlarýmýzýn yüreklerini ferahlýk, düþmanlarýmýzýn yüreklerini korku kaplasýn. 31 Mart'ta Türkiye Yüzyýlý þehirleri için hazýr mýyýz? 31 Mart'ta Türkiye Yüzyýlý þehirleri için kararlý mýyýz? 31 Mart'ta gerçek belediyeciliði tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar kapý kapý dolaþmaya var mýyýz? Büyük ve güçlü Türkiye vizyonumuza sýký sýkýya sahip çýkmaya var mýyýz? Seçim akþamý Denizli ile birlikte Türkiye haritasýný Cumhur Ýttifaký'nýn renkleriyle boyamaya var mýyýz?" diye seslenen Erdoðan, alandakilerden "Evet" yanýtý aldý.

Türkiye Yüzyýlý vizyonunun en önemli ayaklarýndan birinin savunma sanayisinde ve teknolojide Türkiye'yi dünyanýn en üst ligine çýkarmak olduðunu dile getiren Erdoðan, karþýlaþtýklarý pek çok engele, gizli açýk ambargoya raðmen bu alanda kendilerini sürekli geliþtirdiklerini söyledi.

Sadece son bir yýlda hava, kara, deniz platformlarýnda onlarca projeyi hizmete aldýklarýný anlatan Erdoðan, göreve geldiklerinde yüzde 20 civarýnda olan yerli üretimin payýný ise yüzde 80'ler seviyesine çýkardýklarýný bildirdi.

Terörle mücadelede kullanýlan silahlarýn çoðunu yurt dýþýndan temin eden ülke tablosuna son verdiklerini aktaran Erdoðan, konuþmasýný þöyle sürdürdü:

"Artýk her þey bizim, kendimiz üretiyoruz. Artýk ihtiyacýmýz olan silahlarýn hemen tamamýný kendi imkanlarýmýzla üretebiliyoruz. Bununla yetinmiyor, dost ve kardeþ ülkelere de ihraç edebiliyoruz. Geçen sene 5,5 milyar dolar savunma ihracatý gerçekleþtirdik. Kendi savaþ gemisini yapan dünyadaki 10 ülkeden birisiyiz. Gemilerimizi sadece kendimiz tasarlamak ve üretmekle kalmýyor, silah sistemlerinden radarlara kadar birçok teknolojiyi de yine biz geliþtiriyoruz. Ýnsansýz hava araçlarý ÝHA, SÝHA, Akýncý. En son KAAN'ýmýz çýktý. Bizim çok çok önemli bir adýmýmýz daha var. Uzaya astronotumuzu gönderdik. Bir de KIZILELMA. ANKA-3'ün de hizmete girmesiyle bu alanda çýðýr açtýk, çýðýr açýyoruz."

Milli muharip uçaðý KAAN'ý gökle buluþturduklarýný hatýrlatan Erdoðan, 5. nesil savaþ uçaðý KAAN'ýn ilk uçuþunu baþarýyla icra ettiðini söyledi. Erdoðan, yaklaþýk 15 yýllýk bir çabanýn, gayretin ve azmin ürünü olan KAAN'ýn, dünkü testiyle çok kritik bir eþiði daha aþtýðýný bildirdi.

"ÜLKEMÝZÝN BAÞARILARINDAN RAHATSIZ OLANLARIN UMUTLARIMIZI KIRMASINA ÝZÝN VERMEYECEÐÝZ"

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, þöyle devam etti:

"2028 yýlý sonunda KAAN'ýn Hava Kuvvetlerimize katýlmasýný planlýyoruz. Varsýn birileri, 'Yapamazsýnýz, baþaramazsýnýz' demeye devam etsin. Ne derseniz deyin, yaptýk, gökle buluþturduk. Ne dediler? Kalorifer peteði, süpürge sapý. Kendi akýllarýnca projelerimizle dalga geçtiler. Varsýn birileri Türkiye'nin potansiyelini, Türk milletinin gücünü hafife alsýn. Biz bunlara kesinlikle kulak asmayacaðýz. Ne kifayetsiz muhterislerin ne de ülkemizin baþarýlarýndan rahatsýz olan beþinci kol elemanlarýnýn umutlarýmýzý kýrmasýna izin vermeyeceðiz. Ýman varsa irade varsa Allah'ýn izniyle imkan da vardýr. Buradan KAAN'ýn ilk uçuþunu yapmasý sonrasýnda milletimizin sevincini paylaþan tüm siyasetçilere ülkem, milletim ve projeye hayat veren TUSAÞ mühendislerimiz adýna teþekkür ediyorum. Olur olmaz, ilgili ilgisiz her konuya Ankara'daki ofislerinden yorum yapan, ellerine geçirdikleri her fýrsatý insanýmýzý kutuplaþtýrmak için kullanan ancak dünkü tarihi baþarýmýzla tek kelime etmeyen sabýk siyasetçileri milletimizin takdirine havale ediyorum."

Cumhurbaþkaný Erdoðan, basit bir görüntülü konuþmayý dahi yere göðe sýðdýramayan bu eski politikacýlarýn "KAAN" gibi teknoloji harikasý bir savunma projesi hakkýnda derin bir sessizliðe bürünmelerinin ibret verici olduðunu ifade ederek, "Bunlar Türkiye'de güya yýllarca siyaset yaptýlar. Ülkenin ana muhalefet partisine genel baþkan oldular. Ama yerli ve milli muhalefet nasýl yapýlýr bir türlü öðrenemediler. Þimdi Ankara'da bir apartman dairesi tutmuþlar, oradan siyaset yapýyorlar. Bunlar milletle ayný yere bakmayý öðrenemediler, ayný hissiyatý taþýmadýlar." diye konuþtu.